Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Αυτή η κυβέρνηση εκτός απο προπαγάνδα, τί άλλο πουλάει;

Τϊ άλλαξε μετά τη “πολιτική” διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες; Τίποτα.


Όλα πήγαν προς το χειρότερο…!

Ειδικότερα,


  1. η Τρόικα θα έρχεται ξανά στην Αθήνα και μόνο στην Αθήνα (διαβάστε το Αγγλικό κείμενο)

  2. η κυβέρνηση θα έχει τη νομική ευθύνη επι των μεταρρυθμίσεων (διαβάστε το Αγγλικό κείμενο), δηλαδή θα περνάει τους εφαρμοστικούς νόμους

  3. πουθενά δεν αναφέρεται ότι δεν θα υπάρξει Grexit. Καμμία εγγύηση απο πουθενά για να μη υπάρξει Graccident…

  4. καμμία συζήτηση δεν έγινε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας (ΑΟΖ, μεταναστευτικό, Δουβλίνο ΙΙ).

  5. καμμία αναφορά σε χρήματα που θα απελευθερωθούν για ανάπτυξη δεν υπάρχει στην ανακοίνωση. Άρα ή όσα λέει η κυβέρνηση επι δύο εβδομάδες αφορούν υπάρχον πρόγραμμα της ΕΕ εν εξελίξει που δεν είναι σίγουρο πότε θα δώσει ρευστότητα (Παγκάρι Γιούνκερ) ή πρόκειται για παραμύθι.

  6. η επανάσταση στην ΕΕ τελείωσε άδοξα. “Τα κεφάλια μέσα”.

  7. χάθηκε πολύς χρόνος σε βαρουφίες και ψεύτικους μάγους.

Επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ


  1. προστέθηκαν και άλλες μορφές “αξιοποίησης” της Δημόσιας περιουσίας με τη μορφή τιτλοποιήσεων μέσω νέων Τραπεζικών Σχημάτων και νέων Ταμείων πέραν του ΤΑΙΠΕΔ

  2. τα δάνεια παραμένουν όλα στο Αγγλικό Δίκαιο (ακόμη και μικρά του ΟΔΗΧ), ενώ οι συνεχείς παλλινδρομήσεις που συνεχίζονται αποδυνάμωσαν τη χώρα αδειάζοντας τα Ταμεία και τις ΔΕΚΟ με δάνεια πρός το κράτος

  3. τα κόκκινα δάνεια μεταφέρθηκαν σε τραπεζικά γραφεία στα οποία οι οφειλέτες θα αποπληρώοουν τα χρέη τους σε ευρώ αν οι τράπεζες βουλιάξουν απο μία χρεοκοπία (2 δις ευρώ έχουν μείνει συνολικά μέσα στις τράπεζες, που ζούν με τις “αναθυμιάσεις”).

  4. δεν υπάρχει προς το παρόν πολιτικό έργο και προτάσεις ανάκαμψης της οικονομίας γιατί σκοπός είναι η χρεοκοπία και όχι η ανάπτυξη. Τον “ένοχο” στον οποίο θα φορτώσουν τα πάντα ψάχνουν να βρούν.

  5. οι παράνομες ανακηρύξεις οικοπέδων για έρευνες υδρογοναθράκων σε διεθνή ύδατα παραμένουν σε ισχύ, δημιουργώντας προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας.

  6. η διαχείριση της ενέργειας οδεύει προς τά χειρότερα. Καμμία συζήτηση για την ΑΟΖ και τον αγωγό Ισραήλ-Kύπρου-Ελλάδας. Τα λεφτά θα φαγωθούν όπως πάντα σε μελέτες και όταν θα πάει να προχωρήσει το έργο θα πέσει η κυβέρνηση (κατά τα γνωστά). O Ρωσοτουρκικός ΤΑΠ αντίθετα που δεν αποδίδει τίποτα στην Ελλάδα και δεν έχει παρέμβει η δικαιοσύνη φαίνεται να προχωράει σύμφωνα με όσα έχουν συνμφωνηθεί. Ρωσικές εταιρείες δεν φαίνεται να αναλάβουν έρευνες στο Αιγαίο, παρά μόνο σε εταιρείες που έχουν ρόλο στο καθοσριμό της τιμής του φυσικού αερίου και στις μεταφορές.

  7. η έρευνα της λίστας των 800 δις ευρώ της Ελβετίας μετατίθεται απο εβδομάδα σε εβδομάδα. Για τις άλες λίστες η συζήτηση είναι ήδη κομμένη, ώστε να υπάρχει χρόνος να εξαφανιστούν στοιχεία…

  8. Απο τη κυβέρνηση μόνο μηνύματα στέλνονται. Τα καλά ακροβατικά νούμερα όμως γίνονται στις Βρυξέλλες…

Εν τω μεταξύ, τα spreads των Ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν την άνοδό τους, όταν όλων των άλλων στην Ευρωζώνη πέφτουν (βλέπετε εδώ). Σημειώστε ότι οι αγορές ξέρουν πάντα περισσότερα απο αυτά που ανακοινώνονται στα ΜΜΕ. Tο όριο των 12 μονάδων του επιτοκίου των δεκαετών ομολόγων έσπασε. Προσέξετε τις δύο σημαντικές ημερομηνίες. Τί συνέβη τότε; Για αυτές, δεν πρέπει να υπάρξει εξεταστική; Η Ελλάδα επέστρεψε εκεί που ήταν τον Απρίλιο του 2013.



Οργάνωση μιας καλοστημένης χρεοκοπίας γίνεται με μουσική ένα ψεύτικο πατριωτισμό. Και τώρα, ραντεβού στα πρωινάδικα.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ