Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: “No country for white men”. Η αστυνομία απαγορεύει την πρόσληψη σε λευκούς

Η βρετανική αστυνομία μεταφορών εκτοπίζει τους λευκούς άνδρες που κάνουν αίτηση, εξαιρώντας τους από την διαδικασία προσλήψεων.

Υπάρχουν εργαστήρια προσλήψεων στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ - αλλά ένας υποψήφιος αστυνομικός έλαβε αρνητική απάντηση στην αίτησή του, αφού του είπαν ότι οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι μόνο "γυναίκες και μαύροι ή εθνικές μειονότητες", αναφέρει η Metro.

"Είμαι λευκός ετεροφυλόφιλος άνδρας και μέλος των ενόπλων δυνάμεων, πώς μπορεί μια δημόσια υπηρεσία να στηρίζει κατηγορηματικά αυτού του είδους τις διακρίσεις και την ανισότητα το 2017;", δήλωσε στην εφημερίδα.

"Θα αποσύρω την αίτησή μου λόγω του τρόπου με τον οποίον με αντιμετώπισαν".

Ο ανταποκριτής της Metro, Harley Tamplin, φάνηκε δύσπιστος στην καταγγελία του βετεράνου ότι υπέστη διάκριση λόγω της φυλής και του φύλου του, επικρίνοντας την αστυνομική δύναμη «γιατί το ότι θέλει να απασχολεί περισσότερες γυναίκες και άτομα από εθνικές μειονότητες - ναι, σοβαρά».

Είναι τεχνικά παράνομο να
γίνονται διακρίσεις εις βάρος αιτούντων εργασία ανάλογα με τη φυλή ή το φύλο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο - αλλά οι λεγόμενες διατάξεις "Θετικής Δράσης" (‘Positive Action’) του νόμου "περί ισότητας" του 2010 παρέχουν αρκετούς τρόπους που στην ουσία επιτρέπουν στους εργοδότες να στοχεύουν σε υποτιθέμενους μειονεκτούντες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης.

Μπορούν επίσης να επιλέξουν "μειονεκτούντες" υποψηφίους εις βάρος εξειδικευμένων υποψηφίων προκειμένου να βελτιωθεί η "εκπροσώπηση" στο χώρο εργασίας - ή να προσφέρουν αμειβόμενες πρακτικές από τις οποίες αποκλείονται οι λευκοί, όπως το κεντρικό πρόγραμμα ειδήσεων Peston την Κυριακή.

Η βρετανική αστυνομία μεταφορών επιβεβαίωσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση εφαρμόζει διατάξεις σχετικά με τη ‘θετική δράση’ στην ιστοσελίδα της, η οποία αναφέρει: "Σύμφωνα με την πρωτοβουλία της Θετικής Δράσης, προσφέρουμε αρχικά αυτό το εργαστήριο μόνο σε γυναίκες και μαύρους / μειονοτικές εθνοτικές ομάδες, -που επί του παρόντος υπο-εκπροσωπούνται στη δύναμη. "


Οι αστυνομικές δυνάμεις πιέστηκαν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο το 2013 από τον τότε υπουργό αστυνομίας επί κυβέρνησης Συντηρητικών, DamianGreen. 


Ο Greenείναι τώρα το δεξί χέρι της πρωθυπουργού TheresaMay, καθώς υπηρετεί στη θέση του πρώτου γραμματέα της κυβέρνησης, στην ουσία αναπληρωτή πρωθυπουργού – υποδηλώνοντας ότι οι διακρίσεις εναντίον των λευκών αντρών εγκρίνονται στο ανώτατο επίπεδο της βρετανικής πολιτικής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »