Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Το φάντασμα της «μεγάλης Αλβανίας» υλοποιείται

Στρατηγικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Alexei Toporov

Οι ΗΠΑ αναγκάζουν για την ολοκλήρωση του χωρισμού του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία

Η πολιτική ελίτ του Κοσσυφοπεδίου έχει μόλις ανακοινώσει τη μεταμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας του UCK σε στρατό, καθώς 24 Αμερικανικά τεθωρακισμένα SUV Hummer έχουν ήδη φθάσει στην επαρχία. Η πρώτη παράδοση ακολουθείται από την δεύτερη-άλλα 27 περισσότερα από τα ίδια μηχανήματα. Αυτή ήταν μια ακόμη κατάφωρη παραβίαση του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ του 1999.

Αν και το ψήφισμα αναγνωρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Γιουγκοσλαβίας που βομβαρδίστηκε από το ΝΑΤΟ, διατάσσει την απόσυρση των στρατευμάτων της Γιουγκοσλαβίας και της αστυνομίας από το Κοσσυφοπέδιο και την αδυναμία της επιστροφής τους, την παρουσία στο έδαφος διεθνών πολιτικών παρατηρητών (αντ ' αυτού, εξακολουθεί να υπάρχει ένα ξένο ένοπλο σώμα της KFOR), την επιστροφή των προσφύγων (οι Σέρβοι πρόσφυγες δεν επέστρεψαν ποτέ) και ο αφοπλισμός των Αλβανών μαχητών. Το τελευταίο σημείο δεν έχει υλοποιηθεί. Τώρα ο στρατός αποτελείται από τους μαχητές: Το στρατιωτικό σώμα αποτελείται από
πέντε χιλιάδες στρατιώτες, συν τρεις χιλιάδες έφεδρους και ο πρώην και διοικητής του Τομέα Hasim Tachi ο οποίος είχε πάρε δώσε με τον νόμο υποσχέθηκε να διαθέσει το 5% των ποσοστώσεων για τους τοπικούς Σέρβους νεοσύλλεκτους…...

Ο πολιτικός συντονιστής της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, Rodney Hunter, δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαιώνουν την υποστήριξή τους για μια σταδιακή, διαφανή μετάβαση σε επαγγελματικές, πολυεθνικές δυνάμεις που συνδέονται με το ΝΑΤΟ και θα εξυπηρετούν όλες τις κοινότητες του Κοσσυφοπεδίου».

Οι Αμερικανοί αναγκάζουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχωρισμού του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, την οποία έχουν ξεκινήσει πριν από είκοσι χρόνια. Το 1998, ο UCK, εκπαιδευμένος από Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές σε βάσεις στην Αλβανία, ξεκίνησε επιδρομές εναντίον του Γιουγκοσλαβικού στρατού και της αστυνομίας, απελευθερώνοντας τον τρόμο εναντίον των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και των πιστών φυλετικών αρχών στο Βελιγράδι. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2008, το Σερβικό Κοσσυφοπέδιο, το οποίο το κατέλαβε το ΝΑΤΟ, ανακηρύχθηκε "ανεξάρτητο κράτος" μετά από αρκετά κύματα αντισερβικής γενοκτονίας. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2018, η Πρίστινα ανακοίνωσε με την παρότρυνση της Ουάσινγκτον ότι θα διαπραγματευτεί με το Βελιγράδι με κάποιο τρόπο μόνο εάν οι Σερβικές αρχές αναγνωρίσουν την "κρατική υπόσταση του Κοσσυφοπεδίου" και όσο για τα εμπόδια στην ένταξη της "Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου" θα εξαλειφθούν στα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αυτή ακριβώς είναι η διατύπωση του ψηφίσματος σχετικά με το διάλογο με τη Σερβία, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα από το "Κοινοβούλιο" του Κοσσυφοπεδίου. Ο Φατμίρ Λιμάι διορίστηκε ως ένας από τους ηγέτες μιας ομάδας διαπραγματευτών του Κοσσυφοπεδίου, ένα άτομο που και αυτό είχε πάρε δώσε με τον νόμο , δεξί χέρι του Χασίμ Θάτσι ο οποίος είχε προσαχθεί στο δικαστήριο της Χάγης για βασανισμούς και θανάτωση και την απάνθρωπη μεταχείριση των Σέρβων και των Αλβανών αιχμαλώτων και πιστών στο Βελιγράδι στο στρατόπεδο Llapushnik, αλλά φυσικά αθωώθηκε γιατί ήταν δικαιολογημένος. Αυτός ο Limai έχει ήδη δηλώσει ότι εκτός από τις απαιτήσεις της απόφασης του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου θα επιδιώξει αποζημίωση από το Βελιγράδι για "στρατιωτική επίθεση" ...


"Το ψήφισμα αυτό δεν έχει νόημα..." είπε ο Σέρβος Υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Stefanović. -Μπορούν να διορίσουν οποιονδήποτε ως διαπραγματευτή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για την παράδοση των εσωτερικών οργάνων των Σέρβων, τη θανάτωση, τον βιασμό και τη σφαγή ολόκληρων χωριών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Προηγουμένως, το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου είχε εισαγάγει δασμό 10% για όλα τα εμπορεύματα από τη Σερβία στις 6 Νοεμβρίου, και στις 21 Νοεμβρίου αύξησε το δασμολόγιο στα 100%. "Ο πρωθυπουργός "του οιονεί κράτους του Κοσσυφοπεδίου, ο Ραμούς Χαραντινάι, επίσης άτομο που είχε πάρε δώσε με τον νόμο και ένοπλος, ανέφερε ότι οι κυρώσεις κατά της Σερβίας θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το Βελιγράδι να αναγνωρίσει την" ανεξαρτησία "της περιοχής η οποία είχε αφαιρεθεί. Απείλησε επίσης να ασκήσει "σκληρότερη" πίεση στο Βελιγράδι. Τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να υποθέτουν: απαγόρευση των Σέρβων αξιωματούχων και των αυτοκινήτων με Σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας από την είσοδο στο Κοσσυφοπέδιο, μη αναγνώριση των σερβικών επισήμων εγγράφων... Ο Χαραντινάι αναφέρει ότι εάν η Σερβία προσπαθήσει να επιλύσει το πρόβλημα με τη βία, οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το στρατό του Κοσσυφοπεδίου.

Ενώ οι δασμοί έχουν πλήξει τους Σερβικούς θύλακες του βόρειου Κοσσυφοπεδίου που προμηθεύονται από το Βελιγράδι: η τιμή του ψωμιού έχει αυξηθεί κατά 30%, ο Σερβικός τύπος δεν έχει πλέον φθάσει στους συνδρομητές του, τα τοπικά νοσοκομεία υποφέρουν από έλλειψη οξυγόνου, ναρκωτικών, Φάρμακα με μικρή διάρκεια ζωής, τα νοσοκομεία έχουν αλλάξει σε χειρουργεία έκτακτης ανάγκης.

Οι Αλβανοί αποδεικνύουν ότι κατέχουν το Σερβικό βόρειο Κοσσυφοπέδιο: το Σεπτέμβρη, οι ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου κινήθηκαν προς τη Σερβική μονάδα υδροηλεκτρικής ενέργειας Gaziwoda, και τον Νοέμβρη η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε τέσσερις Σέρβους λόγω της υποψίας ότι δολοφόνησαν τον τοπικό Σέρβο ακτιβιστή, Όλιβερ Ιβάνοβιτς. Οι συλληφθέντες ήταν υπό κράτηση χωρίς δίκη για ένα μήνα, τρεις από τους οποίους τέθηκαν υπό κράτηση μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου δεν έχουν το σχήμα του κύριου εναγομένου-του υποτιθέμενου δολοφόνου...

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα τις ημέρες της επετείου της χιλιετίας της αρχαίας Επισκοπής της Πρίζρεν, αν και μόνο το ένα τοις εκατό του πληθυσμού της Πρίζρεν παρέμεινε Ορθόδοξο. Στη μεσαιωνική κατοικία των Σέρβων Πατριαρχών στο Pejë/Peć, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε πριν από ένα μήνα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019, θα γίνει η τελωνειακή ένωση και ενοποίηση εγγράφων, καθώς επίσης η ανάπτυξη στρατηγικής για την ενοποίηση του Αλβανικού λαού σχεδιάζεται για το 2025. Το φάντασμα της μεγάλης Αλβανίας υλοποιείται.

Στη ΠΓΔΜ, όπου η Αλβανική μειονότητα χάρη στις τοπικές φιλο-δυτικές δυνάμεις κατάφερε να περάσει τη μετονομασία της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία», η οποία ανοίγει το δρόμο της προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι Αλβανοί έχουν λάβει επίσημο καθεστώς της γλώσσας τους (το νομοσχέδιο στο στάδιο της έγκρισης) και της φυλής που υπερέβη την ηγεσία της δημοκρατίας. Στο Μαυροβούνιο, όπου η Αλβανική μειονότητα "βοήθησε" τον τοπικό πληθυσμό να ψηφίσει για απόσχιση από τη Σερβία, έχει ήδη ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και περιμένει την ένταξη στην ΕΕ. Εάν το Βελιγράδι αναγνώριζε το Κοσσυφοπέδιο, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διεκδικούν την Σερβική κοιλάδα του Πρέσεβο, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του Αλβανικού πληθυσμού.


Οι ΗΠΑ επωφελούνται από τη δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας"-η πιο άμεσα: επαναχαράσσοντας τα σύνορα, η Ουάσινγκτον θα επιτύχει μια τελική ηγεμονία στα Βαλκάνια και θα θάψει τις ελπίδες των Ορθοδόξων Σέρβων που επιδιώκουν τη Ρωσία. Λοιπόν και το γεγονός ότι η Αλβανική μαφία είναι η πιο βάναυση και επιτυχημένη όλων των εγκληματικών ομάδων στην Ευρώπη, στις σχέσεις με τους Ευρωπαίους συμμάχους της, στην Αμερική είναι επίσης χρήσιμη.

https://www.fondsk.ru

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ