Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

Η Κυβέρνηση της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ αναγκάζει τις τράπεζες να αποζημιώσουν Δανειολήπτες με 3,2 Δις !!!



Οι τράπεζες της Ουγγαρίας θα πρέπει να καταβάλουν αποζημιώσεις, ύψους περίπου €3,2 δισεκατομμυρίων, σε δανειολήπτες που έχουν πληγεί από προηγούμενες σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων επί των δανείων τους, σύμφωνα με την προτεινόμενη νέα νομοθεσία που κατατέθηκε την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο.


«Ο τραπεζικός τομέας της Ουγγαρίας θα πρέπει να επιστρέψει ένα 1.000 δισεκατομμύρια φιορίνια (€3,20 δισεκατομμύρια) σε οικογένειες», δήλωσε ο Antal Rogan, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Fidesz.
Το νέο νομοσχέδιο – που αναμένεται να γίνει νόμος σε δύο εβδομάδες – προνοεί την απαγόρευση στις εμπορικές τράπεζες να προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, στα τέλη ή στα έξοδα κάθε υφιστάμενου δανείου μέχρι τις 30 Απριλίου του 2016, είπε ο κ. Rogan.
Επιπλέον, τα ποσοστά αποπληρωμής των δανείων θα πρέπει να υπολογιστούν εκ νέου, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι δανειολήπτες των περίπου 400 τραπεζών της Ουγγαρίας θα πληρώσουν από 25% μέχρι 30% λιγότερα, σύμφωνα με τον βουλευτή.
Μερικές από τις αποζημιώσεις που θα δοθούν από τις τράπεζες σχετίζονται με δάνεια που έγιναν σε ξένο νόμισμα, κυρίως σε ελβετικά φράγκα, που δόθηκαν από τις τράπεζες σε Ούγγρους πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2008, σπρώχνωντας τα επιτόκια αποπληρωμής στα ύψη.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ