Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι αποκάλυψε στρατόπεδο εκπαίδευσης της ISIS στα σύνορα του Ισραήλ – Διεθνής σιωπή

Το στρατόπεδο του Ισλαμικού
Κράτους (στιγμιότυπο από το Channel 2)
Τον περασμένο Νοέμβριο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είπε ότι η χώρα του “δεν θα επιτρέψει στο Ισλαμικό Κράτος ή σε άλλα εχθρικά άτομα, κάτω από την κάλυψη του πολέμου στη Συρία, να εγκατασταθούν δίπλα στα σύνορά μας”, αλλά φαίνεται ότι αυτό συνέβη ήδη, στο σημείο που ένα αρκετά μεγάλο στρατόπεδο εκπαίδευσης της ISIS έχει εγκατασταθεί ακριβώς κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Παρόλο που η Συριακή Αλ Κάιντα υπήρξε από πολύ καιρό στήριγμα στη νότια Συρία κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ, αυτό αποτελεί την πρώτη διαδεδομένη δημόσια αναγνώριση και επιβεβαίωση μιας σημαντικής βάσης της ISIS στην περιοχή του Γκολάν.

Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα αναφέρουν τα νέα για το στρατόπεδο αφού το Channel 2 του Ισραήλ δημοσίευσε ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφικές αποδείξεις για αυτό που περιγράφεται ως κέντρο εκπαίδευσης και στρατολόγησης που έχει ήδη προσελκύσει εκατοντάδες νέους τρομοκράτες. Το Channel 2 είναι ένα
από τα πιο καταξιωμένα κανάλια ειδήσεων του Ισραήλ και λειτουργεί υπό τη “Δεύτερη Αρχή Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου” με άδεια της Κνεσέτ και του Υπουργείου Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με τους Times of Israel:


”Το Channel 2 του Ισραήλ είπε ότι οι διοικητές έχουν φτάσει σε ένα θύλακα ελεγχόμενο από το Ισλαμικό Κράτος “κοντά στα σύνορα” με το Ισραήλ. Έχουν δημιουργήσει ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στο οποίο έχουν στρατολογήσει 300 ντόπιους νέους, δήλωσε το ρεπορτάζ, το οποίο έδειξε υλικό προφανώς του στρατοπέδου και των εκπαιδεύσεων.


Μεταξύ των διοικητών είναι ένας από τους πιο γνωστούς στρατολόγους του Ισλαμικού Κράτους, ο Abu Hamam Jazrawi, είπε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.
 
Οι διοικητές διεξάγουν επίσης τώρα εκστρατείες διαδικτυακής προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους από τη νέα βάση τους, αντί της πρώην έδρας εκστρατείας τους στην Ράκα, την πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσα των εξτρεμιστών στη βορειοδυτική Συρία, όπου η μάχη για την εξάλειψή τους εισήλθε σε αυτό που φαίνεται να είναι τελικά στάδια.”



Το στρατόπεδο του Ισλαμικού Κράτους (στιγμιότυπο από το Channel 2).

Η αποκάλυψη του Channel 2 σημειώνει περαιτέρω την παρουσία πολλών ανώτερων διοικητών του Ισλαμικού Κράτους στο στρατόπεδο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τρομοκρατική ομάδα θα μπορούσε να επιχειρήσει να μεταφέρει τα περιουσιακά της στοιχεία στη νότια πλευρά της Συρίας, καθώς φαίνεται να καταρρέει με την έφοδο του SDF, του Συριακού Στρατού, και των Ρωσικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


Οι Times of Israel αναγνωρίζουν ένα άλλο συγκλονιστικό γεγονός, το οποίο έχει γίνει από μόνο του ένα ανοιχτό μυστικό μεταξύ των αξιωματούχων πολιτικής και Ισραηλινής άμυνας: αυτό που αποκαλεί μακροχρόνια σχέση “ζήσε και άσε να πεθάνουν” με την Αλ Κάιντα στην περιοχή. Οι Times of Israel εξηγούν:


”Τόσο ο σχετιζόμενος με την ISIS στρατός Khalid ibn al-Walid, όσο και ο Jabhat Fateh al-Sham, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο οποίος συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχουν εγκατασταθεί επί πολλά χρόνια στα σύνορα του Ισραήλ.
 
Παρά μια σχετικά μακρόχρονη σχέση “ζήσε και άσε να πεθάνουν” με αυτές τις ομάδες, ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) προειδοποίησε για μια πιθανή – μερικοί λένε αναπόφευκτη – σύγκρουση με αυτούς και προετοιμάζεται να ανταποκριθεί στις διασυνοριακές επιθέσεις.”



Το στρατόπεδο του Ισλαμικού Κράτους (στιγμιότυπο από το Channel 2).
Αν και ο Ισραηλινός Στρατός «προειδοποίησε» για κάποια «πιθανή» άμεση δράση εναντίον των πιο διαβόητων τρομοκρατικών ομάδων στον κόσμο, οι οποίες φαίνεται να είναι άνετα τοποθετημένες στο οπτικό πεδίο των Ισραηλινών συνοριακών σταθμών, δεν έχει ποτέ αναλάβει άμεση δράση εναντίον αυτών των ομάδων, αντιθέτως στοχεύει τακτικά τον Συριακό στρατό, πολιτοφυλακές που συνδέονται με το Ιράν και την Χεζμπολάχ με αεροσκάφη. Αυτή είναι μια γενική εικόνα της Ισραηλινής στρατηγικής της αλλαγής καθεστώτος στη Συρία, η οποία έχει οδηγήσει σε μια καλά τεκμηριωμένη ιστορία παροχής βοήθειας στις ομάδες ανταρτών της Αλ Κάιντα.

Μια έρευνα της Wall Street Journal διαπίστωσε ότι αυτή η σχέση περιελάμβανε μεταφορές όπλων, πληρωμές μισθών σε μαχητές κατά του Άσαντ και θεραπεία τραυματισμένων τζιχαντιστών στα Ισραηλινά νοσοκομεία, με το τελευταίο να προωθείται ευρέως σε φωτογραφίες που απεικόνιζαν τον ίδιο τον Νετανιάχου χαιρετώντας τους μαχητές. Όπως είπε κάποτε μιά φορά ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της CIA, Michael Morell απευθείας στο Ισραηλινό κοινό, το ”επικίνδυνο παιχνίδι” του Ισραήλ στη Συρία συνίσταται στο να πέσει στο κρεβάτι με την Αλ Κάιντα για την καταπολέμηση του Σιιτικού Ιράν.


Το Channel 2 News και οι Times of Israel παρουσίασαν επίσης μια εικόνα από ένα προηγούμενο βίντεο ενός μαχητή της ISIS που κρατούσε Ισλαμική σημαία με την Ισραηλινή πλευρά των συνόρων του Γκολάν σε καθαρή θέα.




Τα τελευταία χρόνια, πολλοί σημερινοί και πρώην Ισραηλινοί αξιωματικοί άμυνας έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να λένε ότι η ISIS είναι τελικά προτιμότερη από το Ιράν και τον Άσαντ. Για παράδειγμα, ο πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Michael Oren, το 2014 εξέπληξε το κοινό στο Φεστιβάλ Aspen Ideas του Κολοράντο όταν είπε σε σχόλια σχετικά με την ISIS ότι «το μικρότερο κακό είναι οι Σουνίτες πάνω από τους Σιίτες». Ο Oren, ενώ διατυπώνει την Ισραηλινή αμυντική πολιτική, αναγνώρισε πλήρως ότι σκέφτηκε ότι η ISIS ήταν “το μικρότερο κακό”.


Ομοίως, για τον Νετανιάχου και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους, η κύρια ανησυχία δεν ήταν ποτέ η μαύρη θρησκεία θανάτου που είχε κινηματογραφήσει να ακρωτηριάζει Αμερικανούς και να καίει ανθρώπους ζωντανούς, αλλά η πιθανότητα, με τα λόγια του Χένρι Κίσινγκερ, ”μιας Σιιτικής και υπέρ του Ιράν ζώνης από την Τεχεράνη ως τη Βηρυτό “και την ίδρυση ”μιας Ιρανικής ριζοσπαστικής αυτοκρατορίας”.


Με τα Ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης να αναφέρουν ευρέως την παρουσία του Ισλαμικού Κράτους κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ αναρωτιόμαστε γιατί ένα τέτοιο σαφές και τεκμηριωμένο γεγονός δεν αποτελεί αιτία για μεγαλύτερη οργή. Αν και το ρεπορτάζ βόμβα του Channel 2 του Ισραήλ προβλήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπήρξε ηχηρή σιωπή στον διεθνή Τύπο.


Η ISIS κατασκηνώνει κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ, όμως το μόνο που ακούμε συνεχώς είναι η υποτιθέμενη «Ιρανική απειλή» για την ύπαρξη του Ισραήλ.


Πηγή:

http://www.zerohedge.com/news/2017-10-13/israeli-tv-shows-footage-isis-training-camp-israels-border
Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ