Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ

Μαζί με τους ποταμούς αίματος που έχει χύσει το Ισλαμικό Κράτος, κυρίως επί του παρόντος ομοθρήσκων του, έχουν χυθεί ποταμοί μελάνης για να το περιγράψουν.

Παρ’ όλο που η πραγματικότητα δεν είναι άγνωστη σε όσους την ψάχνουν, οι περισσότερες αναφορές στο Ισλαμικό Κράτος αναπαράγουν τον μύθο του. Είναι καιρός να πέσει μια εξεταστική ματιά στα γεγονότα που δεν μπορεί πλέον να κρυφτούν.

Ας αρχίσουμε από τον Αρχηγό του τον Αμιρ Αλ-Μουμινίν Χαλίφη Ιμπραημ, ή πρώην, Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάτι Αλ-Χουσεΐνι Αλ- Κουαρασι, ή πρώην, Ιμπραημ Ιμπν Αββάντ Ιμπν Ιμπραημ Ιμπν Αλι Ιμπν Μουχαμάντ Αλ-Μπαντρί, ή πρώην, Αμπού Ντουα.


Ο αριθμός των ονομάτων του θυμίζει αστυνομικό δελτίο συλλήψεως απατεώνος και δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Για να αντιληφθεί ο Έλληνας αναγνώστης περί τίνος πρόκειται, είναι ως μια υποθετική οργάνωση για την
Κατάληψη της Κωνσταντινούπολης να είχε Αρχηγό ονομαζόμενο Αυτοκράτορα Κωσταντίνο Παλαιολόγο, απόγονο του Ιησού, γιατί αυτό σημαίνουν στην αραβική σημειωτική Χαλίφης, Μπαγκντατι και η προσωνύμια Χουσεΐνι και Κουαρασί που δείχνουν απόγονο του Μωάμεθ.

Ο σημερινός Κωσταντίνος Παλαιολόγος της φανταστικής οργάνωσης θα ήτο αρμοδιότης άλλου επιστήμονος, ο Χαλίφης Ιμπραημ όμως ηγείται επί του παρόντος του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εν θέματι Χαλίφης ήτο αιχμάλωτος των Αμερικανών από το 2005 έως το 2009 διότι είχε συλληφθεί ´ως “κρατούμενος πολίτης” διότι ήτο μέλος του Τζιχαντικού γκρουπ που μετασχηματίστηκε σε Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, εις το οποίο γκρουπ προήδρευε της Επιτροπής Σαρία δηλαδή του αυστηρού Ισλαμικού Νόμου περί λειτουργίας της Κοινωνίας. Αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων.

Μαθαίνουμε από το διαδίκτυο ότι ο νυν Χαλίφης εκπαιδεύτηκε επί ένα έτος από την Ισραηλινή Μοσσάντ σε θέματα Θεολογίας αλλά και Ρητορικής.

Φαίνεται ότι αποφοίτησε με καλό βαθμό.

Ας εξετάσουμε τώρα το Ισλαμικό κράτος. Η ρίζα του βρίσκεται στον δεύτερο πόλεμο ΗΠΑ- Ιράκ και το θερμοκήπιο του υπήρξε ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας. Το Ισλαμικό Κράτος προέρχεται από την οργάνωση Αλ-Νουσρα προϊόν του Σουνιτικού Τζιχαντισμού που έχει έδρα την Σαουδική Αραβία.

Ο Τζιχαντισμός είναι ενδημικός στον Ισλαμικό Κόσμο όπου συχνά ένας “πεφωτισμένος” θα τον κηρύξει εναντίον των απίστων.

Ο Σιϊτικός Τζιχαντισμός είναι εργαλείο απολύτως ελεγχόμενο από το Ιερατείο της Τεχεράνης και χρησιμοποιήται με φειδώ.

Ο Σουνιτικός όμως Τζιχαντισμός απλώνεται σε όλη τη Βόρειο και υπό-Σαχάρια Αφρική σε μορφές όπως η οργάνωση Μπόκο Χαράμ στην Νιγηρία και στη Μέση Ανατολή όπως οι διάφορες μεταλλάξεις του Ισλαμικού Κράτους και τροφοδοτείται ιδεολογικά και υλικά από τη Σαουδική Αραβία, πατρίδα και της Αλ-Κάϊντα.

Στον πόλεμο της Συρίας η θυγατρική της Αλ-Κάϊντα οργάνωση, Αλ-Νουσρά, επελέγει από τις ΗΠΑ και εκπαιδεύτηκε στις πολεμικές επιχειρήσεις σε στρατόπεδο στην Ιορδανία το οποίο είναι ακόμη ενεργό.

Το Ισλαμικό Κράτος αποσπάστηκε από την Αλ-Νουσρά και λέγεται ότι είναι κατασκεύασμα των Δυτικών και Σαουδαραβικών Υπηρεσιών στο οποίο μαζεύτηκαν όλοι οι ανά τον Κόσμο Σουνίτες Τζιχαντιστές, με την κωδική ονομασία “Σφηκοφωλιά”

Μέχρις εδώ θα ήταν άλλη μια οργάνωση οπλαρχηγών της Συριακής Αντιπολίτευσης αλλά μέσα στα τελευταία δυο χρόνια γιγαντώθηκε τόσο και έγινε το Ισλαμικό Κράτος. Θεωρείται ότι τον γιγαντισμό αυτό χρηματοδότησαν η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.





Αυτά δεν συνέβησαν χωρίς την ευμενή ανοχή αν όχι και την συμμετοχή της Δύσης. Οπλισμός αγοράστηκε σε μεγάλες ποσότητες στην Κροατία, Εργοστάσιο Παραγωγής Οπλισμού αγοράστηκε στην Ουκρανία από Σαουδάραβα της Βασιλικής Οικογένειας το οποίο τροφοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος, φάλαγγες ολόκληρες Jeep,Humvee, τετρακίνητων και τεθωρακισμένων με βαρύ οπλισμό έκαναν την εμφάνιση τους, τα οποία προφανώς δεν εστάλησαν δια του ταχυδρομείου και αίφνης εμφανίστηκε μέγας νικηφόρος Στρατός που δημιουργήθηκε με αξιοθαύμαστο, σχεδόν μαγικό τρόπο, όπως δια σποράς ανεφύησαν οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέως.
Πως στρατολογήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν, στελεχώθηκαν, εξοπλίσθηκαν και υποστηρίζονται διοικητικά και επιμελητειακά, δεν έχει επισήμως απαντηθεί, δεν αποτελεί όμως και μυστήριο.

Ο εξοπλισμός του Στρατού αυτού, η εκπαίδευση του, η εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος Πληροφοριών-Εντολών-Ελέγχου-Επικοινωνιών που είναι προϋπόθεση λειτουργίας σύγχρονου Στρατού και κυρίως τα Logistics του, που στηρίζουν με όπλα και πυρομαχικά, στολές ,νερό και τρόφιμα, καύσιμα, λιπαντικά και ανταλλακτικά, νοσοκομειακή περισυλλογή και περίθαλψη και τόσα αλλά που χρειάζεται ένας πλήρως μηχανοκίνητος μαχόμενος Στρατός, απλωμένος σε έκταση όση σχεδόν είναι η Τουρκία αλλά στην αφιλόξενη έρημο του Ιράκ, είναι έργο που θα ήταν δύσκολο ακόμη και για οργανωμένα Δυτικά Κράτη, αδύνατο δε χωρίς Δυτικό Know-How και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.




Οι επιχειρήσεις τους διεξάγονται ακολουθώντας ακριβώς το εγχειρίδιο του Αμερικανικού Στρατού FM-34 Counterinsurgency manual.

Ειναι επισης εντυπωσιακή η ικανότητα του Ισλαμικου Κρατους στον χειρισμό των ΜΜΕ για την δημιουργία και διασπορά ειδήσεων εντυπωσιασμού της Δύσης,σαν το θεμα να εχειριζοντο Δυτικοί Επικοινωνιολόγοι.

Αναφέρεται τώρα στις ειδήσεις ότι 50,000 νεοσύλλεκτοι εθελοντές θα αυξήσουν τις δυνάμεις του Στρατού αυτού.

Η ξαφνική εμφάνιση και εκπαίδευση ενός τέτοιου αριθμού θα ήταν έργο βαρύ και επιμελητειακός εφιάλτης για χώρες όπως η Ελλάδα, η Ολλανδία ή η Ιταλία. Δια ποιου θαύματος πραγματοποιείται αυτό στην έρημο του Ιράκ;

Δια ποιου θαύματος σχεδιασμού και εφαρμογής επιτυγχάνονται αστραπιαίες καθοριστικές επιχειρησιακές νίκες που η περιοχή έχει να δει από την εποχή του πολέμου των 6 ημερών του Ισραήλ;

Αρκεί να αναλυθεί ο εξοπλισμός του Στρατού αυτού για να εξαχθούν τα συμπεράσματα.


Ισλαμιστές μαχητές λαμβάνουν μέρος
σε στρατιωτική παρέλαση στους δρόμους της βόρειας επαρχίας Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει άρματα μάχης Τ-72 και Τ-55, ρυμουλκούμενο πυροβολικό πεδινό και βαρύ, SA-7 βλήματα επιφάνειας – αέρος, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών τύπου BM-21Grad, αντιαεροπορικά πυροβόλα ZU-23-2 και αντιαρματικά Μ74 OSA, HJ-8, A-T-4 Spigot.

Εκεί που το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον είναι ότι διαθέτουν επίσης φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Fim-92 Stinger και αντιαρματικούς πυραύλους TOW αμφότερους αμερικανικής κατασκευής, όπως και Μ-16 πιθανώς λάφυρα.

Είναι άξιον προσοχής ότι οι αντιαρματικοί πύραυλοι TOW όπως και οι Stinger απαιτούν σοβαρή εκπαίδευση. Στη φωτογραφία φαίνεται Σύρος Τζιχαντιστής που εκπαιδεύεται . Εκτιμάται ότι οι εν θέματι πύραυλοι εισήχθησαν μέσω Τουρκίας.



Που βρίσκονται τόσα χρήματα για να στηρίξουν αυτό το Στρατό;

Ο Δυτικός Τύπος έχει γεμίσει με άρθρα ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι πλέον αυτοχρηματοδοτούμενο διότι βάζει φόρους (έχει και ΕΝΦΙΑ;) και κυρίως διότι πλέον έχει στην κατοχή του πετρελαιοπηγές των οποίων το πετρέλαιο πουλά.

Το ερώτημα είναι ποιος το αγοράζει όταν απαγορεύεται στους Κούρδους να πωλήσουν επισήμως το δικό τους.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα “δεν έχει ακόμη διαμορφώσει Στρατηγική Αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους” . Από Έκθεση της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ προκύπτει ότι είναι γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια και ότι από το 2013 το Ιράκ παρακαλεί τις ΗΠΑ για αεροπορική βοήθεια εναντίον του.

Πρέπει κάποιος στο Λάνγκλεϊ ή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με υψηλή αίσθηση χιούμορ να παρατηρεί το Ισλαμικό Κράτος που χρηματοδοτήθηκε από την Σαουδική Αραβία να στρέφεται εναντίον της και ο ίδιος να διαπραγματεύεται με τον πρώην εχθρό, το Ιράν, διπλωματική συνεργασία. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να συνεννοηθούν και να συμμαχήσουν με τον Ασσάντ, τον νέο Χίτλερ όπως τον αποκάλεσε ο Αμερικανός ΥΠ.ΕΞ. Κέρρι πέρυσι.

Κάποιοι πρέπει να μας ενημερώνουν για το ποιος είναι ο σημερινός εχθρός.

Για να ανακεφαλαιώσουμε:

Οι ΗΠΑ έκαναν ένα πόλεμο για να εκδιωχθούν από αυτή την περιοχή οι Τρομοκράτες που δεν υπήρχαν. Με την επιτυχή έκβαση του πολέμου αυτού η περιοχή γέμισε Τρομοκράτες.

Κάτι δεν έχουμε καταλάβει από την Αμερικανική Πολιτική.

το είδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »