Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

«ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» – ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ


Ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο δήλωνε τα εξής: «Δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για πολίτες που πήραν δάνεια κάποια εποχή, ενώ τώρα η αξία των σπιτιών τους έχει πέσει πάρα πολύ χαμηλά. Θα προστατέψουμε τους αδύναμους αυτής της κοινωνίας».

19 Νοεμβρίου 2015: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. χωρίς κανένα ίχνος ντροπής υπερψήφισαν το νέο πακέτο των προαπαιτούμενων ακολουθώντας πιστά τη «γραμμή» του κόμματος για να μην χάσουν τις θέσεις τους και βεβαίως τη βουλευτική αποζημίωση.



Από τους 290 βουλευτές που ψήφισαν οι 153 επέλεξαν να οδηγήσουν στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες. Πολίτες οι οποίοι τους εμπιστεύθηκαν στις δύο τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, δίνοντας τους την ευκαιρία να απαλλάξουν την πατρίδα μας από τα δεσμά του μνημονίου. Αμ δε κύριοι, όχι μόνο δεν έσκισαν το μνημόνιο αλλά οδηγούν πλέον στον δρόμο χιλιάδες συμπολίτες μας. Κινήσεις που θα ζήλευε και η πιο στυγνή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κόσμου.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας η πρώτη κατοικία μένει απροστάτευτη και με νόμο πλέον, αφού η κυβέρνηση υποχώρησε ατάκτως από όλες τις «κόκκινες» γραμμές της και αποδέχθηκε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών.

Τα ψέματα πολλά, για μια ακόμη φορά, όμως έχουν κοντά ποδάρια. Όσο κι αν προσπαθεί με κόπο το
οικονομικό επιτελείο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να πείσει την κοινή γνώμη ότι η «μάχη» κερδήθηκε, η αλήθεια είναι ότι για μια ακόμη φορά ηττήθηκε κατά κράτος στέλνοντας στον «Καιάδα» την πρώτη κατοικία.

Ακόμη και το 25% των φτωχών και αδυνάτων δανειοληπτών, που υποτίθεται ότι προστατεύει άμεσα η κυβέρνηση, πάλι όμως υπό την «ομπρέλα» του νόμου Κατσέλη, αλλά και το υπόλοιπο 35% των δανειοληπτών που θεωρητικά θα προστατεύεται υπό νέους και αυστηρότατους όρους, μένουν όλοι ακάλυπτοι μετά την παρέλευση της τριετίας που περιελήφθη στο νόμο.

Τα δικαστήρια μέχρι πρότινος εξέταζαν τις πραγματικές ανάγκες των δανειοληπτών και έκριναν με βάση το βιοτικό επίπεδο και όχι με πλαφόν και αριθμούς. Πλέον όμως οι θεσμικές αλλαγές που προωθούνται με βάση τους αριθμούς οδηγούν στον αποκλεισμό πλέον μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας.

Για όλους τους δανειολήπτες θα ισχύει ο,τι ακριβώς ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Πολύ απλά, όποιος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και στην εξόφληση των οφειλών του προς τις τράπεζες, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το νόμο που προβλέπει ότι για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τραπεζών θα πρέπει να ρευστοποιούνται άμεσα όλα τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη και κατά συνέπεια άμεσα θα χάνεται και η πρώτη κατοικία.

Ας θυμηθούμε τώρα όμως τις δηλώσεις Τσίπρα, Καμμένου για την προστασία της α” κατοικίας.
Προεκλογικό σύνθημα (εμπνεύσεως ΣΥΡΙΖΑ): «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε τον Δεκέμβριο του 2013 για τη μεταβίβαση των «κόκκινων δανείων: «Κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς που με έδρα κάποια νησιά του Ειρηνικού, θα έρθουν να πάρουν φθηνά τα κόκκινα δάνεια, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν πάνω στην τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός»!

Προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015: «Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ρύθμιση κόκκινων δανείων και οφειλών προς την εφορία με δόσεις ανάλογες του εισοδήματος. Τέλος σε κατασχέσεις και ποινικές διώξεις σε όσους εντάσσονται σε ρύθμιση ή έχουν μηδενικό εισόδημα».

Σε προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια Α. Τσίπρας διαβεβαίωνε: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ιούλιος 2015: Ο Π. Καμμένος δήλωνε ότι δεν θα φορολογηθούν οι αγρότες και δεν θα κινδυνεύσει το σπίτι κανενός Έλληνα.

Oι φωτογραφίες και τα βίντεο από τις εξώσεις στην Ισπανία δεν απέχουν και πολύ, αλλά είπαμε, «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

Πληροφορίες: newsbomb.gr, liberal.gr
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ