Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν πλέον 2 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και περίπου 170.000 επιχειρήσεις

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ a.klossas@eleftherotypia.net

Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο έχουν κηρύξει οι ιδιώτες, με αποτέλεσμα τα ληξιπρόθεσμα χρέη να ξεπεράσουν τα 60 δισ. ευρώ στο επτάμηνο του έτους. Η αδυναμία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στα συνεχώς αυξανόμενα φορολογικά βάρη οδήγησαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη να καταρρίψουν ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ, καθώς το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στις 31 Ιουλίου ανήλθε σε 60,181 δισ. ευρώ.


Ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούν είναι ότι μόνο τον τελευταίο μήνα τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 407 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του έτους αυξήθηκαν κατά 4,1δισ. ευρώ.

Δεν αντέχουν

Συγκεκριμένα στο τέλος του Ιουνίου 2013 τα ληξιπρόθεσμα ήταν 59,774 δισ. ευρώ, ενώ στις 31/12/2012 είχαν φτάσει τα 56,105 δισ. ευρώ

Πολίτες και επιχειρήσεις στέλνουν μήνυμα ότι δεν αντέχουν να πληρώσουν άλλο το λογαριασμό της κρίσης, με αποτέλεσμα τα περισσότερα ληξιπρόθεσμα να προέρχονται από τα πρόστιμα του ΚΒΣ, που ανήλθαν στα 22,018 δισ. ευρώ στις 31/7/13 από 20,621 δισ. ευρώ στις 31/12/12, τη μη απόδοση ΦΠΑ που έφτασαν τα 13,463 δισ. ευρώ από 12,597 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, τη μη καταβολή φόρου εισοδήματος, με τα χρέη να φτάνουν τα 10,662 δισ. ευρώ από 10,651 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου και τα πρόστιμα έμμεσων φόρων καθώς τα νέα ληξιπρόθεσμα έφτασαν τα 2,573 δισ. ευρώ από 2,486 δισ. ευρώ.

170.000 επιχειρήσεις

Σύφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν πλέον 2 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και
περίπου 170.000 επιχειρήσεις, ενώ οι ρυθμισμένες οφειλές είναι μόνον 1,55 δισ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πολυδιαφημιζόμενες ρυθμίσεις χρεών δεν πέτυχαν το στόχο τους.

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και σχετικά με την πορεία των εσόδων των Εφοριών για τους μήνες Ιανουάριο έως και Ιούλιο. Αν και η πληρωμή των χαρατσιών έσωσε την πορεία των εσόδων τον Ιούλιο, η εικόνα είναι απογοητευτική για το σύνολο των επτά μηνών του έτους. Με βάση τα οριστικά στοιχεία για τον Ιούλιο, οι ΔΟΥ εισέπραξαν 2,94 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 2,91 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας το στόχο κατά 1,1%. Σε επίπεδο επταμήνου, όμως, η εικόνα είναι ενδεικτική της αδυναμίας να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους οι πολίτες, καθώς οι ΔΟΥ εισέπραξαν 14,8 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 15,42 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας απόκλιση 4%

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=383133

εικόνα από SakTsak

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »