Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ἡ Γερμανία θὰ πληρώση ἀποζημίωση στοὺς Ῥώσσους αἰχμαλώτους τοῦ Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταβάλλει συνολικό ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση σε περίπου 4.000 επιζώντες Σοβιετικούς αιχμαλώτους του Β Παγκοσμίου Πολέμου, για τα βάσανά τους στα χέρια της ναζιστικής Γερμανίας, πηγές του συνασπισμού δήλωσαν την Τετάρτη.

Η Ευρώπη σηματοδότησε την 70η επέτειο από την λήξη του πολέμου νωρίτερα αυτό τον μήνα και το γεγονός αυτό έφερε στο προσκήνιο μερικές πτυχές της συγκρούσεως που σπάνια συζητώνται, όπως είναι η μοίρα πολλών εκατομμυρίων αιχμαλώτων πολέμου.

Οι πηγές είπαν στο Reuters ότι οι συντηρητικοί της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ συμφώνησαν με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συντρόφους τους να συγκεντρώσουν το ποσό σε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό, με κάθε επιζώντα να πρόκειται να λάβει 2,500 ευρώ ($ 2,780).

Τα βάσανα των 5,3 εκατομμυρίων Σοβιετικών αιχμαλώτων πολέμου, οι οποίοι κρατήθηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις μεταξύ του 1941 και του 1945, ήταν ακραία και περισσότεροι από τους μισούς πέθαναν. Κρατούντο υπό απάνθρωπες συνθήκες και πολλοί εκτελέσθηκαν. Άλλοι πέθαναν από πείνα ή πέθαναν από τις αρρώστιες.


ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το ισραηλινό αυτό άρθρο επικαλείται δημοσίευμα του Reuters και δείχνει την υποκρισία των Γερμανών πολιτικών.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός σκέφτεται να
συγκεντρώσει μόλις 10 εκατομμύρια ευρώ για να αποζημιώσει 4000 επιζώντες Σοβιετικούς αιχμαλώτους από τα 5,3 εκατομμύρια αιχαμαλώτων που πέρασαν από τα χέρια τους στα 4 χρόνια του πολέμου.

Προφανώς οι νεκροί δεν μετρούν για αποζημίωση.
Η πανίσχυρη οικονομικά Γερμανία αποζημιώνει το 0,7 τοις χιλίοις των Ρώσσων θυμάτων της με το ασήμαντο ποσό των 2500 ευρώ.
Το μέσο εισόδημα της Γερμανίας ανά κάτοικο ήταν 41.915 δολάρια το 2014.
Το ποσό της «αποζημιώσεως» αντιστοιχεί σε αμοιβή 24,2 ημερών εργασίας ενός σημερινού Γερμανού πολίτη…
Η Γερμανία δείχνει έμπρακτα την τσιγκουνιά της και εδώ.

Οι επιζώντες συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου διεκδίκησαν από το 1997 αποζημίωση από τους Γερμανούς στα δικαστήρια τριών Ευρωπαικών χωρών.
Η απαίτησή τους προσδιορίσθηκε στα Ελληνικά δικαστήρια στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν τους δόθηκαν ποτέ, γιατί η Γερμανία προφασίστηκε στο Δικαστήριο της Χάγης ετεροδικία…

Δεν αμφισβήτησε ποτέ τους νεκρούς ή τις καταστροφές, που προξένησαν τα στρατεύματα της στον άμαχο πληθυσμό, κατά παραβίαση όλων των διεθνών συνθηκών, που προέβλεπαν την προστασία των αμάχων.
Αμφισβήτησε μόνο την εξουσία των δικαστηρίων της Ελλάδας και της Ιταλίας, που επικύρωσαν την αποζημίωση των θυμάτων.

Και τώρα με απόλυτα υποκριτικό τρόπο οι Γερμανοί θυμήθηκαν μερικά την …«εθελοντική» υποχρέωσή τους να αποζημιώσουν τα επιζώντα θύματα τους Ρωσσικής καταγωγής…
Διαβάζοντας την σχετική είδηση στον ισραηλινό τύπο δεν μπόρεσα να αποφύγω τον πειρασμό να σας αναφέρω ότι αυτοί οι Γερμανοί πολιτικοί, μέσω των εγκάθετων πολιτικών παραρτημάτων τους στον Ελληνικό πολιτικό κόσμο, μας μετέφεραν την ενόχλησή τους, γιατί τολμήσαμε να προβάλλουμε ιστορικά ντοκυμαντέρ με την «δράση» των SS και της Wermacht στους χώρους αναμονής των Ελληνικών μέσων μεταφοράς.

Ίσως να θεωρούν ότι οι σταθμοί των Ελληνικών τραίνων είναι Γερμανικό έδαφος, γιατί κάποιοι μιζαδόροι τους ανέθεσαν στο παρελθόν τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τους.
Ίσως πάλι να ένοιωθαν άβολα, γιατί τα εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα έβλεπαν στην τηλεόραση τα έργα των ενδόξων προγόνων τους…

Η Ελλάδα γνώρισε πολλούς κατακτητές στη πολύχρονη ιστορία της, που προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη του Ελληνικού πολιτισμού, αφήνοντας παντού ερείπια να μαρτυρούν ως σήμερα το έργο τους.
Μήπως φοβήθηκαν ότι θα τους θεωρήσουν ενόχους και για την καταστροφή του Παρθενώνα;


ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ SPIEGEL;

Ή απλά κατάλαβαν ότι η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη θα θυμόταν την συμβολή των Γερμανών στην προσπάθεια καταστροφής της Ευρώπης με δύο παγκόσμιους πολέμους στο παρελθόν.
Την αλήθεια ίσως την καταλάβουμε, αν ψάξουμε στο διαδίκτυο το πατρικό επώνυμο της μητέρας ενός υπουργού της κυβερνήσεως Μέρκελ, που συνηθίζει πεισματικά να μας κουνάει το δάκτυλο, όταν διαπραγματεύεται την οικονομική μας καταστροφή ή σωτηρία… (Goehring).



Αν δεν φτάνει αυτό, μπορούμε να αναρωτηθούμε επίσης και γιατί η Καγκελάριος της Γερμανίας κα Mέρκελ κυκλοφορεί στην πολιτική ζωή της Γερμανίας με δανεικό επώνυμο, το επώνυμο του πρώτου άνδρα της, Ούλριχ Μέρκελ και όχι με το πατρικό της (Kasner) ή με το επώνυμο του σημερινού συζύγου της (Sauer).
Ο λόγος πάντως δεν είναι φεμινιστικός, ούτε συναισθηματικός, γιατί η κα Μέρκελ δεν απέκτησε ποτέ δικά της παιδιά…

ΠΗΓΗ

Μήπως τα δύο παραπάνω πρόσωπα συνδέονται με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας;
Όχι μόνο λόγω των «συνωνυμιών» των επιθέτων τους με επωνύμους ναζιστές της περιόδου του Χίτλερ, αλλά και με άλλους τρόπους;

ΠΗΓΗ

Ίσως τότε η στάση τους προς την Ελλάδα και τους κατοίκους της να εξηγείται και με διαφορετικό τρόπο, που να μην σχετίζεται απαραίτητα μόνο με την επιστήμη της ψυχιατρικής…

Son ofEon
το είδα


Δες και,





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ