Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

«Πεινάμε»: 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης έχουν ήδη δώσει τα κλειδιά

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις εστίασης επιβιώνουν μόνο από τις παραδόσεις εκτός (Ντελίβερι), έχοντας απολύσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Βρίσκονται όμως σχεδόν στο σύνολό τους ένα βήμα πριν το κλείσιμο.

Καταιγισμός αντιδράσεων από όλη την Ελλάδα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη κατά των επαγγελματιών της εστίασης. Δεν μιλάμε για κάποια συνδικαλιστική τακτική από αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Μιλάμε για την στυγνή πραγματικότητα και τις αντιδράσεις οι οποίες οξύνονται μετά την προκλητική ανυπαρξία της κυβέρνησης.

Επιχειρηματίες του κλάδου – που ακόμα λειτουργούν – δηλώνουν στο

newsbreak.gr ότι δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν όχι τις επιχειρήσεις, αλλά ούτε τις οικογένειες τους!
Αυτό διότι οι υποχρεώσεις τρέχουν ακόμα και για τις κλειστές επιχειρήσεις, δημοτικά τέλη, τέλη κυκλοφορίας, εφορία, ασφαλιστικές εισφορές, όλες οι ανελαστικές δαπάνες που δεν εξαρτώνται από τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης, γίνονται θηλιά στο λαιμό κάθε επιχειρηματία.

Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν δοθεί αποτελεσματικές λύσεις για την εστίαση με αποτέλεσμα ελάχιστα καταστήματα αναλογικά να έχουν κλείσει, στην Ελλάδα γίνεται μία ιδιότυπη εξόντωση του κλάδου, μαζί φυσικά με τον τουριστικό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εστίαση στην Ελλάδα, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης είναι αμιγώς τουριστικές και φυσικά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής λόγω της ανυπαρξίας τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά ότι μιλάμε για έναν κλάδο που έμμεσα και άμεσα θρέφει 1 εκατομμύριο οικογένειες. Ας λάβει λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα πριν είναι αργά. Εάν δεν ξέρει τι να κάνει, ας αντιγράψει το μοντέλο της Γερμανίας.

Πηγή: newsbreak.gr

το είδα


 Η εστίαση πέθανε, το βίντεο που συγκλονίζει 


«Σκληρό» βίντεο του ΣΚΕΑΝΑ για τα καταστήματα που μένουν κλειστά.

Με ένα βίντεο που τιτλοφορείται «Η Εστίαση πέθανε» και έχει αναρτηθεί στο Youtube τις τελευταίες ώρες, ο ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας) επιλέγει να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, για το παρατεταμένο λουκέτο στους κλάδους της εστίασης - αναψυχής, του πολιτισμού και του τουρισμού και στους χιλιάδες εργαζομένους που βρίσκονται μετέωροι.

Το βίντεο εμφανίζει την κυβέρνηση ως έναν άνδρα, ο οποίος έχοντας ρόλο εισαγγελέα και δικαστή, καταδικάζει και στέλνει στην αγχόνη τους κλάδους εστίασης, του τουρισμού και τους εργαζόμενους αυτών.

Το βίντεο καταλήγει «Η Εστίαση πέθανε. Ποιος έχει σειρά; Δε θα σωπάσουμε. Σεβόμενοι πάντα τη Δημόσια Υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »