Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ουγγαρία: Έτοιμη να καταθέσει μήνυση εναντίον της ΕΕ για τους μετανάστες



Το ουγγρικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο επιτρέπει στην κυβέρνηση της χώρας να οδηγήσει την ΕΕ στα δικαστήρια αναφορικά με το πλάνο για την μετεγκατάσταση των προσφύγων

Η Ουγγαρία δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της σχετικά με το προσφυγικό, ύστερα από την απόφαση που πήρε σήμερα το κοινοβούλιό της που δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να μηνύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρωθυπουργός Ορμπάν κατηγόρησε την ΕΕ ότι αγνοεί τις επιθυμίες κάθε μέλους, παίρνοντας αποφάσεις μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει πλέον την εξουσιοδότηση να οδηγήσει τα αρμόδια όργανα της ΕΕ στα δικαστήρια, σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων και των σχετικών με αυτή ποσοστόσεων. Μάλιστα ο υπουργός Laszlo Trocsanyi είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει την μήνυση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη «μηνυτήρια αναφορά» κατηγορεί την ΕΕ ότι αγνοεί τα δικαιώματα κάθε μέλους και
των κυβερνήσεών τους να εκφράσουν την γνώμη τους, στον σχεδιασμό για την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων σε 28 μέλη ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

«Οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους διαφωνούν με το πρόγραμμα» δηλώνει ο υπουργός, ενώ ο Ορμπάν, διατηρώντας την σκληρή γραμμή σε σχέση με το μεταναστευτικό, δήλωσε με έμφαση ότι «Όσο αυτή η κυβέρνηση αναπνέει, εμείς θα αποφασίζουμε ποιους θα αφήσουμε να μπουν στην χώρα και με ποιους θέλουμε να ζήσουμε μαζί».

Πάντως στο ίδιο μήκος κλίματος με την Ουγγαρία κινούνται και χώρες όπως η Σλοβακία και η Πολωνία, οι οποίες και αυτές σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον της απόφασης της ΕΕ για τους πρόσφυγες και την ποσόστωση της μετεγκατάστασής τους στα 28 κράτη-μέλη.

http://www.protothema.gr/world/article/528124/ouggaria-etoimi-na-katathesei-minusi-enadion-tis-ee-gia-tous-metanastes/

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »