Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ο θρύλος του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα κατηγορείται ως ”τρανσφοβική” επειδή είπε ότι οι άντρες δεν πρέπει να αγωνίζονται με γυναίκες

Η τρανσέξουαλ Ρέιτσελ ΜακΚίνον (αριστερά) και η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.
Ο θρύλος του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα έχει εμπλακεί σε μια διαμάχη με την τρανσέξουαλ κοινότητα αφού υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν άνδρες δεν πρέπει να αγωνίζονται σε αθλητικές εκδηλώσεις γυναικών.

Η Ναβρατίλοβα, 62 ετών, πρώην πρωταθλήτρια του Γουίμπλετον και υπέρ των ομοφυλοφιλικών δικαιωμάτων, κατηγορήθηκε ότι ήταν «τρανσφοβική», μετά τα σχόλια που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα.


Τα σχόλιά της ήταν απάντηση σε μια ερώτηση από έναν follower σχετικά με τις γυναίκες τρανσέξουαλ στον αθλητισμό. Αναγκάστηκε να διαγράψει τα σχόλια χτες το βράδυ μετά από την κριτική.

”Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να είναι σωστό. Δεν μπορείς απλά να
ανακηρύσσεις τον εαυτό σου ως γυναίκα και να είσαι σε θέση να ανταγωνιστείς τις γυναίκες. Πρέπει να υπάρχουν κάποια στάνταρ, και το να έχεις πέος και να αγωνίζεσαι ως γυναίκα δεν ταιριάζει με αυτό το στάνταρ”.

Οι κατηγορούμενοι της συμπεριέλαβαν τη Δρ. Ρέιτσελ ΜακΚίνον, ακτιβίστρια των τρανσέξουαλ και αθλήτρια ποδηλασίας που κέρδισε σε μια γυναικεία εκδήλωση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα UCI Masters Track, νωρίτερα φέτος.

Η Δρ ΜακΚίνον, η οποία γεννήθηκε άντρας, απαίτησε από τη Ναβρατίλοβα να ζητήσει συγγνώμη και επέκρινε τα σχόλια της. Έγραψε: ”Τα γεννητικά όργανα δεν παίζουν σπορ. Ποιό τμήμα του πέους σχετίζεται με το τένις; Πώς αυτό “ισορροπεί” σε οποιοδήποτε πεδίο;”.

Η Ναβρατίλοβα δήλωσε ότι υποστηρίζει τα σχόλιά της και δεν θα δεχθεί ”μπούλινγκ” για να σωπάσει.


πηγή
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι θα άφηνε τη συζήτηση διότι “φαίνεται ότι οι δεκαετίες μου που μιλάνε εναντίον της αδικίας και της ανισότητας απλώς δεν μετράνε καθόλου μαζί σου”.

Η Δρ ΜακΚίνον είπε ότι η LGBT καμπάνια της Ναβρατίλοβα ”δεν αλλάζει το γεγονός ότι έκανες κάτι πολύ λάθος σήμερα. Προηγούμενες καλές πράξεις δεν δίνουν σε κάποιον εισιτήριο”.

πηγή

Η Ναβρατίλοβα είπε αρχικά σε απάντηση στην κριτική: ”Λυπάμαι αν είπα τίποτα οτιδήποτε κοντά σε τρανσφοβία – δεν ήθελα να κάνω κακό. Θα εκπαιδεύσω τον εαυτό μου καλύτερα σε αυτό το θέμα, αλλά εν τω μεταξύ θα είμαι σιωπηλή γι ‘αυτό.”

Στη συνέχεια διευκρίνισε: ”Ρέιτσελ [Δρ ΜακΚίνον], ίσως να είσαι ειδική σε όλα τα τρανς πράγματα αλλά είσαι ένας άσχημος άνθρωπος”.

Πηγές:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6521935/Tennis-legend-Martina-Navratilova-accused-transphobic.html

https://sports.yahoo.com/martina-navratilova-deletes-tweet-trans-athletes-called-transphobic-190040735.html

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »