Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ο νέος κανόνας της Γουόλ Στριτ για τους άντρες στην εποχή του #MeToo: Αποφύγετε τις γυναίκες με κάθε κόστος

Τέρμα τα δείπνα με γυναίκες συναδέλφους. Μην κάθεστε δίπλα τους στις πτήσεις. Κλείνετε δωμάτια ξενοδοχείων σε διαφορετικούς ορόφους. Αποφύγετε τις προσωπικές συσκέψεις.

Στην πραγματικότητα, όπως το έθεσε ένας σύμβουλος πλούτου, το να προσλάβεις μια γυναίκα σήμερα είναι “ένας άγνωστος κίνδυνος”. Κι αν πάρει κάτι που είπες με λάθος τρόπο;

Σε όλη την Γουόλ Στριτ, οι άνδρες υιοθετούν αμφιλεγόμενες στρατηγικές για την εποχή του κινήματος #MeToo και, στην πορεία, κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη για τις γυναίκες.

Πείτε το Φαινόμενο Πενς, από τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος είπε ότι αποφεύγει το φαγητό μόνος με οποιαδήποτε γυναίκα εκτός από τη σύζυγό του. Στα οικονομικά, ο γενικός αντίκτυπος μπορεί να είναι, κατ ‘ουσίαν, ο διαχωρισμός λόγω φύλου.

Συνεντεύξεις με περισσότερα από 30 ανώτερα στελέχη δείχνουν ότι πολλοί είναι τρομαγμένοι από το #MeToo και
αγωνίζονται να το αντιμετωπίσουν. «Δημιουργεί την αίσθηση ότι περπατάς πάνω σε αυγά», δήλωσε ο David Bahnsen, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, ο οποίος τώρα είναι ανεξάρτητος σύμβουλος που εποπτεύει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό δεν είναι φαινόμενο ενός μόνο κλάδου, καθώς οι άνδρες σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχουν τη συμπεριφορά τους στην εργασία, για να προστατευθούν απέναντι σε αυτό που θεωρούν παράλογη πολιτική ορθότητα – ή απλά να κάνουν το σωστό. Το αποτέλεσμα είναι έντονο στη Γουόλ Στριτ, όπου οι γυναίκες είναι σπάνιες στις ανώτερες βαθμίδες. Η βιομηχανία έχει επίσης καλλιεργήσει μακρά μια κουλτούρα που κρατά τα παράπονα παρενόχλησης έξω από τα δικαστήρια και τα μάτια του κοινού και απέφυγε μέχρι στιγμής ένα μεγάλο σκάνδαλο όπως αυτό του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Πολλοί από τους συνεντευξιαζόμενους άνδρες αναγνώρισαν ότι μιμούνται τον Πενς, λέγοντας πόσο ανήσυχοι είναι να είναι μόνοι με γυναίκες συναδέλφους, ιδιαίτερα νέες ή ελκυστικές, φοβούμενοι το μύλο των φημών ή, όπως το έθεσε κάποιος, την ενδεχόμενη ευθύνη.

Ένας διευθυντής επενδύσεων σε υποδομές είπε ότι δεν θα συναντιέται με γυναίκες εργαζόμενες σε δωμάτια χωρίς παράθυρα. κρατά επίσης απόσταση σε ανελκυστήρες. Ένας 40άρης στα ιδιωτικά κεφάλαια, είπε ότι έχει έναν νέο κανόνα, που έχει καθοριστεί με τη συμβουλή της συζύγου του που είναι δικηγόρος: κανένα επαγγελματικό δείπνο με γυναίκα 35 ετών ή μικρότερη.

“Μερικοί άνδρες μου εξέφρασαν ανησυχίες ότι μια ψευδή κατηγορία είναι αυτό που φοβούνται”, δήλωσε ο Zweig, δικηγόρος. “Αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται αυτό που δεν μπορούν να ελέγξουν.”

Σε αυτό το φορτισμένο περιβάλλον, το ερώτημα είναι πώς η απάντηση στο #MeToo θα μπορούσε τελικά να βλάψει την πρόοδο των γυναικών. Δεδομένης της ανδρικής κυριαρχίας στις κορυφαίες θέσεις εργασίας της Γουόλ Στριτ, μία από τις πιο πιεστικές συνέπειες για τις γυναίκες είναι η απώλεια ανδρών μεντόρων που μπορούν να τις βοηθήσουν να ανέβουν σκαλοπάτια.

«Δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις για να φέρουν μαζί τους την επόμενη γενιά», δήλωσε η Lisa Kaufman, γενική διευθύντρια της LaSalle Securities. “Η πρόοδος συνήθως προϋποθέτει ότι κάποιος σε ανώτερο επίπεδο γνωρίζει την εργασία σου, σου δίνει ευκαιρίες και είναι πρόθυμος να σε βάλει μπροστά στην επιχείρηση. Είναι δύσκολο για μια τέτοια σχέση να αναπτυχθεί αν ο ανώτερος δεν είναι πρόθυμος να περάσει προσωπικό χρόνο με ένα πιο κατώτερο άτομο.”

Οι άνδρες πρέπει να βγουν μπροστά, είπε, και “να μην αφήσουν το φόβο να είναι εμπόδιο”.

Πηγή:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-12-03/a-wall-street-rule-for-the-metoo-era-avoid-women-at-all-cost

Off the Record 

1 σχόλιο:

  1. να χεσω τα λεφτα τους και τα ποστα τους ειναι ψυχοπαθεις και κομπλεξικοι
    φτου που καταντησαμε γαμω την τρελα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »