Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Είναι Τουρκικής καταγωγής ο υπ. Eξωτερικών της Ελλάδας Βενιζέλος ή Τούρκογλου;



Όλους έχει απασχολήσει κατά καιρούς το γεγονός, ότι ο σημερινός υπ. Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν χρησιμοποιεί πλέον το οικογενειακό του όνομα Τούρκογλου αλλά το όνομα Βενιζέλος (όμοιο με εκείνο του γνωστού πολιτικού επι της εποχής του οποίου μίκρυνε η Ελλάδα), στο οποίο το άλλαξε για κάποιους προσωπικούς του λόγους. Δεν είμαι σίγουρος γιατί κάποιος Ελληνας που λέγεται Τούρκογλου και που μετά εμφανίσθηκε στην πολιτική σκηνή  χρειάζεται να αλλάξει το όνομά του, όταν οι πολιτικές του αποφάσεις θα είναι πράξεις αφοσίωσης στην πατρίδα. Δεν  καταλαβαίνω επίσης γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία για το θέμα της αλλαγής του ονόματος του στον λογαριαμό του στην wikipedia ή γιατί δεν αναφέρονται πουθενά τα ονόματα των γονιών του (βλέπετε σχετικά εδώ). Aυτό που είναι σίγουρο είναι, ότι για όσους κατεβαίνουν στην πολιτική πρέπει να είναι γνωστή η καταγωγή τους, όπως και όλα τα προσωπικά τους στοιχεία  ώστε να γνωρίζει τί ακριβώς ψηφίζει ο πολίτης στην κάλπη.

Δεν θα έθιγα το θέμα αυτό αν ο “Βενιζέλος” δεν είχε κατηγορηθεί σε πολλές μηνύσεις που έχουν γίνει εναντίον του (βλέπετε σχετικά εδώ) για πρακτικές εναντίον της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και για εσχάτη προδοσία… Αυτό τον θέτει αυτόματα σε υποψία επι των
πράξεων για τις οποίες κατηγορείται αλλά και τον θέτει υπό μικροσκοπικό έλεγχο.


Στη συνέχεια,σας παραθέτω δύο άρθρα που βρήκα στο διαδίκτυο και  που δείχνουν – κατά την άποψή μου – ότι ο “Βενιζέλος” είναι Ελληνας πολίτης Τουρκικής καταγωγής.

Αυτό ίσως να εξηγεί πέραν των όσων έχει κατηγορηθεί ο “Bενιζέλος” (PSI, νόμος περί ευθύνης υπουργών, νέες συμβάσεις υποβρυχίων, επτά άχρηστα υποβρύχια και τρία Ζubr κοκ) και τις απόψεις του για τον αντιρατσιστικό νόμο, τις οποίες στήριξε δημόσια με τόσο φανατισμό πρίν λίγο καιρό και μάλιστα περισσότερο απο κάθε άλλο αρχηγό κόμματος.

Aυτό ίσως να εξηγεί επίσης και τη χρόνια τάση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ να προσελκύει μετανάστες απο κάθε μέρος του κόσμου, η οποία αφού έφερε δύο εκ. μουσουλμάνους εντός Ελλάδας οδήγησε στο νόμο Ραγκούση για το μεταναστευτικό, που ευτυχώς βρέθηκε αντισυνταγματικός απο το Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπό τις συνθήκες αυτές, η παραμονή του “Βενιζέλου” στο υπ. Εξωτερικών είναι πλέον και ανάρμοστη και φοβερά ύποπτη όχι γιατί δεν μπορεί να είναι υπουργός αλλά γιατί δεν αρμόζει.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επειδή η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ φίλη της Ελλάδας αλλά δημιουργεί συνέχεια προβλήματα στην εφαρμογή της Εθνικής της πολιτικής, την οποία η χώρα μας δικαιούται απο τις διακρατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει όπως και απο το Διεθνές Δίκαιο, o κάθε ενεργός Ελληνας πολίτης είναι αναγκασμένος να ελέγχει τον τρόπο δράσης όσων πολιτικών είναι Τουρκικής καταγωγής ή προέλευσης και να μελετά κατά πόσον οι πράξεις τους έχουν κάνει καλό στην Ελλάδα σε όλη την πορεία της πολιτικής τους καριέρας ή ακόμη και αν αποτέλεσαν ένα Δούρειο Ίππο της εφαρμογής της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Το πρώτο άρθρο που βρήκα στο διαδίκτυο και που μου κίνησε άμεσα την περιέργεια, αφορά ένα τηλεγράφημα που έστειλε επι διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα κ.Σπέκχαρτ στην κυβέρνησή του στις ΗΠΑ, με θέμα “ποιός είναι ποιός” στη τότε νέα Ελληνική κυβέρνηση.  Απομόνωσα το κομμάτι που αφορά τον “Βενιζέλο” και σας το επισυνάπτω. Πηγή του είναι τα Wikileaks… H χρησιμοποιούμενη λέξη “nee” στο κείμενο σημαίνει “πρώην”.

Το άλλο άρθρο που βρήκα εντελώς συμπτωματικά γιατί δεν ασχολούμαι με τα αθλητικά δρώμενα, αφορά την επιστροφή ενός Τούρκου παίχτη του μπάσκετ με το όνομα Τούρκογλου στη Τουρκία. Διερωτήθηκα αν υπάρχει συγγενική σχέση αυτού του Τούρκου παίχτη με το σημερινό υπουργό Εξωτερικών, που έχει το ίδιο όνομα…



Σας αφήνω να κρίνετε κατά πόσον έχει νόημα στις σημερινές συνθήκες που διακυβεύονται τόσα πολλά επι μεγάλων Εθνικών θεμάτων π.χ. ΑΟΖ, φυσικό αέριο, Μακεδονικό, EOZ Δυτ. Θράκης,  Νέο σχέδιο Ανάν για το Kυπριακό, ένας Τουρκικής καταγωγής Έλληνας πολίτης να επιτρέπεται να είναι υπουργός Εξωτερικών και να διαχειρίζεται τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως και να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην ΕΕ για τα θέματα αυτά.

Εκτός των άλλων αναφορών που αφορούν το όνομα του “Βενιζέλου”, όπως θα διαβάσατε στο κείμενο του Σπέκχαρτ οι Αμερικανοί αποδέχονται ότι στα θέματα άμυνας ο “Βενζέλος” (“πρώην Τούρκογλου”, όπως τον αναφέρουν) ήταν σκράπας. Όμως αυτός ο τύπος, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε στη Βουλή, είναι εκείνος που συνέταξε το Αμυντικό Δόγμα της χώρας και το οποίο είχε μαζί του και το περιέφερε ανά τον κόσμο σε USB stick, όταν ήταν υπουργός άμυνας…!

Οι απαντήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα στα ΜΜΕ, ο Βενιζέλος-Τούρκογλου για το θέμα της καταγωγής του και η επι χρόνια  ασαφής αναφορά του στην ακριβή ταυτότητα των γονιών του δημιουργούν πολλά εύλογα ερωτήματα για την αξιοπιστία του, που αφορούν και την εμπλοκή του στην πολιτική αλλά και τη στάση ζωής που έχει σαν χαρακτήρας..

Ο Σαμαράς έχει τεράστια πολιτική ευθύνη που τον  έβαλε στο υπ. Εξωτερικών μετά άπο τις “επιτυχίες” που είχε στο υπ. Άμυνας. Αυτό θα τον βαρύνει στα προβλήματα που αναμένεται ο ίδιος να αντιμετωπίσει αργότερα.



Πώς θα μπορούσε να προκόψει η χώρα με τέτοια δεδομένα;

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ