Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΠΑ-Συρία: Με το IK πρόσχημα, θέλουν το κεφάλι του Άσαντ…

Μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να δημιουργήσει, στο έδαφός της, στρατόπεδο εκπαίδευσης των «μετριοπαθών» αντικαθεστωτικών ανταρτών της Συρίας, ο πρόεδρος Ομπάμα πιέζει το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι ύψους 500 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα διατεθεί για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», ο οποίος, παρόλα αυτά, ούτε ελεύθερος, ούτε συριακός, ούτε καν στρατός δεν είναι.

Του Julian Pecquet, «Congress may finally vote to arm Syrian rebels»
ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com 
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Είναι φανερό ότι οι ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενες την συγκυρία, κηρύσσοντας διεθνή σταυροφορία κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙK), επιδιώκουν να τελειώσουν και με τον Άσαντ. Η επιτροπή Άμυνας της Γερουσίας αποδέχτηκε το προεδρικό σχέδιο. Μένει να δούμε αν το σχέδιο Ομπάμα θα περάσει όμως και από την ολομέλεια του σώματος.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών Χάρι Ριντ, δήλωσε πάντως πως είναι αδύνατο να ξεχωρίσουν τους μετριοπαθείς από τους πραγματικά κακούς επαναστάτες, στην Συρία. Ο δε επικεφαλής της
επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Κρις Μέρφι είπε: «Θέλω να ηττηθεί το IS στην Συρία. Θέλω ο Άσαντ να πληρώσει για τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας. Όμως όλα μπορεί να πάνε άσχημα και οι ΗΠΑ να εμπλακούν στον συριακό εμφύλιο, χωρίς να αποκομίζουν κανένα κέρδος».



Παρόλα αυτά ο Ομπάμα φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει. Για τον σκοπό αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα ενημερώσει Κογκρέσο και Γερουσία, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα. Στη Γερουσία θα παρουσιαστεί και ο υπουργός Άμυνας Χέιγκελ και ο στρατηγός Ντέμπσεϊ.



Η στρατηγική των ΗΠΑ στη Συρία ήταν εξαρχής λανθασμένη. Δυστυχώς, ουδείς στον Λευκό Οίκο φαίνεται να διδάχτηκε από τα λάθη αυτά. Έτσι η ανόητη προσπάθεια έκπτωσης του καθεστώτος Άσαντ συνεχίζεται, υπό το πρόσχημα της σύγκρουσης με το IS. Παρά τις αντιδράσεις, το σχέδιο Ομπάμα πιθανότητα θα εγκριθεί από τα δύο αμερικανικά νομοθετικά Σώματα, υπό το βάρος της πίεσης της κοινής γνώμης, η οποία κατευθύνεται κατάλληλα.

Αν αυτό πραγματοποιηθεί, οι ΗΠΑ ενισχύσουν τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» αντάρτες με τελικό στόχο, μετά την ήττα του IS, την πτώση του Άσαντ, τον οποίο υποστηρίζει η Ρωσία, η οποία, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης με το IS στη Μέση Ανατολή, αντέδρασε έντονα στο ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής δράσης, εντός του συριακού εδάφους.

DEFENCEPOINT
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »