Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Το ανακοινωθέν από το Μέγαρο των Ηλυσίων που δεν θα διαβάσετε

Βίκτορ Ντεντάι, Le Grand Soir (Γαλλία)

Μετά τα χτεσινά τραγικά γεγονότα, αποφασίστηκε ότι η Γαλλία θα αναθεωρήσει τη στρατηγική και εξωτερική πολιτική της.

1) Λαμβάνοντας υπόψη την υποστήριξη ορισμένων χωρών σε τρομοκρατικά κινήματα, είτε με τη δημιουργία τους με αμφίβολους γεωστρατηγικούς σκοπούς, είτε μέσω της χρηματοδότησης τους, είτε μέσω φιλοφροσύνης προς αυτούς, η Γαλλία θα αναθεωρήσει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και την Τουρκία.

2) Λαμβάνοντας υπόψη τον ενεργό ρόλο που διαδραματίστηκε από την ίδια τη Γαλλία στο σημείο 1), τα μέλη των διαδοχικών κυβερνήσεων ανακοίνωσαν την μαζική παραίτησή τους και τίθενται στη διάθεση της γαλλικής και διεθνούς δικαιοσύνης, όχι όμως χωρίς πρώτα να έχουν λάβει μέτρα κατά των πολιτικών, πολιτιστικών και μηντιατικών προσώπων που υπερασπίστηκαν και προώθησαν αυτές τις εγκληματικές πολιτικές.

3) Λαμβάνοντας υπόψη ότι, τα πέντε χρόνια δυτικών επεμβάσεων στη Συρία και τα 15 χρόνια εκστρατειών «εξάλειψης της τρομοκρατίας» παρήγαγαν λιγότερα αποτελέσματα από τον ένα μήνα της ρωσικής επέμβασης, η Γαλλία θα
επανεξετάσει τις στρατηγικές συμμαχίες της σχετικά με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να επανεξετάσει τις ρωσικές και άλλες προτάσεις για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

4) Λαμβάνοντας υπόψη τον εξαιρετικά πολεμοχαρή και καταστροφικό ρόλο του ΝΑΤΟ κατά τα τελευταία 30 χρόνια, η Γαλλία αποχωρεί από όλες τους θεσμούς αυτής της οργάνωσης και υποβάλλει, προς εξέταση από τη Δικαιοσύνη, την ευθύνη των ηγετών του εν λόγω οργανισμού για παράνομες πράξεις πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

5) Αναγνωρίζοντας τον απαραίτητο ρόλο που διαδραματίζουν οι έμποροι όπλων στους πολέμους, το γαλλικό κράτος θα προχωρήσει στην εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και την εκκαθάριση όλων των ιδιωτικών επιχειρήσεων που ασχολούνται σε αυτόν τον τομέα. Ένα δημοψήφισμα θα υποβληθεί προς τον γαλλικό λαό για το μέλλον ενός πιθανού δημόσιου τομέα αφιερωμένου αποκλειστικά στην Άμυνα.

6) Παρατηρώντας (μιας και αρχίσαμε) ότι κυκλοφορούν ελεύθερα και ανοικτά «απαγορευμένα όπλα» από τις διεθνείς συμβάσεις, η Γαλλία θα εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά των υπευθύνων εταιρειών και των υφισταμένων εργαζομένων τους στις υπηρεσίες Έρευνας και Ανάπτυξης (το επιχείρημα «Υπακούω μόνο στις εντολές» ή «αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνουν άλλοι» δεν θα γίνει δεκτό).

7) Θεωρώντας ότι «όταν οι αντιδράσεις μας είναι προβλέψιμες, γινόμαστε χειραγωγήσιμοι», η κυβέρνηση της Γαλλίας αρνείται να πέσει στην στημένη παγίδα και αποσύρει όλα τα μέτρα μαζικής παρακολούθησης και παραβιάσεις των ατομικών ελευθεριών και θα διεξαγάγει ένα πραγματικό αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, από όπου και να προέρχεται, και ενάντια σε όλους τους χορηγούς της, συμμάχους ή όχι (προειδοποίηση).

Vive la France (για ό, τι απέμενε), vivelaRépublique(για ό, τι αξίζει).

Έγινε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, 14 Νοεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά.

URL του παρόντος άρθρου 29585 http://www.legrandsoir.info/le-communique-de-l-elysee-que-vous-ne-lirez-pas.html

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ