Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος για το δάνειο-πρόκληση του Πολάκη

Εκτός από το σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες μετά την αποκάλυψη για την χορήγηση με χαριστικούς όρους δύο καταναλωτικών δανείων, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη, πληροφορίες θέλουν την παρέμβαση στην υπόθεση και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ που επικαλούνται έγκυρες πηγές, η ΤτΕ θα ζητήσει σήμερα κιόλας αναλυτικές εξηγήσεις από την Attica Bank για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκαν τα συγκεκριμένα δάνεια, για το αν δηλαδή τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Επιπλέον, θα ζητηθεί από την τράπεζα αναλυτικά στοιχεία για το πως διασφαλίζονται τα συμφέροντα του ιδρύματος όταν μάλιστα το ακίνητο που ενεχυρίασε ο Πολάκης έχει δύο προσημειώσεις από προηγούμενα δάνεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ζητηθούν εξηγήσεις για το πως
είναι δυνατόν να έχει δεχθεί η τράπεζα ότι το 158 τ.μ. προσημειωμένο ακίνητο του Πολάκη στα Χανιά εμφανίζεται να έχει αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ.



Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη εκφράσει την απορία του «για την ελαφρότητα ορισμένων διοικήσεων τραπεζών, οι οποίες με τη στάση τους εκθέτουν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα στην ΕΚΤ», καθώς, σύμφωνα με τον Διοικητή της ΤτΕ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δικαιολογηθούν τέτοιες πρακτικές, οι οποίες «διολισθαίνουν το τραπεζικό σύστημα σε παλαιότερες καταστάσεις».


Ήδη, η αποκάλυψη της λήψης του προσωπικού δανείου από τον κ. Πολάκη έχει προκαλέσει πολλά σχόλια από πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι σημείωναν ότι το ποσό των 100.000 ευρώ είναι αστρονομικό για τα σημερινά δεδομένα και ζητούν από την τράπεζα Attica Bank που το χορήγησε να διευκρινίσει σε πόσες άλλες περιπτώσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν δοθεί σε άλλου αντίστοιχες χορηγήσεις.


Το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ θεωρείται και από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.


Πόσο μάλλον όταν μόλις προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η νέα υπόθεση Πολάκη είναι το νέο πρόβλημα του Μαξίμου καθώς για ακόμα μία φορά η η κυβέρνηση του «ηθικού πλεονεκτήματος» βρίσκεται αντιμέτωπη με την επικοινωνιακή διαχείριση μιας νέας νάρκης. Και η οποία, οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι έχει ενοχλήσει το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον.


Για την ακρίβεια, λένε ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες όλοι δηλώνουν ενοχλημένοι με τον πρωταγωνιστή του, Παύλο Πολάκη.


Εως αργά χθες το βράδυ, άλλωστε, κανένα επίσημο ή ανεπίσημο σχόλιο κάλυψης του αναπληρωτή υπουργού δεν είχε υπάρξει από το πρωθυπουργικό γραφείο.


Πηγή: Lykavitos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ