Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν πρόκειται μόνο για την προσωπική σας ζωή

Πέρα από το γεγονός ότι έγιναν γνωστά τα ονόματα των ειδικών προγραμμάτων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να παραβιάζει την ιδιωτική ζωή όλων μας, για τους περισσότερους ανθρώπους που ενημερώνονται για το τι συμβαίνει τα τελευταία είκοσι -τουλάχιστον- χρόνια, τίποτα από όσα έχει μέχρι στιγμής αποκαλύψει ο Edward Snowden, δεν αποτελεί είδηση.

[Μιλάμε, για την επιτήρηση από την NSA και των συμμάχων κυβερνήσεων των ΗΠΑ.]

Βεβαίως, υπάρχουν και αυτοί που λένε:

Δεν με νοιάζει. Από τη στιγμή που δεν έχω τίποτα να κρύψω, ποιο το πρόβλημα;
Για αυτούς τους ανθρώπους, δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να πούμε προκειμένου να τους πείσουμε ότι η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής δεν παύει να είναι παραβίαση, ασχέτως με το εάν το θύμα έχει κάτι να κρύψει ή όχι.

Το χειρότερο, όμως, είναι πως δεν μπορούν να δουν το πιο απλό˙ ότι, δηλαδή, το θέμα της παρακολούθησής τους έχει επιπτώσεις που προχωράνε πολύ πιο πέρα από την προστασία της προσωπικής τους ζωής.

Έχω διαβάσει πολλά άρθρα που προσπαθούν να ενημερώσουν τους ανθρώπους για την ουσία του θέματος και να τους κάνουν να συνειδητοποιήσουν τις επεκτάσεις του. Ένα τέτοιο άρθρο είναι και αυτό που έγραψε ο Dan Tobon της Cyphertite, μιας εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες Cloud.

Αυτό που με δυο λόγια επισημαίνεται είναι πως, κατ’
ουσίαν, το γεγονός ότι παρακολουθείται η ιδιωτική μας ζωή από την κυβέρνηση, θέτει θέμα πλήρους καταστρατήγησης των νόμων και των ισορροπιών που είναι οι απαιτούμενες διασφαλίσεις της δημοκρατίας μας.

Αν το δούμε από αυτή την οπτική, το πρόβλημα γίνεται πολύ πιο ανησυχητικό. Στην ουσία, εάν η εκτελεστική εξουσία είναι σε θέση να υλοποιήσει μια διαδικασία που της επιτρέπει να συμμορφώνεται φαινομενικά, αλλά στην πραγματικότητα να αποφεύγει τους θεσμικούς ελέγχους (τους νόμους, τη δικαιοσύνη), τότε πολύ απλά, το όλο σύστημα δεν λειτουργεί.

Οι πρόσφατες ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και των Μυστικών Υπηρεσιών αλλά και των συμμάχων της στο μυστικό Δικαστήριο Εποπτείας Πληροφοριών στο Εξωτερικό (FISC), έχουν σχεδιαστεί για αυτόν και μόνον τον λόγο˙ για την καταστρατήγηση κάθε θεσμικού πλαισίου με… την άδεια του νόμου!

6

Το νομοθέτημα FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act), θεωρητικά, φιλοδοξούσε να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα δικαστικής προστασίας το οποίο θα παρακολουθούσε και θα απέτρεπε τον… υπερβάλλον ζήλο της Εκτελεστικής Εξουσίας και υποτίθεται πως θα εμπόδιζε τυχόν κατάχρηση αυτής της Εξουσίας.

Στην πράξη, αυτό που έχει συμβεί είναι να προσφέρει την κάλυψη και δη την νομιμοποίηση όλων όσων υποτίθεται πως θα απέτρεπε. Κατέληξε να γίνει το πάπλωμα που σκεπάζει τις πιο κατάφωρες και σκανδαλώδεις δραστηριότητες εποπτείας εκ μέρους της κυβέρνησης.

govgov-x

Υποτίθεται πως ο νόμος FISA ψηφίστηκε, προκειμένου να αποτραπεί η αδικαιολόγητη επιτήρηση των πολιτών.

Αντ’ αυτού, κατέληξε να είναι μια -ακόμα- διαδικασία με την οποία η Εκτελεστική Εξουσία μπορεί να ξεφύγει από κάθε ουσιαστικό έλεγχο και να καταστρατηγήσει τους θεσμικούς ελέγχους στην Εξουσία, που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Είναι σαν να πιάνει έναν εγκληματία την ώρα της εγκληματικής πράξης και εν συνεχεία να διορίζει αυτόν και τους φίλους του να είναι ο δικαστής και οι ένορκοι στη δίκη του…

Έτσι, επειδή, αρκετοί ακόμα, εξακολουθούν να πιστεύουν πως η 11η Σεπτέμβρη ήταν η μέρα που άλλαξε τον κόσμο, ετσι όπως προβάλλει η προπαγάνδα, τόσα χρόνια…

Nyan-Eleven_Nyan_Cat

Ο κόσμος που ζούμε, είναι γυάλινος. Κυριολεκτικά…

Δεν πρόκειται μόνο για την προσωπική μας ζωή, μα για την ίδια μας την ζωή…


Δημοσιεύτηκε από Maria Af

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »