Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Δάσκαλος αρνήθηκε να αφήσει 10χρονο παιδί να πει νερό την πιο ζεστή μέρα, για να μη ‘ταραχθούν’ οι μουσουλμάνοι συμμαθητές του που τηρούσαν το Ραμαζάνι

Μια οργισμένη μητέρα κατηγορεί ένα δημοτικό σχολείο επειδή αρνήθηκε να αφήσει το παιδί της να πιει νερό σε μια από τις πιο ζεστές μέρες του έτους για το φόβο της διατάραξης των μαθητών που τηρούν το Ραμαζάνι. 

Η 32χρονη Kora Blagden, ισχυρίστηκε ότι ένας δάσκαλος στο σχολείο του γιου της Luke, αρνήθηκε να αφήσει τον 10χρονο να πει από ένα μπουκάλι νερό, γιατί αυτό θα ήταν «άδικο» για τους μουσουλμάνους συμμαθητές του που νήστευαν. 


Πολλοί μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Charles Dickens στο Πόρτσμουθ, είναι μουσουλμάνοι και νηστεύουν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που σημαίνει ότι απέχουν από τη λήψη τροφής ή νερού από την ανατολή έως τη δύση για περίπου 30 ημέρες, ανάλογα με το φεγγάρι. 


Η Kora Blagden, μητέρα τεσσάρων παιδιών, δήλωσε: «Λίγο πριν πάμε για ύπνο μιλούσαμε με τους γιους μου Luke, 10 ετών και Alfie, 8 ετών, για το Ραμαζάνι, όπως
είχαμε δει στις ειδήσεις. 




«Ο Λουκ μου είπε ότι του είπε ο δάσκαλός του ότι δεν επιτρεπόταν να πίνει νερό στην τάξη. 


«Ο λόγος είναι, ότι ένα παιδί που νηστεύει έχει πονοκέφαλο και ο δάσκαλος είπε ότι θα ήταν άδικο αν τα άλλα παιδιά έπιναν μπροστά στο μαθητή. 


«Συνήθως έχουν τα μπουκάλια τους στο θρανίο τους, αλλά ο δάσκαλος τα είχε βάλει σε ένα δίσκο. 


«Έκανε υπομονή, αλλά δίψασε και δεν ήθελε να προσβάλει τα άλλα παιδιά. 


«Στον Alfie επιτράπηκε να πει νερό το πρωί, αλλά όχι το απόγευμα. 


«Ο Lukeήταν αφυδατωμένο, όταν γύρισε σπίτι ήπιε τρία ποτήρια με νερό αμέσως. 


Ο δάσκαλος πήρε μια τέτοια απόφαση την Πέμπτη, όταν η θερμοκρασία είχε ανέβει στους 28C. 


Την κα Blagden συνάντησε η αναπληρώτρια επικεφαλής Lisa Florenceπριν από το μάθημα και της ζήτησε προφορικά συγγνώμη για το περιστατικό. 


«Μου είπε ότι δεν ήταν κάτι που τους είπαν να κάνουν και ότι αυτό είναι μόνο ό, τι κάνουν τα παιδιά της μουσουλμανικής πίστης» 


«Τους είπα ότι δεν ήταν δίκαιο να αρνηθούν στο γιο μου το νερό στο μάθημα. Προσωπικάπιστεύωότιείναιπολύλάθος». 




Το σχολείο Charles Dickens είναι ένα σχολείο που απέχει λίγα τετράγωνα από το σημείο που γεννήθηκε ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας με το ίδιο όνομα. 


<<<     Μήπως ο Σπύρος έχει δίκιο; 



 ΝΕΡΟ - Το Μεγάλο Μυστήριο    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »