Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ἀπαγορεύεται ἡ παραγωγὴ τῶν «ἐθνικῶν» μας ποτῶν ἀπὸ …ἐμᾶς!!!

Ἡ Ἑλλάδα, ὄχι τὸ κράτος, ἡ χώρα, ὁ λαός της, ἔχουν τρία «ἐθνικά» ποτά. Οὖζο, κρασί, τσίπουρο.
Ὅλα χρειάζονται ἀμπελῶνες γιὰ νὰ παραχθοῦν.

Τί συμβαίνει λοιπόν μέ τήν ΚΑΠ;
Ἀπαγορεύει τὴν παραγωγὴ τῆς πρώτης ὕλης τῶν ἐθνικῶν αὐτῶν κεφαλαίων.
Μάλιστα, ἡ …γενναιόδωρη ΚΑΠ, ὑποδεικνύει καὶ τὶς ἐναλλακτικὲς λύσεις τῆς ἀξιοποιήσεως τῶν ἀμπελώνων. Κάνετε σταφίδες (!) λέει ἡ ΚΑΠ μὲ τὴν ἀπόλυτη συμφωνία τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους.

Μὲ πιὸ ἁπλᾶ λόγια.
Ἕνα ἐθνικὸ κεφάλαιο, προικισμένο ἀπὸ τὴν φύση, καθὼς καὶ ἡ τεχνογνωσία παραγωγῆς ἐνὸς ποτοῦ, ποὺ μπορεὶ νὰ σαρώσῃ τὸν πλανήτη (τσίπουρο) ἀπαγορεύεται. Ἐπιτρέπεται μόνον στοὺς ἐκλεκτοὺς (Μπουτάρης ὁ λατρεμένος τῶν ἐκσυγχρονιστῶν) καὶ σὲ ἐλάχιστα ἄκομα καρτὲλ τοποτηρητῶν τῶν εὐρω-ἐλίτ.

Ἡ Μαρία Ἀντουανέτα (Νταϊσελμπλοῦμ, Τζήμερος, Ἄδωνις καὶ λυκοῦργος Λιαρόπουλος) θὰ τὸ
μετέφραζαν ἄνετα αὐτό.
Ὁ κοπρολαὸς ἂς φάῃ παντεσπάνι (σταφίδες) καὶ ΕΣΠΑ.

Μαραμῆς Εὐθύμης




Ξεριζώνουν 32.000 στρέμματα με αμπέλια!

Ἀπαγορεύεται ἡ παραγωγὴ τῶν «ἐθνικῶν» μας ποτῶν ἀπὸ ...ἐμᾶς!!!

Του ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ 

(filippidis@paragogi.net)

Σε αναγκαστική εκρίζωση των αμπελώνων τους υποχρεούνται χιλιάδες αμπελουργοί σε όλη την χώρα που προχώρησαν σε φυτεύσεις χωρίς να λάβουν την σχετική άδεια. Σε περίπτωση μη συμμορφώσεως απειλούνται με υπέρογκα πρόστιμα!

Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Αγροτικής Αναπτύξεως, η υπόθεση αφορά σε 8.400 ιδιοκτήτες 32.000 στρεμμάτων φυτεμένων με αμπέλια. Το θέμα, που ισχύει από το 2008, ανακινήθηκε μετά από απάντηση του αρμόδιου υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ουσιαστικά, φυτείες 14 ετών πλήρους παραγωγής επιβάλλεται να καταστραφούν και το περιορισμένο εισόδημα που υπήρχε να εξαφανιστεί» επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει ότι «η αμπελοκαλλιέργεια, παρότι είναι μία από τις καλλιέργειες που χαρακτηρίζει την φυσιογνωμία της χώρας, θα παρακμάσει ακόμα περισσότερο σε μια περίοδο ιδιαίτερα οξυμένη από την οικονομική κρίση, που στον αγροτικό τομέα εκφράζεται με δραστική μείωση εισοδήματος, αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλεπάλληλα χαράτσια (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ενέργεια κ.ά.), έκτακτες φορολογίες και, κυρίως, έλλειψη ρευστότητας».

Υπέρογκο πρόστιμο

Σύμφωνα με τον Κανονισμό 479/2008 της ΕΕ, σε περίπτωση που ένας αμπελώνας χαρακτηρισθεί ότι φυτεύθηκε χωρίς άδεια, πρέπει να εκριζωθεί, και μάλιστα με έξοδα του αμπελουργού. Συγκεκριμένα, για όλες τις φυτεύσεις αμπελιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τις 31 Αυγούστου 1998, πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια φυτεύσεως, βάσει δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό ή βάσει δικαιωμάτων αναφυτεύσεως. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση η φύτευση είναι παράνομη και τα αμπέλια πρέπει να ξεριζωθούν άμεσα. Στην περίπτωση που οι κάτοχοι παράνομα φυτεμένων αμπελιών δεν προβούν στην άμεση εκρίζωσή τους, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ ανά στρέμμα. Η ποινή αυτή ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποιήσεως του προστίμου, μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομα φυτεμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται. Ήδη, από το υπουργείο Αγροτικής Αναπτύξεως έχουν σταλεί οι σχετικές οδηγίες προς τις Διευθύνσεις Γεωργίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ σε κάποιες περιοχές άρχισαν οι έλεγχοι. Οι αμπελουργοί που δεν έχουν δικαιώματα φυτεύσεως υποχρεώνονται να ξερριζώσουν άμεσα τα αμπέλια τους.

Όπως επίσης προβλέπεται, οι αμπελουργοί που δεν έχουν άδεια φυτεύσεως απαγορεύεται να εμπορευτούν, να οινοποιήσουν και να αποστάξουν την παραγωγή τους. Πάντως, από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται όσοι καλλιεργούν αμπέλια κάτω του ενός στρέμματος και χρησιμοποιούν την παραγωγή για δική τους κατανάλωση.

Από το 1998

Οι φυτεύσεις αμπελιών από το 1998 και μετά, με βάση τον Κανονισμό 1493/1999, χαρακτηρίστηκαν παράνομες και προβλέπεται υποχρεωτική εκρίζωση. Με την πρόβλεψη που ξεκίνησε το 2003 και ολοκληρώθηκε το 2008 τακτοποιήθηκαν περί τα 108.000 στρέμματα. Η χώρα μας, ωστόσο, κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 65 εκατομμύρια ευρώ γιατί δεν έκανε ορθή διαδικασία τακτοποιήσεως. Τούτη την ώρα τα εν δυνάμει παράνομα –καθώς πολλοί προσκομίζουν δικαιολογητικά, συμβόλαια, ενοικιαστήρια, διαθήκες, που επιβεβαιώνουν την μεταβίβαση δικαιωμάτων– είναι της τάξεως των 32.000 στρεμμάτων, ενώ, αν η χώρα δεν συμμορφωθεί και δεν εκριζώσει όσα αποδειχθούν παράνομα, θα επιβαρυνθεί με νέα πρόστιμα. Η εικόνα που υπάρχει στο υπουργείο δείχνει ότι όσοι έχουν φυτέψει παράνομα τέτοια αμπέλια μετά το 1998 δεν είναι, στην πλειοψηφία τους, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πρόκειται κυρίως για ετεροεπαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, οι οποίοι κάνουν και κρασιά.

Εναλλακτικές λύσεις

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εναλλακτικές λύσεις για όσους αναγκασθούν να εκριζώσουν τα αμπέλια τους είναι οι εξής:

-Οι παραγωγοί της Πελοποννήσου έχουν την δυνατότητα να αντικαταστήσουν την καλλιέργειά τους με κορινθιακή σταφίδα, δηλαδή να εμβολιάσουν τα αμπέλια τους την άνοιξη και να παραγάγουν κορινθιακή σταφίδα, που είναι προϊόν με ονομασία προελεύσεως, αυξάνοντας έτσι την προστιθέμενη αξία του προϊόντος τους.

-Οι παραγωγοί, αφού εκριζώσουν, έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στα σχέδια βελτιώσεως του «Αλεξάνδρου Μπαλτατζή» στο Μέτρο 1.2.1., επιλέγοντας την καλλιέργεια ενός εκ των προωθουμένων προϊόντων, είτε εσπεριδοειδών είτε κηπευτικών.

-Οι οργανώσεις παραγωγών μέσα από τα επιχειρησιακά τους προγράμματα μπορούν να υλοποιήσουν δράσεις για την αντικατάσταση των καλλιεργειών των μελών τους με στόχο την ποιοτική βελτίωση των προϊόντων τους, για τις οποίες άλλωστε ενισχύονται από την ΕΕ σε ποσοστό 60%».

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ της συνεχίσεως του καθεστώτος απαγορεύσεως στις φυτεύσεις οινοποιήσιμων αμπελιών και μετά το 2015, εκτιμώντας ότι ενδεχόμενη απελευθέρωση θα έχει τις εξής αρνητικότατες επιπτώσεις:
-Υπερπαραγωγή η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες τιμές εξαιτίας της αυξημένης προσφοράς λόγω της ανεξέλεγκτης φυτεύσεως. -Εγκατάλειψη λιγότερο παραγωγικών περιοχών προς όφελος πεδινών. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι συχνά η αμπελοκαλλιέργεια είναι η μόνη βιώσιμη δραστηριότητα σε επικλινείς γεωργικές περιοχές χαμηλού δυναμικού.
-Υπέρμετρη βιομηχανοποίηση του ευρωπαϊκού αμπελοοινικού τομέα και μείωση του αριθμού των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων, που συνεπάγεται απώλεια θέσεων εργασίας σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
-Απαξίωση της σημασίας των προστατευομένων ονομασιών προελεύσεως με την εγκατάσταση αμπελώνων οι οποίοι παράγουν οίνους χωρίς γεωγραφική ένδειξη, ακόμη και μέσα στην περίμετρο Προϊόντων Γεωγραφικής Ενδείξεως ή πολύ κοντά σε αυτήν.


Στην Κίνα κάνουν φυτεύσεις

Το 2012 καλλιεργήθηκαν παγκόσμια 7,57 εκατομμύρια εκτάρια αμπελώνων, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV). Η επιφάνεια του αμπελώνα στον κόσμο είναι σχετικά σταθερή σε σύγκριση με το 2011, με μια μείωση κατά 0,3% του δυναμικού παραγωγής. Αν παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά, οι αμπελουργικές εκτάσεις δεν είναι σταθερές ανά χώρα.

Ο αμπελώνας των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ήταν 3,49 εκατ. εκτάρια το 2012, παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,8% της εκτάσεως σε σχέση με το 2011. Οι εκριζώσεις έχουν σταθεροποιηθεί όμως σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Κατά την περίοδο 2008-2011 η επιδοτούμενη εκρίζωση ευρωπαϊκά μείωσε το δυναμικό κατά 2,4% κάθε χρόνο (269.000 εκτάρια ξεριζώθηκαν συνολικά, εξ αυτών 175.000 εκτάρια με επιδότηση). Στις πρώτες τρεις ευρωπαϊκές χώρες από άποψη επιφανειών οι εκτάσεις μειώθηκαν το 2012 κατά 1,4% στην Ισπανία (σε σύνολο 1,02 εκατομμυρίων εκταρίων), 0,8% στην Γαλλία (σε σύνολο 800.000 εκταρίων) και 1% στην Ιταλία (σε σύνολο 769.000 εκταρίων). Στον υπόλοιπο κόσμο καταγράφεται μια μικρή αύξηση στο σύνολο των εκτάσεων, κατά 0,4% (σε 3,36 εκατ. εκτάρια).

Αν παρατηρήσουμε την περίοδο 2008-2012, οι αλλαγές στις αμπελουργικές επιφάνειες φαίνεται ότι, εκτός από την Κίνα (+19%, 507.000 εκταρίων αμπελώνων), οι άλλες χώρες καταγράφουν ελαφρά αύξηση (1% στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 407.000 εκτάρια, 4% στην Χιλή, με 205.000 εκτάρια) ή μείωση (-2% στην Αργεντινή με 221.000 εκτάρια, -2% στην Αυστραλία με 169.000 εκτάρια, -1% στην Νότια Αφρική, με 131.000 εκτάρια, -1% στην Βραζιλία, με 91.000 εκτάρια, -6% στην Νέα Ζηλανδία, με 37.000 εκτάρια).

Η ελληνική παραγωγή

Την οριστική εκτίμηση για την παραγωγή οίνου 2012-13, την οποία και απέστειλε στην Κομισιόν, εξέδωσε το Τμήμα Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών του υπουργείου Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων. Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων από την ΚΕΟΣΟΕ, η οριστική δήλωση παραγωγής, που ανέρχεται σε 3.115.000 χιλιόλιτρα, είναι κατά 1,12% χαμηλότερη από την Α΄ εκτίμηση, που είχε προβλεφθεί στα 3.150.000 χιλιόλιτρα.

Εάν ληφθεί επίσης υπόψιν ο όγκος του μέσου όρου των συγκομιδών κατά τις οποίες δεν επέδρασαν έντονα καιρικά φαινόμενα (πενταετία 2005-2009), η μέση παραγωγή οίνου στην Ελλάδα ανήλθε στα 3.747.000 χιλιόλιτρα. Με βάση τον μέσο όρο αυτής της πενταετίας, η παραγωγή 2012-13 εμφανίζεται μειωμένη κατά 17%, γεγονός που ερμηνεύει και την απουσία αποθεμάτων οίνου, αλλά και την άνοδο των τιμών οίνου την εφετινή χρονιά στο ενδιάμεσο εμπόριο. Να υπενθυμίσουμε ότι την περίοδο 2011-12 η παραγωγή ήταν εξαιρετικά μειωμένη εξαιτίας του περονόσπορου και ανήλθε στα 2.750.000 χιλιόλιτρα.

πηγή
το είδα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »