Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑΤΟ: Ένας Ντε Φάκτο Παγκόσμιος Στρατός Υπόλογος Μόνο στον Εαυτό του

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: Εξάπλωση προς τα ανατολικά
προκειμένου να εξωθήσει τη Ρωσσία σε αντιπαράθεση.
– theautomaticearth.com
από το 21st CENTURY WIRE

Η μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και την ευημερία της Ευρώπης και της Ευρασίας σήμερα είναι το ΝΑΤΟ. Η εμμονή για περαιτέρω αναζωπύρωση της κρίσης  στην Ουκρανία μέσω του άμεσου εξοπλισμού ενός μη-μέλους του ΝΑΤΟ (Ουκρανία) δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Τουναντίον, είναι μία κίνηση που αποσκοπεί στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσσίας.

Ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO) διαμορφώθηκε αρχικά μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ως ένα δεσμευτικό πλαίσιο αμοιβαίας ασφάλειας στη Δυτική Ευρώπη για την αντιμετώπιση της Σοβιετικής επέκτασης. Το ίδιο το ΝΑΤΟ διαφημίζει τον εαυτό του ως συλλογικό, αλλά στην πραγματικότητα χρηματοδοτείται και κατευθύνεται κυρίως αποκλειστικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λειτουργώντας ως ένας επεκτατικός βραχίονας επιβολής των αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό. Μετά την πτώση του Σιδηρούν Παραπετάσματος και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αντί το ΝΑΤΟ να μειώσει τις δραστηριότητές του, άρχισε να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς προς ανατολάς και να υπερ-ενεργοποιείται πολιτκά και στρατιωτικά.

Εκτός από τις αναφορές των υποσχέσεων στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί ούτε «όσο το πλάτος ενός αντίχειρα περαιτέρω προς την Ανατολή», το Spiegel Online αναφέρει και
άλλες διαβεβαιώσεις που έγιναν κατά την επανένωση της Γερμανίας:

Στις 10 του Φλεβάρη το 1990, μεταξύ 4:00 και 6:30 μετά μεσημβρίαν, ο Genscher μίλησε με τον Shevardnadze. Σύμφωνα με το γερμανικό αρχείο της συνομιλίας, η οποία αποχαρακτηρίστηκε μόλις πρόσφατα, ο Genscher δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η ένταξη μιας ενωμένης Γερμανίας στο ΝΑΤΟ θέτει πολύπλοκα ζητήματα. Για εμάς όμως ένα πράγμα είναι βέβαιο: Το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά».

Όλες εκείνες οι υποσχέσεις αθετήθηκαν.

Η ιστοσελίδα MyCatBirdSeat αναφέρεται στην έλλειψη νομιμότητας του ΝΑΤΟ:

Ο πρώην Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Hans Christof von Sponeck χρησιμοποίησε τις ακόλουθες λέξεις για να εκφράσει την άποψή του ότι το ΝΑΤΟ παραβιάζει πλέον τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο:

«Στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο του 1949, ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών κηρύχθηκε το νομικό δεσμευτικό πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, το 1999, το μονοπώλιο χρήσης βίας των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη, δεν ήταν πλέον αποδεκτό σύμφωνα με το δόγμα του ΝΑΤΟ. Οι εδαφικές βλέψεις του ΝΑΤΟ, που μέχρι τότε περιορίζονταν στην Ευρω-Ατλαντική περιοχή, επεκτάθηκαν από τα μέλη του ώστε να συμπεριλάβουν ολόκληρο τον κόσμο.»

Ο Καταστατικός Χάρτης του ΝΑΤΟ αναφέρει συγκεκριμένα ότι η συμμαχία υπάρχει για να υπερασπίζεται τα κράτη μέλη – όχι για να επιτίθεται σε άλλα έθνη. Κρίνοντας από τις δράσεις του ΝΑΤΟ, η αποστολή του είναι να αντικαταστήσει το ρόλο έγκρισης βίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να διατηρήσει ένα μονοπώλιο στη βία παγκοσμίως.

Σερβία

Η πρώτη μεγάλη κίνηση του ΝΑΤΟ να σφετεριστεί τον ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο ήρθε το 1999 με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία. Υποστήριξε ότι η προσπάθεια είχε ως στόχο να αναγκάσει την Γιουγκοσλαβική Κυβέρνηση του πρώην Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Κόσοβο, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από αυτό. Το ΝΑΤΟ ήθελε να δοκιμάσει τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να δημιουργήσει ένα προηγούμενο – σε αυτήν την περίπτωση ένα ποινικό προηγούμενο. Ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει αυστηρά τη στρατιωτική επέμβαση σε κυρίαρχα έθνη, εκτός εάν έχει υπάρξει συμφωνία με ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Λιβύη

Η πιο πρόσφατη απόπειρα του ΝΑΤΟ να υπονομεύσει το διεθνές δίκαιο ήρθε το 2011 με τη Λιβύη. Το ΝΑΤΟ είπε ψέματα σχετικά με την αποστολή και τις προθέσεις του χρησιμοποιώντας τη μεταμφίεση της «ανθρωπιστικής επέμβασης», με σκοπό να παράσχει κάλυψη αέρος στους ισλαμιστές τρομοκράτες και στις ομάδες ανταρτών στο έδαφος προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση του Καντάφι. Η εκστρατεία των βομβαρδισμών και το χάος που ακολούθησε οδήγησαν σε περίπου 30.000 νεκρούς αμάχους. Τα Δυτικά κράτη απόδοσαν αυτά τα θύματα ως παράπλευρες απώλειες. Μας είπαν, «Ο Καντάφι έπρεπε να φύγει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Τόσο απλά.

Ουκρανία

Τώρα το ΝΑΤΟ επιδεικνύει την πιο ανοικτή πολιτική και επικίνδυνη στρατιωτική επιθετικότητά του και στην Ουκρανία. Ενώ έχει επιτευχθεί εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία και οι εχθροπραξίες έχουν παύσει, το ΝΑΤΟ άδραξε την ευκαιρία να εισάγει περισσότερη ένταση διακινώντας ανοιχτά όπλα στο κατώφλι της Ρωσσίας.

«Πρέπει η Ευρώπη να συρθεί σε ένα δυνητικά καταστροφικό πόλεμο με τη Ρωσσία; Επί του παρόντος, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθεί να αναγκάσει τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να συμμετάσχουν σε επιθετικές ενέργειες σε σχέση με το πραξικόπημα που διεξήγαγε στην Ουκρανία. Η Ευρώπη πρέπει να αρνηθεί», λέει ο John Scales Avery από το Counter Currents.


Το ΝΑΤΟ στέλνει θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία.

i24news

Κίεβο: «Έχουμε συνάψει συμφωνίες σε κλειστές συζητήσεις, χωρίς τα μέσα ενημέρωσης, για … εκείνα τα όπλα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή»

Το ΝΑΤΟ παραδίδει όπλα στην Ουκρανία, είπε ο υπουργός άμυνας του εμπόλεμου Ευρωπαϊκού κράτους την Κυριακή.

«Έχουμε συνάψει συμφωνίες σε κλειστές συζητήσεις, χωρίς τα μέσα ενημέρωσης, για … εκείνα τα όπλα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Valery Heletey σύμφωνα με το Ρόϊτερς. Ο Heletey δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται όπλα «που θα μπορούν να σταματήσουν τον [Βλαντιμίρ] Πούτιν», τον Πρόεδρο της Ρωσσίας.

«Δεν έχω το δικαίωμα να αποκαλύψω κάποια συγκεκριμένη χώρα με την οποία φτάσαμε σε αυτήν την συμφωνία. Αλλά το γεγονός είναι ότι αυτά τα όπλα είναι ήδη στο δρόμο – αυτό είναι απολύτως αληθές, μπορώ να σας το πω επισήμως», είπε ο Heletey στην υπηρεσία ειδήσεων.

«Σκληρές μάχες» γίνονταν κοντά στο Ντόνετσκ την Κυριακή, σύμφωνα με το AFP [Agence France-Presse], εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της εκεχειρίας των εννέα ημερών.

«Οι ρεπόρτερ του AFP παρατήρησαν μεγάλα σύννεφα πυκνού μαύρου καπνού υψωμένα πάνω από τη βιομηχανική πόλη καθώς οι εκρήξεις των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών και το κροτάλισμα των αυτόματων πυροβολισμών ηχούσαν όλη την ημέρα», είπε η υπηρεσία ειδήσεων.

Το ίδιο το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει όπλα στην Ουκρανία, αλλά τα κράτη-μέλη μπορούν, ανέφερε το Ρόϊτερς.

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

21st CENTYRY WIRE

###

Προσθέτω ένα βίντεο με μία συνέντευξη που πήρε το Ρωσσικό κανάλι RT από τον James Corbett, στην οποία αναφέρονται οι βασικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό και που θα πρέπει να μας ανησυχούν. Ακολουθούν άρθρα που εμπεριστατώνουν τα λεγόμενα του James Corbett.


ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ – James Corbett



Κρίση στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να εγκαταστήσει νέες στρατιωτικές βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη για να αντικρούσει τη Ρωσσία.

Η επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς: Μήπως η Δύση αθέτησε την υπόσχεσή της στη Μόσχα;

Το ΝΑΤΟ επικρίνει την αναζωπυρωμένη Ρωσσική ρητορική στο θέμα της πυραυλικής άμυνας.

Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικό πλοίο στην Ισπανία για να ενισχύσουν την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ.

Η Ρουμανία ξεκινάει εργασίες για την εγκατάσταση βάσης ως αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ.

Ο Ομπάμα αποκαλύπτει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασφαλείας αξίας ενός δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »