Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Νίκο Φίλη… πόσοι Πόντιοι σφαγιασμένοι ορίζουν γενοκτονία;

Γράφει ξεκάθαρα Ιστορία από τη θέση του υπουργού Παιδείας ο Νίκος Φίλης όπως φαίνεται και από τη χθεσινή του αναφορά στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάουυ «στον Ενικό» στο τηλεοπτικό κανάλι STAR, όπου όταν ρωτήθηκε, υπεραμύνθηκε των απόψεων που είχε διατυπώσει και παλαιότερα για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο πολυπράγμων ώστε να έχει άποψη και για την ιστορική έρευνα υπουργός της «Παιδείας», αμφισβητεί τη γενοκτονία των Ποντίων, συντασσόμενος με τις τουρκικές θέσεις, χωρίς βέβαια να μας πει από πόσους σφαγμένους και πάνω θα πρέπει να αποδίδουμε τον όρο «γενοκτονία» εμείς οι αδαείς που δεν έχουμε και τόσο εντρυφήσει στα της ιστορικής επιστημονικής έρευνας (μήπως να μας αναπτύξει και την επιστημονική συζήτηση περί του αν είναι επιστήμη η Ιστορία ή όχι) και μας ακούστηκε κάπως περίεργα η πρεμούρα του να την αποκαλέσει «αιματηρή εθνοκάθαρση».

Με τον τρόπο αυτό, συντάσσεται -ενδεχομένως εν μέρει- με τον περίφημο… Νάσο Θεοδωρίδη, γνωστό «καμάρι» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόσες δεκαετίες ζωής, δεν έχει βρει και κάτι σωστό στην «επίσημη ελληνική ιστοριογραφία», θεωρώντας ότι είναι έτσι γραμμένη για να αναπαράγει αρνητικά στερεότυπα για τους Τούρκους, μη αφήνοντας τους δυο λαούς να ζήσουν… τον έρωτα, αποδίδοντας το Αιγαίο εκεί που ανήκει, δηλαδή στα ψάρια του.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να διευκρινίσουμε ότι δε γνωρίζουμε αν ο Θεοδωρίδης πέρασε την όχθη ως… γνήσιος αντιμνημονιακός, καθώς ό,τι
και να σέρνουμε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, πρόκειται για ένα γνήσιο πατριωτικό στοιχείο, που δεν έβλεπε ποτέ με συμπάθεια τις εθνομηδενιστικές τάσεις των πρώην συντρόφων του, συγκεκαλυμμένες ή απροκάλυπτες και δεν αστειευόμαστε καθόλου επ’ αυτού.



Ας δούμε όμως τις επίμαχες αναφορές του Νίκου Φίλη στην εκπομπή του συναδέλφου στη τηλεόραση:

«Πριν από χρόνια ως, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», είπε ο Νίκος Φίλης.

«Δεν θέλω να επιβάλω την άποψή μου ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική την αναγνωρίζει ως γενοκτονία. Άλλο η εθνοκάθαρση και άλλο η γενοκτονία. Υπάρχουν απόψεις διαφορετικές. Γενοκτονία είναι εξόντωση ενός ολόκληρου έθνους. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων και επιστημονική κοινότητα ας κριθεί εκεί. Άλλο η προσωπική άποψη που έχει διατυπώσει κάποιος ως πολίτης και δημοσιογράφος και άλλο η πολιτική που ασκεί ως κράτος».

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »