Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ και το εγχειρίδιο ανταρτών της CIA

Το πτώμα του Μπόρις Νεμτσόφ πάνω από
τον ποταμό Μόσκοβα δίπλα στο Κρεμλίνο
H CIA παρακινούσε τους αντάρτες να δολοφονούν τους δικούς τους για την δημιουργία «μαρτύρων».

Ένα εγχειρίδιο «ψυχολογικών επιχειρήσεων» της CIA, το οποίο είχε εκπονηθεί από έναν συνεργάτη της CIA για την αντάρτικη οργάνωση «Κόντρας» στη Νικαράγουα, τόνιζε την αξία του να δολοφονείται κάποιος από τη δική σου πλευρά για να δημιουργείται ένας «μάρτυρας» για τον σκοπό.

Το εγχειρίδιο ήταν επικυρωμένο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το εγχειρίδιο έλαβε τόσο πολλή δημοσιότητα από το Associated Press, την Washington Post και άλλα μέσα ενημέρωσης που κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προέδρων στη δημόσια τηλεόραση το 1984, ο Πρόεδρος Ρήγκαν κλήθηκε να απαντήσει στο εξής ερώτημα:

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά στην εκπληκτική ιστορία ενός εγχειριδίου ανταρτών της CIA για τους αντι-Σαντινίστας Κόντρας που υποστηρίζουμε, το οποίο προτείνει όχι μόνο δολοφονίες των Σαντινίστας αλλά και πρόσληψη δολοφόνων για να δολοφονούν τους αντάρτες που εμείς υποστηρίζουμε προκειμένου να δημιουργούνται μάρτυρες.

Πράγματι, τούτη είναι μόνο μία από τις τόσο πολλές επιβεβαιωμένες προβοκάτσιες των κυβερνήσεων σε όλον
τον κόσμο.

Υ.Γ. Είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την παρακάτω άσχετη ιστορία:



Ρωσσική Αντιπολίτευση: Ο Πούτιν ΔΕΝ Δολοφόνησε τον Ηγέτη της Αντιπολίτευσης

Τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σπεύδουν να κατηγορήσουν τον Πούτιν για την δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ.

Αλλά η Itina Khakamada – στενή σύμμαχος του Νεμτσόφ στην αντιπολίτευση – δήλωσε ότι η δολοφονία «σαφώς δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Πούτιν. Αποσκοπεί στην κλιμάκωση της κατάστασης

Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ συμφωνεί.

Ο Mikhail Delyagin – κορυφαίος σύμβουλος του Νεμτσόφ για ενάμιση χρόνο – είπε ότι δεν το έκανε ο Πούτιν, και σύγκρινε το γεγονός με την ρίψη της Μαλαισιανής Πτήσης 17 πάνω από την Ουκρανία:

«Είναι προφανές: πρόκειται για ένα Μαλαισιανό Μπόινγκ που καταρρίφθηκε από τους Ναζί στα τείχη του Κρεμλίνου.

***

Πρόκειται για μία κλασική περίπτωση θυσίας του αρνιού. Μπράβο σας Αμερικανοί, μπράβο σας Ναζί, μπράβο σας φιλελεύθεροι. Δεν ξέρω ποιος από όλους αυτούς το έκανε. Αλλά έγινε όμορφα.

***

Θα πρέπει να προετοιμαστούμε, η Ουκρανία θα οδηγηθεί στη Ρωσσία πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νόμιζα πρόσφατα.

Πριν σκεφτόμουν ότι είμαστε ασφαλείς από την Μεϊντάν μέχρι το Νοέμβριο, τώρα είναι σαφές ότι από την Άνοιξη η Μεϊντάν μπορεί να ανάψει. Το αρνί θυσιάστηκε.»

Ακόμη και η κυβέρνητική Φωνή της Αμερικής αναφέρει – σε ένα άρθρο με τίτλο «Θα μπορούσε ο Νεμτσόφ να Απειλήσει τον Πούτιν Περισσότερο Νεκρός ή Ζωντανός;» – ότι ο Πούτιν χάνει πολλά περισσότερα από τη δολοφονία απ’ όσα κερδίζει:

«Με τη δολοφονία του Ρώσσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, που πυροβολήθηκε θανάσιμα σε ένα δρόμο της Μόσχας, απομακρύνθηκε από την πολιτική σκηνή ο σφοδρότερος επικριτής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Αλλά μένει να δούμε αν, στο θάνατο όπως και στη ζωή, ο Νεμτσόφ θα εξακολουθήσει να αποτελεί απειλή για τον Πούτιν.

Ήδη, οι αρχές της πόλης έχουν εγκρίνει μια μαζική πορεία 50.000 ατόμων στο κέντρο της Μόσχας την Κυριακή. Η πορεία, η οποία αναμένεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί, θα παρέχει μια ισχυρή πλατφόρμα για τους επικριτές του Κρεμλίνου που υποψιάζονται ότι η κυβέρνηση έχει εμπλακεί στον θάνατο του Νεμστόφ.

Ακόμα και οι υπάλληλοι στην κυβέρνηση του Πούτιν φαίνεται να αισθάνονται τον κίνδυνο που δημιουργείται από το μαρτύριο του πρώην πρώτου αναπληρωτή του πρωθυπουργού και υπαινίχθηκαν ότι ο πυροβολισμός του από κινούμενο αυτοκίνητο το βράδυ της Παρασκευής μπορεί να ήταν μια σκόπιμη «πρόκληση» για την προγραμματισμένη διαμαρτυρία του Σαββατοκύριακου».

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

Πηγές:Zero Hedge , Washington’s Blog
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »