Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Μαζικός τάφος 3.500 ατόμων έξω από την πρώην πρωτεύουσα του ISIS

Οι αρχές της Συρίας έφεραν στο φως έναν μαζικό τάφο 3500 ατόμων έξω από την πόλη Ράκκα, την πρώην πρωτεύουσα της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh καθώς η Δαμασκός αποκαθιστά τον έλεγχο της χώρας μετά τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε από το 2011.

Οι αρχές της Συρίας ανακάλυψαν έναν μαζικό τάφο 3500 ατόμων έξω από την πόλη Ράκκα.

«Αυτοί οι μαζικοί τάφοι αποκαλύπτουν τις απαντήσεις για τύχη των ανθρώπων που είχαν εκτελεστεί από μαχητές της Daesh, ή άτομα που έχασαν τη ζωή τους στις αεροπορικές επιθέσεις του συνασπισμού» δήλωσε η Σάρα Καγυάλι της Human Rights Watch στο AFP.

Δεν είναι σαφές ποιοι βρίσκονται ακριβώς στην περιοχή του ομαδικού τάφου. Μερικοί είναι
αναμφισβήτητα θύματα εκτέλεσης του ISIS, συμπεριλαμβανομένου του σιιτικού πληθυσμού της πόλης, για τον οποίο η Daesh επισήμανε ότι δεν ήταν μουσουλμάνοι αλλά αποστάτες.

Ανάμεσα στα θαμμένα πτώματα θα μπορούσαν να είναι θύματα του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των συνεχών βομβαρδισμών που πραγματοποίησαν αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν επικριθεί έντονα από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξακολουθεί να αγνοεί την ευθύνη του για η διεξαγωγή ουσιαστικών ερευνών σχετικά με τις εκατοντάδες αμάχους που πέθαναν σε διάφορα σημεία της Συρίας παρά το ότι αρχίζει να απομακρύνεται από αυτή», ανέφερε σε δήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας τον περασμένο μήνα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ