Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η απλότητα του Αγώνα

του Κίμωνα Μανέτα

Η μασονία είναι μια τεράστια πηγή γνώσης που ελέγχει και κατευθύνει τις μάζες πίσω από κάθε σκέψη. Έχει δημιουργήσει ένα τέλειο σύστημα ισορροπιών από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης και καθοδηγεί την ανθρώπινη βούληση σε κάθε προσωπική ή συλλογική δράση.
Το δίκτυο της είναι απόλυτα σφραγισμένο και αφήνει να ξεφύγει μόνο η εσφαλμένη ή η σωστή πληροφόρηση όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τους δικούς της σκοπούς.

Στη πολιτική εμπλέκεται καθολικά και συγκεκριμένα, χωρίς τη παραμικρή παρέκκλιση των στόχων. Κάθε νέο κόμμα δεν μπορεί να εισέλθει στο κοινοβούλιο αν πρώτα δεν αποδεχθεί κάποια δεδομένα που ορίζει κατά περίπτωση. Πόσο μάλλον όταν το κόμμα πρόκειται να εξουσιάσει. Ο λαός νομίζει ότι ψηφίζει κατά βούληση, όμως ποτέ δεν σκέφτεται ότι οι συνθήκες που κατευθύνουν τη βούληση του είναι τεχνητές.

Οι συνθήκες αυτές είναι ό,τι βλέπουμε στη καθημερινότητα μας. Κι όταν λέω "βλέπουμε", εννοώ ότι βλέπουμε χωρίς να παρατηρούμε. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι το "βλέπω" έχει παθητική σημασία, ενώ
το "παρατηρώ", ενεργητική - διερευνητική. Η μέθοδος του "βλέπω" είναι αυτή που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας κι έχει γαλουχήσει γενεές γενεών εδώ και αιώνες.... πλην της αρχαίας εποχής. Στρατιές ανθρώπων βλέπουν χωρίς να παρατηρούν ικανοποιώντας τις ανάγκες της μασονίας σε όλο το πλανήτη, οδηγούμενες πάνω σε πλαστικά μονοπάτια.

Για να εφαρμοστεί λοιπόν μια παγκόσμια διακυβέρνηση πρέπει οι συνθήκες να διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγήσουν στο στόχο. Κι αυτό γίνεται τώρα. Οι βίαιες ταραχές, η οικονομική κρίση, η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι τεχνητές συνθήκες που οδηγούν κατευθείαν εκεί. Εμείς οι άνθρωποι του "βλέπω", ενώ υποψιαζόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν έχουμε την ικανότητα και δυνατότητα να αντιδρούμε γι αυτά που συμβαίνουν, είναι έξω από το πεδίο γνώσης, και παραμένουμε θεατές και συγχρόνως σκλάβοι των καταστάσεων που μας πονούν.

Σ αυτό το σημείο η ιστορία δεν έχει πολλά να μας διδάξει, καθώς ο εχθρός σήμερα είναι αόρατος. Στη προσπάθεια να εκλογικεύσουμε αυτή τη κατάσταση, προσωποποιούμε τον εχθρό σε αυτούς που εκτελούν τις εντολές, δηλαδή στα θύματα που εκπροσωπούν τα θύματα, προσδίδοντας τον τίτλο των προδοτών και δοσίλογων. Αλλά κι αν ακόμα οδηγηθούν κάποτε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, οι επόμενοι πολιτικοί που θα εκπροσωπήσουν τα "θύματα", θα είναι εκλεγμένοι από τα θύματα και υπό τις τεχνητές συνθήκες που προαναφέρονται.

Λύση στο αδιέξοδο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αλλαγή στο τρόπο που "βλέπουμε" τα πράγματα. Να εντοπίζουμε, να διερευνούμε και να κατανοούμε δηλαδή επακριβώς τα αίτια που δημιουργούν τις συνθήκες και τις σκοπιμότητες πέρα από οτιδήποτε συνηθίσαμε να βιώνουμε μέχρι τώρα. Να παρατηρούμε και να διασταυρώνουμε τα γεγονότα, να "μυρίζουμε" την επόμενη κίνηση, και να δημιουργούμε μέτωπα άμυνας - επίθεσης μέχρι να εξαντλήσεως του εχθρού. Τα μέτωπα αυτά δεν μεθοδεύουν πολεμικές τακτικές, αλλά παράγουν στάσεις ζωής, καθώς ο εχθρός δεν έχει υπόσταση για να πολεμηθεί με όπλα.

Τέτοιες στάσεις είναι η απαλλαγή του φόβου που προκαλεί η αβεβαιότητα, η ανυπακοή σε κάθε μέτρο που επιβάλλεται με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο, και η βαθιά πίστη στην ενότητα της ελληνικής ψυχής.

Αυτή η συνειδητή απλότητα ενάντια στη πρακτική πολυπλοκότητα κάνει το θύμα θύτη, και μεταβάλλει τις συνθήκες προς όφελος της ανθρωπότητας. Είναι σοφότερο να απλοποιούμε τα πολύπλοκα παρά να πολυπλοκοποιούμε τα απλά. Και η απλότητα αυτή είναι η δύναμη που χάθηκε ή που αφαιρέθηκε για ευνόητους λόγους από τα αρχαία χρόνια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους. Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο. Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει...


το είδα





<<<     Το λεξικό του τραπεζικού εγκλήματος. 



 Τι περιέχουν οι οδοντόκρεμες; - Φτιαξτε την δική σας!    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »