Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Το Facebook συνεχίζει να δέχεται πρόστιμα από την FTC

Ένας νέος χρόνος, μια νέα μέρα και όμως συνεχίζουμε να διαβάζουμε νέα ότι το Facebook κινδυνεύει με πρόστιμο από την FTC. Και αυτή τη φορά, τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι πολλά περισσότερα από αυτά που είχε ήδη πληρώσει ο τεχνολογικός γίγαντας. Το ποσό μπορεί να ανέλθει σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι αυτονόητο ότι ο βασικός λόγος πίσω από αυτό το πρόστιμο ρεκόρ, είναι οι ατέλειες στις πρακτικές απορρήτου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Βασικά, το Facebook απέτυχε να διατηρήσει τη διαφάνεια και να ενημερώσει τους χρήστες με σαφήνεια σχετικά με το πώς τα δεδομένα τους μοιράστηκαν με τρίτους. Παραβίασε μια συμφωνία του 2011 με τον ρυθμιστικό φορέα.

Ωστόσο, η FTC και το Facebook βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγματεύσεις για το ακριβές πρόστιμο που
θα πρέπει να καταβάλει η εταιρεία, σύμφωνα με πηγές του The Post. Επίσης, το Facebook αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στις επιχειρηματικές του πρακτικές.

Εάν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ρυθμιστικού φορέα, τότε το θέμα θα μεταφερθεί στο δικαστήριο, όπου βεβαίως η επιχείρηση με επικεφαλής τον Zuckerberg, θα πρέπει να διαθέσει αρκετά χρήματα προκειμένου να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Για την ιστορία, ήταν το 2012, όταν η FTC συγκέντρωσε 22 εκατομμύρια δολάρια από την Google, το υψηλότερο ποσό που πλήρωσε ποτέ μια εταιρεία τεχνολογίας. Αλλά τώρα έχουμε 2019 και αυτό το ποσό, παρότι μεγάλο, δεν είναι παρά μια σταγόνα στον ωκεανό, αν σκεφτούμε τα χρήματα που βγάζει το Facebook μέσα σε ένα χρόνο. Αν όμως η FTC καταφέρει να αποσπάσει μετρητά από την εταιρεία, θα αποτελέσει σίγουρα ένα καλό παράδειγμα και για τις υπόλοιπες εταιρείες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »