Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Eκπαιδευτικοί κινούνται νομικά για τα rapid test

Υπό διαμαρτυρία επέστρεψαν στα σχολεία τους, εκπαιδευτικοί οι οποίοι εξ αρχής δήλωσαν αντίθετοι με το Διάταγμα του υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρεωτική διενέργεια rapid test, προκρίνοντας την παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών τους δικαιωμάτων κι επιφυλάσσοντας τα νομικά τους δικαιώματα.

Η επιστροφή τους στο σχολείο έγινε αφού υποβλήθηκαν στην εξέταση, δηλώνοντας πως εξαναγκάστηκαν σ’ αυτήν, αλλά ταυτόχρονα, δεν προτίθενται σε καμία περίπτωση να αφήσουν το όλο ζήτημα εδώ. Συγκεκριμένα, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κινηθούν νομικά κατά των αρμόδιων υπουργείων (Παιδείας και Υγείας), υπεύθυνων λειτουργών τους και κατ΄επέκταση κατά της Κυβέρνησης.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», η κίνηση που γίνεται για προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν αφορά μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και εργαζόμενους και σε άλλους Κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι είναι αντίθετοι με τη συγκεκριμένη πρόνοια του Διατάγματος και

αισθάνονται εξαναγκασμένοι σε μία εξέταση για την οποία έχουν ξεκάθαρες απόψεις. 

Πέραν όμως από τα πιο πάνω, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα όσα σοβαρά καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί και τα οποία αφορούν σε «εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές που έχουν δεχτεί, σε παραινέσεις για να δηλώσουν ασθένεια, προτροπές να συμπληρώσουν έγγραφα τα οποία παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα, ακόμα και δημόσια στοχοποίηση». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπαιδευτικοί ακόμα και πριν την επιστροφή τους στα σχολεία στις 8 Φεβρουαρίου, φρόντισαν να ενημερώσουν τόσο στις διευθύνσεις των σχολικών τους μονάδων, όσο και το υπουργείο Παιδείας για τις θέσεις τους καθώς και την πρόθεση τους να μην υποβληθούν σε rapid test, ιδιαίτερα εάν δεν λάβουν διευκρινίσεις στα ακόλουθα ζητήματα:

>> Να τους δοθεί έγγραφο με επαρκείς πληροφορίες σχετικά με το σκοπό, τη φύση και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο rapid test.

>> Να τους δοθεί ρητή βεβαίωση ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο πρόκλησης σωματικής ή άλλης βλάβης και δεν υπάρχουν παρενέργειες από τη συχνή εξέταση.

>> Να τους δοθεί βεβαίωση ανάληψης αστικής και ποινικής ευθύνης είτε από το υπουργείο Παιδείας ως εργοδότης, είτε από το κράτος, σε περίπτωση που υποστούν οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία τους ένεκα της υποβολής τους στην εξέταση.

>> Να τους δοθεί βεβαίωση για την επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια του προσωπικού που διεξάγει την εξέταση.

>> Να τους δοθεί βεβαίωση ότι το γενετικό τους υλικό, το οποίο θα συλλεχθεί κατά την εξέταση, θα καταστραφεί μετά το πέρας της εξέτασης.

Εξάλλου, πριν από μερικές μέρες το υπουργείο Παιδείας απέστειλε στα σχολεία εγκύκλιο σχετικά με τη διενέργεια rapid test στη βάση των εβδομαδιαίων ελέγχων στους εργαζόμενους, στην οποία επισυνάπτεται σχετικό δελτίο του υπουργείου Υγείας.

Στο εν λόγω δελτίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο εργαζόμενος οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα τον υπεύθυνο για την ολοκλήρωση της διενέργειας του διαγνωστικού ελέγχου εντός της καθορισμένης ημερομηνίας καθώς και για το αποτέλεσμα, χωρίς να είναι υπόχρεος να προσκομίσει αποδεικτικό του αποτελέσματός του. Ωστόσο, ο εργαζόμενος οφείλει να κατέχει το αποδεικτικό του αποτελέσματος ανά πάσα στιγμή κατά την ισχύουσα περίοδο για σκοπούς ελέγχου από τις αρμόδιες Αρχές».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »