Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Έλληνες κατά κυπριακού Δημοσίου για το «κούρεμα»

Σε ρόλο συνηγόρου αμερικανική δικηγορική με προϋπηρεσία από… Madoff και Αργεντινή. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  KYROS LAW OFFICES & GRANT EISENHOFER – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ – ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Schuldenschnitt für Griechenland
Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Στα τελευταία της στάδια βρίσκεται όπως φαίνεται η προετοιμασία για μαζική προσφυγή Ελλήνων καταθετών και ομολογιούχων κατά του κυπριακού Δημοσίου που είχαν τοποθετήσει κεφάλαιά τους στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου και την Τράπεζα Κύπρου για το «κούρεμα» που υπέστησαν τον Μάρτιο.

Η προσφυγή θα γίνει σε διεθνές διαιτητικό δικαστήριο της Ουάσιγκτον σύμφωνα με τις προβλέψεις διακρατικής συμφωνίας Ελλάδος-Κύπρου και την υπόθεση έχουν αναλάβει Έλληνες αλλά και Αμερικανοί νομικοί που έχουν στο ιστορικό τους επιτυχίες όπως αποζημιώσεις από την υπόθεση Madoff αλλά και την χρεοκοπία της Αργεντινής. Πρόκειται για την δικηγορική εταιρεία “Grant & Eisenhofer”.

H ομάδα αυτή ομάδα των Αμερικανών νομικών, έχει
συμμετάσχει με επιτυχία σε δικαστικές αποζημιώσεις για πελάτες της που υπερβαίνουν για τα τελευταία 5 χρόνια τα 14 δισ. δολάρια, με υποθέσεις όπως 70.000 Ιταλών ομολογιούχων που επετράπη να προσφύγουν κατά της Αργεντινής με μαζική προσφυγή ή «class action» (the «Abaclat» award), αλλά και αποζημιώσεις κατά του περιβόητου Madoff και άλλες κατά πολυεθνικών φαρμακευτικών.

Σύμφωνα με τους Έλληνες συνεργάτες της την δικηγορική εταιρεία Kyros Law Offices ήδη περισσότεροι από 200 Έλληνες επενδυτές με συνολικά τοποθετημένα στην Κύπρο κεφάλαια το ύψος των οποίων υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ, έχουν υπογράψει την σχετική αίτηση για να κινηθούν ομαδικά ενώ αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά μετά και την επίσκεψη την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου του Jay Eisenhofer με εξειδικευμένα στελέχη του επιτελείου του σε θέματα Διεθνούς Διαιτησίας, Προστασίας Επενδυτών και Νομοθεσίας Αποζημιώσεως των Καταγγελλόντων την Διαφθορά για να ενημερώσουν το κοινό για τις ενέργειές τους.

Όπως διευκρινίζει στο Capital.gr εκ των Ελλήνων νομικών στην υπόθεση Ιωάννης Κυριακόπουλος «με το Ν.2100/92, η Ελλάδα και η Κύπρος υπέγραψαν διμερή συμφωνία αμοιβαίας προστασίας και προώθηση των επενδύσεων φυσικών και νομικών προσώπων προελεύσεως της μίας αντισυμβαλλόμενης Χώρας στο έδαφος και την επικράτεια της άλλης αντισυμβαλλόμενης Χώρας. Η προστασία αυτή καταλαμβάνει οιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο είχε επενδυθεί υπό τους άνω όρους και υπό ειδικότερα αναφερόμενες προϋποθέσεις, ενδεικτικά δε περιλαμβάνει Κινητή και ακίνητη ιδιοκτησία, Εταιρικά μερίδια, μετοχές, ομολογίες και συμμετοχές σε εταιρεία, Χρηματικές απαιτήσεις και κάθε άλλη συμβατική απαίτηση που έχει οικονομική αξία, Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας , επιχειρηματική φήμη, κλπ, Εκχωρήσεις δικαιωμάτων για εξόρυξη, εκμετάλλευση φυσικών πόρων, κλπ και δικαιώματα επί αγαθών βάσει συμβάσεως χρηματοδοτικής μισθώσεως (leasing)».

Η σύμβαση δε αυτή καλύπτει όχι μόνον τις «επενδύσεις», αλλά και τις «αποδόσεις αυτών», όπως αυτό εξειδικεύεται στο άρθρο 6 της οικείας συμβάσεως.

«Σε περίπτωση που σημειωθεί ένα ζημιογόνο γεγονός (όπως αυτό της αποφάσεως της Κυπριακής Κυβερνήσεως), οι διαφορές που προκύπτουν παραπέμπονται -μετά την άπρακτη πάροδο 6 μηνών, διάστημα στο οποίο θα πρέπει να έχει διευθετηθεί η σχετική διαφορά «με την διπλωματική οδό»- σε Διεθνή Διαιτησία» τονίζει. Σημειώνεται πως η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι τελεσίδικη, δεν υπόκειται δηλαδή σε ένδικα μέσα, και δεσμευτική για τα δύο αντισυμβαλλόμενα μέρη. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω Διμερών Συμβάσεων για την Προστασία των Επενδυτών μεταξύ Κύπρου και άλλων Χωρών, ξένοι επενδυτές μπορούν να ενάγουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1869239 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ KING GEORGE ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ KYROS LAW OFFICES & GRANT EISENHOFER – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ – ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

KYROS LAW OFFICES

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στο Ξενοδοχείο «KING GEORGE” θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και μικρή δεξίωση-cocktail που θα παρατεθεί στις 18:00, εν όψει της έναρξης συνεργασίας των δικηγορικών μας γραφείων «KYROS LAW OFFICES”, με γραφεία στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, και της καταξιωμένης διεθνώς δικηγορικής εταιρείας « Grant & Eisenhofer ”. Σκοπός της παρουσίασης είναι η ενημέρωση επιλεγμένων επενδυτών για τις δυνατότητες προσφυγής τους σε νομική υποστήριξη στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, ιδίως κατόπιν της Ομαδικής Προσφυγής στην Διεθνή Διαιτησία κατά της Κυβέρνησης της Κύπρουπου τα γραφεία μας από κοινού ήδη προετοιμάζουν για κατάθεση. (www.apozimiosi.gr)
Το πρόγραμμα της παρουσίασης που θα διεξαχθεί μόνο στα Αγγλικά, ακολουθεί κατωτέρω:


8 September Meeting/Presentation Agenda

Start Time: 5 p.m.
• Welcome and Introductions – John Kyriakopoulos (approx. 5 minutes)
• About Grant & Eisenhofer – Jay Eisenhofer (approx. 5 minutes)
• U.S. Claims – Jay Eisenhofer (approx. 10 minutes)
• Claims Outside of the U.S. and Greece – Jay Eisenhofer (approx. 15 minutes)
• FCPA – Reuben Guttman (approx. 15 minutes)
• Questions and closing remarks – John Kyriakopoulos (approx. 10 minutes)
Cocktail Reception: 6 p.m. – 7 p.m.

Θα είναι παρόντες εκτός των ομιλητών δικηγόρων, οι κ.κ. Konstantine Kyros, (KYROS LAW Boston), Ceitlin Moyna, (GRANT & EISENHOFER) Richard Schriffrin (GRANT & EISENHOFER). Τα βιογραφικά όλων των δικηγόρων είναι ανηρτημένα στις ιστοσελίδες: http://www.kyroslawoffices.grhttp://www.kyroslaw.com,http://www.gelaw.com (www.apozimiosi.gr

το είδα




<<<     Κ 136: Κίνηση πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης 



 ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ξανά κενή σελ. (142) στον Προυπολογισμό ή Αλλιώς η Απάτη συνεχίζεται.    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »