Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ενώ όλοι ασχολούνται με την ΧΑ η τρόικα ετοιμάζει νέα εξαθλίωση των Ελλήνων - Καλό το κόλπο αντωνάκη ... αλλά μάλλον δε μασάμε πλέον !!!

Το μέλλον των Ελλλήνων πολιτών διαπραγματεύεται αυτή την στιγμή ο Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα, καθώς οι δανειστές έχουν έρθει με άγριες διαθέσεις για να επιβάλουν νέα μέτρα, σε έναν λαό που έχει άδειες τσέπες.

Ο στόχος είναι εμφανής, ώστε όλοι να βρεθούν να χρωστάνε έστω και μερικά ευρώ, καθότι θα είνα αρκετά για να δημευθούν τα σπίτια των Ελλήνων.

Κεντρικό ζήτημα θεωρείται πλέον το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς, καθώς στην κυβέρνηση διαβλέπουν διάθεση των ελεγκτών να θέσουν θέμα νέων μέτρων στο τραπέζι. Η σημερινή ημέρα θα κρίνει όμως και την τροπή που θα λάβει η περιπέτεια για το μέλλον των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Η συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την Τρόικα είναι σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί.

Στις συναντήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα θα εξεταστούν όλα τα θέματα που είναι συνδεδεμένα με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου, δηλαδή:

ο νέος κώδικας για τους δικηγόρους,

οι 12.500 διαθεσιμότητες στο δημόσιο

η αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ που η κυβέρνηση θέλει να έχει ολοκληρωθεί έως την Δευτέρα, ώστε η εκταμίευση της δόσεως να αποφασιστεί στην συνεδρίαση του Euroworking Group την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Αν και η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι μείζον θέμα καθότι πρόκειται για κοινωνικό αγαθό, τα βάσανα των
πολιτών πρόκειται να επαυξηθούν, καθώς η Τρόικα στις εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα, σηκώνει απλά το "φρύδι". Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι ακόμα και η Eurostat θα ανακοινώσει πως το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα φτάσει στα 2-2,5 δισ. ευρώ. Πιέζονται όμως από την Τρόικα να συμφωνήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα μόλις 400-500 εκατ. ευρώ το 2013.


Τέτοιος ωμός εκβιασμός, ούτε από "τοκογλύφους" της πιάτσας δεν γίνεται. Απαιτούν να χρωστάμε με το έτσι θέλω, και να μην έχουμε περίσσσευμα με το έτσι θέλω. Αυτή η διαφορά του 1,5 δις με τις εκτιμησεις της "δικής" τους Eurostat θα πρέπει να μας εξηγήσουν, που θα "εξαφανιστούν" ως δια μαγείας.

Έτσι, αφού πρώτα οι ελεγκτές «ανέκοψαν» την μείωση της ύφεσης σε 4% αντί 3,8% που υποστήριζε η κυβέρνηση, η τρόικα συνεχίζει να πιέζει με στόχο επιπλέον μέτρα και το 2014, ενώ αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι ζήτησε ήδη από το οικονομικό επιτελείο να αρχίσει να καταρτίζει και κατάλογο με «πιθανά» μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015 - 2016.

Δηλαδή και μας επιβάλουν μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα,και μας επιβάλουν την ύφεση που αυτοί θέλουν. Αυτό φανερώνει ότι δεν θέλουν να ξεχρεώσουμε, και επιθυμούν να μας επιβάλουν νέα μέτρα με το έτσι θέλω, για να προκληθεί κοινωνική αναταραχή.


Σε ότι αφορά στο τελικό πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 πάντως, αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι αυτό θα επιτευχθεί χωρίς «κρυφά μέτρα» και αλχημείες, χωρίς αναδρομική περικοπή των πιστώσεων του προϋπολογισμού προς τους φορείς του Δημοσίου, αλλά δίνοντας ολόκληρο το κονδύλι της χρονιάς (2,9 δισ. ευρώ) για επιστροφές φόρων και τα 6,5 δισ. (από τα 6,65 που προϋπολογίζονταν) για δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Το μέλλον των δύο αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ θα κρίνει η νέα συνάντηση που θα έχει το απόγευμα η Τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και την αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Το σχέδιο με το οποίο προσέρχεται η κυβέρνηση σε αυτή την συνάντηση είναι γνωστό και προβλέπει τη διάσπαση και διατήρηση εν λειτουργία μόνο του στρατιωτικού σκέλους για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, ενώ για την ΛΑΡΚΟ επιδιώκεται επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης για να μπορέσει να καταστεί βιώσιμη.


Τον τελικό λόγο θα έχει πάντως για όλα αυτά ο πρωθυπουργός, που θα συναντήσει την Τρόικα, ενώ την Κυριακή θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, που θα είναι η τελευταία του πρώτου γύρου του ελέγχου στην Αθήνα, πριν η ομάδα Τόμσεν επιστρέψει στα μέσα Οκτωβρίου στη χώρα μας .

Συνοψίζοντας αυτό που φαίνεται είναι ότι θα αποφασιστούν νέα σκληρά και εξοντωτικά μέτρα για τους πολίτες, μέτρα μα΄λλιστα που έχουν προαποφασισθεί από το εξωτερικό, αφού ακόμα και αν παρουσιαζουμε πλέονασμα, οι δανειστές προσποιούνται ότι δεν το "βλέπουν".


Το πρόβλημα είναι ότι αυτό επιτυγχάνεται με μοναδική ευκολία, χωρίς αντιδράσεις, γιατί όλα τα ΜΜΕ "όλως τυχαίως" ασχολούνται μόνο με το θέμα της Χρυσής Αυγής.


ΠΗΓΗ
το είδα





<<<    Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΘΥΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ 



 Πογκρόμ διώξεων στην Ιερισσό    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ