Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Η Βενεζουέλα εντάσσεται στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών,υποστηριζόμενη από 105 χώρες, ο Μαδούρο σοκάρει πολύ το συστημικό Τύπο

Vladimir MARCIAC


Ελπίζω να μην είστε από το είδος χρυσόψαρων που ξέχασαν ότι ο Μαδούρο καταδικάστηκε κάποτε από τη "διεθνή κοινότητα".

Η τελευταία αναγνώριζε, όπως μας έλεγαν, τον πραξικοπηματία Juan Guaido ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Δεν μπορείτε να το έχετε ξεχάσει γιατί τα μέσα ενημέρωσης το σφυροκοπούσαν. Ακόμη και η Manon Aubry, ευρωπαία επικεφαλής των Γάλλων σοσιαλιστών στις εκλογές για την ευρωβουλή, αναταράχθηκε για μια στιγμή.


Στην πραγματικότητα (αλλά ίσως το αγνοήσετε αν δεν μας διαβάσετε) για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Nicolas Maduro ήταν πάντα ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας. Σε άρθρο που δημοσίευσε το LGS τον Μάρτιο του 2019,  διαβάζαμε:

"  Αν πάρουμε τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της, χώρες όπως η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική ή η Αφρικανική Ένωση του έστειλαν  [στον Maduro]  ένα μήνυμα συμπάθειας. Από τις 194 χώρες που αποτελούν τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υπάρχουν μόνο 40 που έχουν αναγνωρίσει τον Guaido.

Και τώρα, τον Οκτώβριο του 2019, να που η Βενεζουέλα εντάσσεται στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ!

«Είναι ένα σοκ», ψιθυρίζει η εφημερίδα Μοντ, στέκεται KO:  «Παρά τη κριτική ΜΚΟ και λατινοαμερικανικών χωρών, η Βενεζουέλα έλαβε με 105 ψήφους μια έδρα για την περίοδο 2020-2022, σε αυτό τον οργανισμό των Ενωμένων Εθνών για την "προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Δύο έδρες ήταν διαθέσιμες για τη Λατινική Αμερική. Η δεύτερη πηγαίνει στη Βραζιλία. Η Κόστα Ρίκα, καθηγούμενη από τις ΗΠΑ για να μπλοκάρει τη Βενεζουέλα, αποκλείστηκε.
Η ψηφοφορία διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία.

Φαίνεται ότι  "η διεθνής κοινότητα"  (sic) κλώτσησε τους γλουτούς του Trump και της μαριονέτας του Guaido. Και των ΜΜΕ μας.

Αξίζει τον κόπο να δείτε την οργή της Μοντ. Αυτή η εφημερίδα, που κάποτε ήταν  παγκόσμια αναφορά δημοσιογραφίας, μας γεννά ένα άρθρο  που θα μπορούσε να υπογράψει ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Στο στάξιμο της χολής, διαβάζουμε παρεμπίπτοντος  το εξής fake new:  «Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σχεδόν 18.000 Βενεζουελάνοι δολοφονήθηκαν από την αστυνομία από το 2016, οι περισσότεροι έχουν πέσει θύματα εξωδικαστικών εκτελέσεων».
Ο φίλος μας Maurice Lemoine, πρώην διευθυντής του Le Monde Diplomatique και μεγάλος ειδικός για τη Λατινική Αμερική, κάνει την  αδιάψευστη απόδειξη εδώ ότι ο ΟΗΕ δεν το είπε ποτέ και ότι η Μοντ κυκλοφορεί μια ακόμη απάτη.

Maduro, amigo, los pueblos estan contigo !

Vladimir MARCIAC

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ