Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Κύκλωμα παιδικής πορνείας που χειριζόταν πρώην Ισραηλινός στρατιώτης εξαρθρώθηκε από την Κολομβιανή αστυνομία

Ο Ασί Μπεν Μους, δεξιά, σε μια πτήση αφότου είχε απελαθεί από την Κολομβία.
Ένα μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνείας που διαχειρίζονταν Ισραηλινοί εξαρθρώθηκε από την Κολομβιανή αστυνομία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια ιστορία που συγκλόνισε την Κολομβία και μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής, αλλά έλαβε ελάχιστη κάλυψη από τα κυριότερα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το δίκτυο ήταν ενεργό από το 2011 και “στρατολογούσε” νεαρά ανήλικα κορίτσια σε καταστάσεις οικονομικής δυσκολίας ή ενδοοικογενειακής κακοποίησης, για να εργαστούν ως “σεξουαλικές σκλάβες” σε Ισραηλινούς τουρίστες που επισκέπτονταν την Κολομβία.

Οι αρχές της Κολομβίας ξεκίνησαν αρχικά να ερευνήσουν το δίκτυο σεξουαλικής δουλείας τον Ιούνιο του 2016 μετά τη δολοφονία του Ισραηλινού πολίτη Σέι Αζράν στην
Κολομβιανή πόλη Μεντελίν. Λίγο αργότερα, ο δολοφόνος του Αζράν βρέθηκε ότι είναι ένας άλλος Ισραηλινός, ο Ασί Μπεν Μους, πρώην στρατιώτης του Ισραηλινού Στρατού (IDF) ο οποίος ήταν γνωστός για την παρελθούσα συμμετοχή του τόσο στην εμπορία ναρκωτικών όσο και στην εμπορία ανθρώπων στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ωστόσο, ο Μους δεν συνελήφθη ποτέ για τη δολοφονία του Αζράν.


Καθώς οι αρχές έψαχναν βαθύτερα τις τρέχουσες δραστηριότητες του Μους, ενώ διερευνούσαν την ανθρωποκτονία, διαπίστωσαν ότι ήταν κάτοχος ξενώνα στην Καρταχένα της Κολομβίας και ότι ήταν επίσης ένας από τους συντονιστές πακέτων “τουρισμού” που πωλούνται αποκλειστικά σε Ισραηλινούς άνδρες που επισκέπτονται την Κολομβία.


Σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές που αναφέρει το El Colombiano, τα τουριστικά πακέτα που πωλούσε ο Μους και οι ομάδες του περιελάμβαναν το να πηγαίνουν Ισραηλινούς άνδρες – οι περισσότεροι από αυτούς επιχειρηματίες ή άνδρες που ολοκλήρωσαν πρόσφατα την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία στην IDF – σε πάρτυ σε διάφορες τοποθεσίες όπως ξενώνες , ξενοδοχεία, αγροκτήματα και γιοτ, όπου το κύριο γεγονός ήταν η σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων γυναικών και η μαζική κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ. Οι χώροι όπου πραγματοποιήθηκε η εκμετάλλευση προσέφεραν καταλύματα ή υπηρεσίες αποκλειστικά σε Ισραηλινούς τουρίστες, μια πρακτική που είναι εκπληκτικά κοινή σε συχνούς τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη Νότιο Αμερική.


Ο Μους απελάθηκε από την Κολομβία τον Νοέμβριο του περασμένου έτους μετά την ανακάλυψη ενός τεράστιου σεξουαλικού πάρτυ από την αστυνομία όπου εντοπίστηκαν και παράνομα ναρκωτικά. Μέχρι τότε, οι αρχές είχαν ήδη προσδιορίσει την ύπαρξη του δικτύου και των συνεργών του.




Ως αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας, 14 Ισραηλινοί πολίτες βρέθηκε ότι ήταν μπλεγμένοι στο δίκτυο μαζί με δύο Κολομβιανούς, ένας από τους οποίους ήταν αστυνομικός. Ωστόσο, ενώ εκδόθηκαν 16 εντάλματα σύλληψης, πραγματοποιήθηκαν μόνο επτά συλλήψεις, πέντε εκ των οποίων ήταν Ισραηλινοί και οι υπόλοιποι οι δύο Κολομβιανοί. Το δίκτυο βρέθηκε να εκτείνεται μέσω πολλών πόλεων της Κολομβίας – Σάντα Μάρτα, Μεντελίν και Καρταχένα – και ήταν αρχικά δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς οι διαχειριστές του δικτύου έκρυβαν τις πραγματικές τους δραστηριότητες πίσω από νόμιμες εμπορικές εγκαταστάσεις όπως ξενοδοχεία και σπα.


Η Κολομβιανή αστυνομία χαρακτήρισε το δίκτυο ως ένα που αναζητούσε ευάλωτα Κολομβιανά ανήλικα κορίτσια σε σχολεία της περιοχής – ειδικά εκείνων που αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές καταστάσεις ή ζουν σε σπίτια όπου η ενδοοικογενειακή βία ήταν κοινή – και τα παρέρυσαν σε σεξουαλική εργασία. Τα ανήλικα κορίτσια λέγεται ότι έλαβαν μεταξύ 200.000 και 400.000 Κολομβιανά πέσος (63 και 126 δολάρια αντίστοιχα) για κάθε συνάντηση με τους Ισραηλινούς άνδρες που ταξίδευαν στο εξωτερικό. Επιπλέον, τα κορίτσια αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε μια ομάδα στο WhatsApp που ονομάστηκε “Purim” – μια προφανής αναφορά στις Εβραϊκές διακοπές – όπου πιέστηκαν και εκφοβίστηκαν και κλήθηκαν σε περιοχές που συχνάζουν Ισραηλινοί τουρίστες.



Κάνοντας την επιχείρηση Offshore


Η αστυνομία της Κολομβίας σημείωσε ότι οι κινήσεις και άλλες δραστηριότητες των Ισραηλινών που εμπλέκονται στο δίκτυο υποδηλώνουν ότι η ομάδα δραστηριοποιήθηκε όχι μόνο εντός της Κολομβίας αλλά και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, πράγμα που σημαίνει ότι η παρουσία Ισραηλινών κυκλωμάτων διακίνησης σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι ξεχωριστή πιθανότητα.


Το δίκτυο είναι μόνο το τελευταίο κύκλωμα παιδικής πορνείας που διαχειρίζονταν αλλοδαποί και έχει εξαρθρωθεί από την Κολομβιανή αστυνομία. Νωρίτερα φέτος τον Οκτώβριο, ο αμερικανός Μάικλ Έντουαρντ Φανάλε συνελήφθη για το ρόλο του σε μια επιχείρηση σεξ τράφικινγκ στην Καρταχένα. Το δίκτυο του Φανάλε αφορούσε επίσης πολλούς άλλους Αμερικανούς πολίτες, καθώς και πολίτες γερμανικής και αργεντινής υπηκοότητας.


Ωστόσο, όπως και η ίδια η Ισραηλινή κυβέρνηση σημειώνει, το Ισραήλ υπήρξε πρόσφατα τόπος ενός “σοβαρού φαινομένου εμπορίας ανθρώπων για πορνεία”, καθώς χιλιάδες γυναίκες έχουν εισαχθεί στο Ισραήλ από αναπτυσσόμενες χώρες και εξαναγκάζονται σε πορνεία από εγκληματικές ομάδες. Η Ισραηλινή αστυνομία έχει εκτιμήσει ότι, στο ύψος των επιχειρήσεων αυτών το 2003, 3.000 γυναίκες διακινήθηκαν για ένα έτος, κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη και εισήχθησαν στο Ισραήλ μέσω της Αιγύπτου.


Συγκεκριμένα, το σεξ τράφικινγκ στο Ισραήλ λέγεται ότι μειώθηκε δραματικά κατά τα έτη 2010 και 2011, ακριβώς καθώς ο Μους εγκατέστησε στην Κολομβία το κύκλωμα παιδικής πορνείας, που τώρα εξαρθρώθηκε.


Δεδομένου ότι οι Κολομβιανές αρχές πρότειναν ότι άλλα Ισραηλινά δίκτυα λειτουργούν σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική, φαίνεται ότι η καταστολή της εμπορίας ανθρώπων στο Ισραήλ οδήγησε τους Ισραηλινούς εγκληματίες να μεταφέρουν την παράνομη δραστηριότητα τους στο εξωτερικό και χρησιμοποίησαν την κάλυψη του τουρισμού για να πάρουν την πελατεία μαζί τους.



Πηγή:

https://www.mintpressnews.com/child-sex-slave-ring-run-by-former-israeli-soldier-assi-ben-mush-dismantled-in-colombia/252820/?fbclid=IwAR3JLKKo4pBDjp6Ia_VV27mROwHk6jUPmny1j13pMDxTRdpa7oAE9rdJOZU

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ