Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

”Από τον Πολ Ποτ στην ISIS: Το αίμα της δυτικής τρομοκρατίας ποτέ δεν στέγνωσε”, του John Pilger


του John Pilger

Διαβιβάζοντας τις εντολές του Πρόεδρου Ρίτσαρντ Νίξον για έναν “μαζικό” βομβαρδισμό της Καμπότζης, το 1969, ο Χένρι Κίσινγκερ είπε, «Ό, τι πετάει σε ό, τι κινείται». Καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιεί τον έβδομο πόλεμό του ενάντια στον μουσουλμανικό κόσμο από τότε που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, και ο Φρανσουά Ολάντ υπόσχεται μια “ανελέητη” επίθεση στην εν λόγω κατεστραμμένη χώρα, η ενορχηστρωμένη υστερία και τα ψέματα κάνουν κάποιον σχεδόν νοσταλγικό για την δολοφονική ειλικρίνεια του Κίσινγκερ.

Ως μάρτυρας για τις ανθρώπινες συνέπειες της εναέριας βαρβαρότητας – συμπεριλαμβανομένων και των αποκεφαλισμών των θυμάτων, τα μέρη τους να διακοσμούν δέντρα και χωράφια – δεν είμαι έκπληκτος από την περιφρόνηση της μνήμης και της ιστορίας, για άλλη μια φορά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άνοδος στην εξουσία του Πολ Ποτ και των Ερυθρών Χμερ του, οι οποίοι είχαν πολλά κοινά με το σημερινό Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS). Και εκείνοι, επίσης, ήταν αδίστακτοι μεσαιωνολόγοι που ξεκίνησαν ως μια μικρή αίρεση. Και εκείνοι, επίσης, ήταν το προϊόν μιας αμερικανικής κατασκευής αποκάλυψης, αυτή τη φορά στην Ασία.

Σύμφωνα με τον Πολ Ποτ, το κίνημά του αποτελείτο από “λιγότερους από 5.000 φτωχούς ένοπλους αντάρτες αβέβαιους για
τη στρατηγική, την τακτική, την πίστη και τους ηγέτες τους”. Μόλις τα βομβαρδιστικά Β-52 του Νίξον και του Κίσινγκερ πήγαν ως μέρος της “Επιχείρησης Μενού”, ο απώτερος δαίμονας της Δύσης δεν θα μπορούσε να πιστέψει στην τύχη του. Οι Αμερικανοί έριξαν το ισοδύναμο από πέντε Χιροσίμες στην αγροτική Καμπότζη κατά τη διάρκεια του 1969-1973. Ισοπέδωσαν χωριό σε χωριό, επιστρέφοντας να βομβαρδίσουν την μπάζα και τα πτώματα. Οι κρατήρες άφησαν γιγαντιαία κολιέ μακελειού, ακόμη ορατά από τον αέρα. Ο τρόμος ήταν αδιανόητος. Ο πρώην υπάλληλος των Ερυθρών Χμερ περιέγραψε πώς οι επιζώντες “πάγωσαν και θα περιπλανώνταν σιωπηλοί για τρείς ή τέσσερις ημέρες.
Τρομοκρατημένοι και μισότρελοι, οι άνθρωποι ήταν έτοιμοι να πιστέψουν ό, τι τους πουν … Αυτό ήταν που έκανε τόσο εύκολο για τους Ερυθρούς Χμερ να κερδίσουν τους ανθρώπους”. Μια Εξεταστική Επιτροπή της Φινλανδικής κυβέρνησης εκτίμησε ότι 600.000 Καμποτζιανοί πέθαναν στους εμφυλίους πολέμους και χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση ως “πρώτο στάδιο σε μια δεκαετία γενοκτονίας”. Αυτό που ο Νίξον και ο Κίσινγκερ άρχισαν, ο Πολ Ποτ, ο ευεργετούμενός τους, το ολοκλήρωσε. Κάτω από τις βόμβες τους, οι Ερυθροί Χμερ μεγάλωσαν σε ένα τρομερό στρατό των 200.000.

Η ISIS έχει ένα παρόμοιο παρελθόν και παρόν. Με το πιο επιστημονικό μέτρο, η εισβολή του Μπους και Μπλερ στο Ιράκ το 2003 οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 700.000 ανθρώπων – σε μια χώρα που δεν είχε ιστορικό της τζιχάντ. Οι Κούρδοι είχαν κάνει εδαφικές και πολιτικές συμφωνίες. Σουνίτες και Σιίτες είχαν ταξικές και θρησκευτικές διαφορές, αλλά ήταν σε ειρήνη. Οι γάμοι ήταν κοινοί. Τρία χρόνια πριν από την εισβολή, οδηγούσα κατά μήκος του Ιράκ, χωρίς φόβο. Στο δρόμο συνάντησα ανθρώπους περήφανους, πάνω απ ‘όλα, να είναι Ιρακινοί, οι κληρονόμοι ενός πολιτισμού που φαινόταν, γι’ αυτούς, παρών.

Ο Μπους και ο Μπλερ τα ανατίναξαν όλα αυτά σε κομματάκια. Το Ιράκ είναι τώρα μια φωλιά της τζιχάντ. Η Αλ Κάιντα – όπως οι «τζιχαντιστές» του Πολ Ποτ – άδραξε την ευκαιρία που παρείχετο από την επίθεση του «Σοκ και Δέος» και του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε. Στην “επαναστατική” Συρία προσφέρθηκαν ακόμη μεγαλύτερες ανταμοιβές, με τις γραμμές των όπλων, λογιστικών και χρημάτων της CIA και του Κόλπου να τρέχουν μέσω της Τουρκίας. Η άφιξη ξένων νεοσύλλεκτων ήταν αναπόφευκτη. Ο πρώην Βρετανός πρέσβης, Oliver Miles, έγραψε, “Η κυβέρνηση [του Κάμερον] φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα του Τόνι Μπλερ, ο οποίος αγνόησε συνεπείς συμβουλές από το Foreign Office, την MI5 και την MI6 ότι η πολιτική μας στη Μέση Ανατολή – και ειδικότερα οι πόλεμοί μας στη Μέση Ανατολή – ήταν μια βασική κινητήρια δύναμη για την πρόσληψη μουσουλμάνων στη Βρετανία για τρομοκρατία εδώ”.

Η ISIS είναι οι απόγονοι εκείνων στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι οι οποίοι, συνωμοτώντας για να καταστρέψουν το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, διέπραξαν ένα επικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Όπως οι Πολ Ποτ και οι Ερυθροί Χμερ, η ISIS είναι οι μεταλλάξεις της δυτικής κρατικής τρομοκρατίας που διανέμονται από μια αργυρώνητη αυτοκρατορική ελίτ απτόητη από τις συνέπειες των ενεργειών που αφαιρούν την κουλτούρα και τον πολιτισμό. Η ενοχή τους είναι ακατονόμαστη στις κοινωνίες “μας”, καθιστώντας συνεργούς αυτούς που καταστέλλουν αυτή την κρίσιμη αλήθεια.

Είναι 23 χρόνια από το ολοκαύτωμα που περιέβαλλε το Ιράκ, αμέσως μετά τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, όταν οι ΗΠΑ και η Βρετανία με ομηρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επέβαλλαν τιμωρητικές “κυρώσεις” στον Ιρακινό πληθυσμό – ειρωνικά, ενισχύοντας την εγχώρια εξουσία του Σαντάμ Χουσεΐν. Ήταν σαν μια μεσαιωνική πολιορκία. Σχεδόν τα πάντα που συνιστούν ένα σύγχρονο κράτος, στην ορολογία, “μπλοκαρίστηκαν” – από το χλώριο για να καταστεί η παροχή νερού ασφαλή στο σχολείο μέχρι μολύβια, ανταλλακτικά για μηχανήματα ακτίνων Χ, κοινά παυσίπονα και φάρμακα για την καταπολέμηση προηγουμένως άγνωστων καρκίνων που μεταφέρθηκαν με τη σκόνη των νότιων μαχών μολυσμένη με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1999, το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας στο Λονδίνο, περιόρισε την εξαγωγή των εμβολίων προορισμένα για την προστασία των παιδιών του Ιράκ κατά της διφθερίτιδας και του κίτρινου πυρετού. Ο Kim Howells, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στην κυβέρνηση Μπλερ, εξήγησε γιατί. “Τα εμβόλια των παιδιών”, είπε, «ήταν ικανά να χρησιμοποιηθούν σε όπλα μαζικής καταστροφής». Η βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να ξεφύγει με ένα τέτοιο αίσχος διότι τα ΜΜΕ που μετέδιδαν για το Ιράκ – ένα μεγάλο μέρος τους χειραγωγούμενα από το Υπουργείο Εξωτερικών – κατηγόρησαν τον Σαντάμ Χουσεΐν για τα πάντα.

Κάτω από ένα ψεύτικο “ανθρωπιστικό” πρόγραμμα Πετρέλαιου αντί Τροφίμων, 100 δολάρια παραχωρήθηκαν για κάθε Ιρακινό να ζήσει για ένα χρόνο. Το ποσό αυτό έπρεπε να πληρώσει για τις υποδομές και βασικές υπηρεσίες ολόκληρης της κοινωνίας, όπως η ενέργεια και το νερό. “Φανταστείτε,” ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Hans Von Sponeck, μου είπε, “τη ρύθμιση αυτής της πενιχρής αμοιβής κατά την έλλειψη καθαρού νερού, και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ασθενών δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη θεραπεία, και το καθαρό τραύμα να πηγαίνει από μέρα σε μέρα, και έχετε μια γεύση από τον εφιάλτη. Και μην κάνετε κανένα λάθος, αυτό είναι σκόπιμο. Δεν ήθελα στο παρελθόν να χρησιμοποιήσω τη λέξη γενοκτονία, αλλά τώρα είναι αναπόφευκτη”. Αηδιασμένος, ο Von Sponeck παραιτήθηκε από Ανθρωπιστικός Συντονιστής του ΟΗΕ στο Ιράκ. Ο προκάτοχός του, ο Denis Halliday, εξίσου διακεκριμένος ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ, είχε επίσης παραιτηθεί. “Είχα εντολή”, είπε ο Halliday, ”να εφαρμόσω μια πολιτική που ανταποκρίνεται στον ορισμό της γενοκτονίας: μια εσκεμμένη πολιτική που έχει σκοτώσει αποτελεσματικά πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα, παιδιά και ενήλικες”.

Μια μελέτη από τα Ηνωμένα Έθνη του Ταμείου για παιδιά της Unicef, διαπίστωσε ότι μεταξύ του 1991 και του 1998, στο ύψος του αποκλεισμού, υπήρχαν 500.000 “κατά υπέρβαση” θάνατοι Ιρακινών βρεφών ηλικίας κάτω των πέντε ετών. Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος έθεσε το ζήτημα στην Μαντλίν Ολμπράιτ, την Πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ρωτώντας της, “Αξίζει το τίμημα;”. Η Ολμπράιτ απάντησε: ”Πιστεύουμε ότι αξίζει το τίμημα.”

Το 2007, ο ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος υπεύθυνος για τις κυρώσεις, ο Carne Ross, γνωστός ως “ο κ. Ιράκ “, δήλωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή επιλογής, ”[Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου] αρνήθηκαν ουσιαστικά στο σύνολο του πληθυσμού τα μέσα για να ζήσουν”. Όταν πήρα συνέντευξη τον Carne Ross τρία χρόνια αργότερα, είχε κυριευθεί από λύπη και μεταμέλεια. “Αισθάνομαι ντροπή”, είπε. Είναι σήμερα ένας σπάνιος αφηγητής της αλήθειας για το πώς εξαπατούν οι κυβερνήσεις και πώς ένα συμμορφούμενο μέσο ενημέρωσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάδοση και τη διατήρηση της εξαπάτησης. “Θα τροφοδοτούσαμε [τους δημοσιογράφους] φαντασία εκλογικευμένων πληροφοριών”, είπε, ”ή θα τους παγώναμε”.

Πέρυσι, ένας τυπικός τίτλος στην Guardian είχε ως εξής: “Αντιμέτωποι με τη φρίκη της ISIS πρέπει να δράσουμε”. Το «πρέπει να δράσουμε» είναι ένα φάντασμα που σηκώνεται, μια προειδοποίηση για την καταστολή της μνήμης, γεγονότων, διδαγμάτων που μάθαμε και της λύπης ή της ντροπής. Ο συντάκτης του άρθρου ήταν ο Peter Hain, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για το Ιράκ στο πλαίσιο Μπλερ. Το 1998, όταν ο Denis Halliday αποκάλυψε την έκταση του πόνου στο Ιράκ για την οποία η κυβέρνηση Μπλερ μοιράζεται την πρωταρχική ευθύνη, ο Hain τον κριτίκαρε στην εκπομπή Newsnight του BBC ως «απολογητή του Σαντάμ». Το 2003, ο Hain υποστήριξε την εισβολή του Μπλερ στο πληγέν Ιράκ βάσει διαφανών ψεμάτων. Σε ένα επόμενο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, ο ίδιος απέρριψε την εισβολή ως “περιθωριακό ζήτημα”.

Ο Hain ήταν εδώ απαιτώντας “αεροπορικές επιδρομές, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στρατιωτικό εξοπλισμό και υποστήριξη” για εκείνους που “αντιμετωπίζουν γενοκτονία” στο Ιράκ και τη Συρία. Αυτό θα προωθήσει “την επιτακτική ανάγκη μιας πολιτικής λύσης”. Την ημέρα που το άρθρο του Hain εμφανίστηκε, ο Denis Halliday και ο Hans Von Sponeck έτυχε να είναι στο Λονδίνο και ήρθαν να με επισκεφθούν. Δεν σοκαρίστηκαν από τη θανατηφόρα υποκρισία ενός πολιτικού, αλλά παραπονέθηκαν για την διαχρονική, σχεδόν ανεξήγητη απουσία ευφυούς διπλωματίας κατά τη διαπραγμάτευση μιας επίφασης εκεχειρίας. Σε όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια Ιρλανδία ως το Νεπάλ, εκείνοι που θεωρούν ο ένας τον άλλον τρομοκράτες και αιρετικούς αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον σε ένα τραπέζι. Γιατί όχι τώρα στο Ιράκ και τη Συρία; Αντ ‘αυτού, υπάρχει μια ανούσια, σχεδόν κοινωνιοπαθητική περιφραστικότητα από τον Κάμερον, τον Ολάντ, τον Ομπάμα και την “συμμαχία των προθύμων” τους, καθώς προτείνουν περισσότερη βία να παραδοθεί από τα 30.000 πόδια σε μέρη όπου το αίμα των προηγούμενων περιπετειών ποτέ δεν στέγνωσε. Φαίνονται να απολαμβάνουν τη δική τους βία και την ηλιθιότητα τόσο πολύ που θέλουν να ανατρέψουν ένα δυνητικά πολύτιμο σύμμαχο τους, την κυβέρνηση στη Συρία.

Αυτό δεν είναι κάτι νέο, όπως δείχνει το εξής αρχείο πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ που διέρρευσε:

“Προκειμένου να διευκολυνθεί η δράση των απελευθερωτικών [sic] δυνάμεων … θα πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για την εξάλειψη ορισμένων σημαντικών προσώπων [και] να προχωρήσουμε με εσωτερικές ταραχές στη Συρία. Η CIA είναι έτοιμη, και η SIS (MI6) θα προσπαθήσει να εξαπολύσει ήσσονος σημασίας σαμποτάζ και πραξικοπηματικά [sic] περιστατικά εντός της Συρίας, δουλεύοντας μέσω επαφών με άτομα … έναν αναγκαίο βαθμό φόβου … συγκρούσεις [στημένες] στα σύνορα [θα] παρέχουν ένα πρόσχημα για επέμβαση … η CIA και η SIS θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες … και στα ψυχολογικά και στα πεδία δράσης για να αυξήσουν την ένταση”.

Αυτό γράφτηκε το 1957, αν και θα μπορούσε να έχει γραφτεί χθες. Στον αυτοκρατορικό κόσμο, τίποτα δεν αλλάζει ουσιαστικά. Το 2013, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Roland Dumas αποκάλυψε ότι «δύο χρόνια πριν από την αραβική άνοιξη», του είχαν πει στο Λονδίνο ότι ένας πόλεμος κατά της Συρίας είχε προγραμματιστεί. “Θα σας πω κάτι”, είπε σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LPC, “ήμουν στην Αγγλία δύο χρόνια πριν από τη βία στη Συρία για άλλες δραστηριότητες. Γνώρισα κορυφαίους Βρετανούς αξιωματούχους, οι οποίοι ομολόγησαν σε μένα ότι προετοίμαζαν κάτι στη Συρία … Η Βρετανία οργάνωνε μια εισβολή ανταρτών στη Συρία. Με ρώτησαν ακόμα, αν και δεν ήμουν πλέον Υπουργός Εξωτερικών, και αν θα ήθελα να συμμετέχω … Αυτή η επιχείρηση πηγαίνει πολύ πίσω. Ήταν προετοιμασμένη, προδικασμένη και σχεδιασμένη”.

Οι μόνοι αποτελεσματικοί αντίπαλοι του ISIS είναι διαπιστευμένοι δαίμονες της δύσης – η Συρία, το Ιράν, η Χεζμπολάχ και τώρα η Ρωσία. Το εμπόδιο είναι η Τουρκία, μια «σύμμαχος» και μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία έχει συνωμοτήσει με τη CIA, την MI6 και τους μεσαιωνολόγους του Κόλπου για τη διοχέτευση στήριξης στους Σύριους «αντάρτες», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σήμερα αυτοαποκαλούνται ISIS. Η στήριξη της Τουρκίας στην μακροχρόνια φιλοδοξία της για περιφερειακή κυριαρχία με την ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ γνέφει για έναν σημαντικό συμβατικό πόλεμο και τον τρομακτικό διαμελισμό της πιο εθνοτικά πολυμορφικής χώρας στη Μέση Ανατολή.

Μια εκεχειρία – ωστόσο δύσκολο να διαπραγματευτεί και να επιτύχει – είναι η μόνη διέξοδος από αυτό το λαβύρινθο. Αλλιώς, οι θηριωδίες στο Παρίσι και τη Βηρυτό θα επαναληφθούν. Μαζί με μια ανακωχή, οι κορυφαίοι δράστες και επιστάτες της βίας στη Μέση Ανατολή – οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι – πρέπει οι ίδιοι να “απο-ριζοσπαστικοποιηθούν” και να επιδείξουν καλή πίστη στις αλλοτριωμένες μουσουλμανικές κοινότητες παντού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο σπίτι. Θα πρέπει να υπάρξει μια άμεση παύση όλων των αποστολών πολεμικού υλικού στο Ισραήλ και η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Το ζήτημα της Παλαιστίνης είναι η πιο ανοιχτή πληγή της περιοχής, και συχνά αναφέρεται ως δικαιολογία για την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν το κατέστησε σαφές. Η Παλαιστίνη προσφέρει επίσης την ελπίδα. Δώστε δικαιοσύνη υπέρ των Παλαιστινίων και θα αρχίσετε να αλλάζετε τον κόσμο γύρω τους.

Περισσότερα από 40 χρόνια πριν, ο βομβαρδισμός της Καμπότζης από τον Νίξον και τον Κίσινγκερ εξαπέλυσε έναν χείμαρρο βασάνων από τον οποίο η χώρα δεν έχει ανακάμψει. Το ίδιο ισχύει και για το έγκλημα Μπλερ-Μπους στο Ιράκ και τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και της “συμμαχίας” στη Λιβύη και τη Συρία.

Με άψογο συγχρονισμό, ο τελευταίος ιδιοτελής τόμος του Χένρυ Κίσινγκερ έχει κυκλοφορήσει με σατυρικό τίτλο, «Παγκόσμια Τάξη». Σε μία ανασκόπηση, ο Κίσινγκερ περιγράφεται ως ένας “διαμορφωτής κλειδί μιας παγκόσμιας τάξης που παρέμεινε σταθερή για ένα τέταρτο του αιώνα”. Πείτε το αυτό στο λαό της Καμπότζης, στο Βιετνάμ, το Λάος, τη Χιλή, το Ανατολικό Τιμόρ και όλα τα άλλα θύματα της “τέχνης της πολιτικής” του. Μόνο όταν “εμείς” αναγνωρίσουμε τους εγκληματίες πολέμου ανάμεσά μας και σταματήσουμε να αρνούμαστε την αλήθεια, θα αρχίσει το αίμα να στεγνώνει.

Πηγή: http://www.globalresearch.ca/from-pol-pot-to-isis-the-blood-never-dried/5489611


Πηγή: Offtherecord


Εικόνα από: en.reseauinternational.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »