Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Στο 13% ο ΦΠΑ (από 6,5%) για τα ξενοδοχεία και τα φάρμακα

Την αύξηση στο 13% του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, που είναι 6,5%, και επιβάλλεται στα ξενοδοχεία και στα φάρμακα, καθώς και την αύξηση στο 23% του ΦΠΑ από το 13%, που ισχύει σήμερα σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, φαίνεται ότι εξετάζει η κυβέρνηση, αν και διευκρινίζει ότι για την ώρα δεν θα «πειράξει» τους χαμηλούς συντελεστές που επιβάλλονται σε βιβλία, εφημερίδες και στα νησιά.

Χθες το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στον Real Fm ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια αλλαγή του ενός συντελεστή ΦΠΑ, ενώ χθες το απόγευμα αξιωματούχος του υπουργείου επιβεβαίωσε το θέμα, προσθέτοντας ότι θα γίνουν μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή στον υψηλό. Για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, ο υπουργός είπε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά και σε συνάρτηση με τη δημοσιονομική κατάσταση αλλά και σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Για τις 100 δόσεις, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αφού θα οριστικοποιηθούν οι αλλαγές!

Στο ίδιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προωθεί την πρόβλεψη για χορήγηση μπόνους 10% επί του φόρου στους συνεπείς φορολογούμενους για τα έτη 2012 και 2013 και όσους εκπληρώσουν κανονικά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.
«Κάποια μικρή αλλαγή του ενός συντελεστή ΦΠΑ που δεν
αφορά ούτε την παραμεθόριο ούτε τα βιβλία ούτε τον Τύπο αλλά ούτε, βεβαίως, και τα νησιά του Αιγαίου μπορεί να την αποφασίσουμε» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης. Από τη δήλωση του υπουργού προκύπτει ότι η κυβέρνηση εξετάζει:

  • Αύξηση από 6,5% σε 13% ή και 23% του ΦΠΑ που επιβαρύνει τις υπηρεσίες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ίσως τις τιμές των φαρμάκων και των εισιτηρίων του θεάτρου.
  • Αύξηση από 13% σε 23% του συντελεστή ΦΠΑ που επιβαρύνει τα τρόφιμα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα κόμιστρα των ταξί, τις ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, την ιατρική περίθαλψη και τα εισιτήρια θεαμάτων κ.ά.
  • Από τις τοποθετήσεις των αρμόδιων υπουργών προκύπτει επίσης ότι ενδέχεται να καταργηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένα μόνο νησιά του Αιγαίου (π.χ. Μύκονος).

Υιοθέτηση του μέτρου αυτού σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα θα σημάνει για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου αύξηση του ΦΠΑ:

  • Από 5% που είναι σήμερα ο ΦΠΑ σε φάρμακα, βιβλία και περιοδικά μπορεί να φτάσει το 13% ή το 23%.
  • Από 9% που είναι σήμερα ο συντελεστής για τα τρόφιμα, για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, για εισιτήρια μέσων μεταφοράς, για κόμιστρα ταξί, για υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης παλαιών κατοικιών, για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις μπορεί επίσης να αυξηθεί έως 13% ή έως 23%.
  • Από 16%, που είναι σε όλα τα άλλα αγαθά και τις υπηρεσίες, μπορεί να αυξηθεί αντιστοίχως

Στ. Κράλογλου
το είδα



ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΞΑΔΕΛΦΟ ΔΙΟΡΙΣΕ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΟ ΥΠΕΞ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ 





ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!


"ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ"





Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο διορισμός του Γ. Τσίπρα του Ηρακλή στο πολιτικό γραφείο του Ν. Κοτζιά σε θέση ειδικού συμβούλου, σύμφωνα με το Βηματοδότη. 



“Αν διαβάσετε την Εφημερίδα Κυβερνήσεως θα διαπιστώσετε ότι υπήρξε ένας διορισμός στο υπουργείο Εξωτερικών”, γράφει ο Βηματοδότης και αποκαλύπτει ότι τη θέση ειδικού συμβούλου στο συγκεκριμένο υπουργείο πήρε ο πρώτος ξάδερφος του Αλ. Τσίπρα και πρώην αρθρογράφος στην εφημερίδα “Αυγή”.


Διαβάζουμε στο Βηματοδότη:


Πρόκειται για τον Γεώργιο Τσίπρα του Ηρακλή, ο οποίος διορίζεται με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών στο πολιτικό γραφείο του Ν. Κοτζιά σε θέση ειδικού συμβούλου. Ο Γ. Τσίπρας τυγχάνει να είναι πρώτος εξάδελφος του Πρωθυπουργού, διεθνολόγος (και αρθρογράφος της «Αυγής») και είχε εμφανιστεί στο υπουργείο Εξωτερικών από την πρώτη ημέρα, από την ώρα δηλαδή που ο κ. Κοτζιάς το παρέλαβε από τον Ευ. Βενιζέλο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »