Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Απέκλεισαν την Ελλάδα από την Άμυνα ~ Διαλύουν την ΕθνοΦρουρά



 o- Η Κύπρος στο έλεος της ανθελληνικής πολιτικής της νέας Κυβέρνησης των νεοΚυπρίων


o- Λύσεις για την Άμυνα υπάρχουν, μα μόνο ο λαός πλέον μπορεί να τις εφαρμόσει. 


Οι ειδήσεις μιλούν από μόνες τους: η Κατοχική Κυβέρνηση Αναστασιάδη αύξησε τον αριθμό των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων που τώρα χρησιμοποιούν την Κύπρο, προσθέτοντας ενεργά το Ισραήλ και τηΡωσσία στις στρατιωτικές δυνάμεις της Γερμανίας και Γαλλίας που ήδη έχουν παρουσία εδώ. Και για να μην ξεχνιόμαστε:


Εκτός από αυτές, στην Κύπρο ήδη “προϋπήρχαν” οι Κατοχικές δυνάμεις της Τουρκίας και της Αγγλίας στο βορρά και τον νότο, ενώ οι δυνάμεις των ΗΠΑ αλωνίζουν ολόκληρο το νησί με επίσημη πρόσκληση της προηγούμενης Κυβέρνησης ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-Παπαδόπουλου. 


Η Αεροπορία και το Ναυτικό της Ελλάδος απουσιάζουν από την Κύπρο ενώ είναι η ΜΟΝΕΣ δυνάμεις που έχουν νομικό και ηθικό δικαίωμα (και υποχρέωση) να σταθμεύουν εδώ και να συμμετέχουν ενεργά στην άμυνα της Κύπρου. 


Οι πάντες γνωρίζουν ότι η υπεροχή της Τουρκίας στην Κύπρο βασίζεται στην αεροπορία, και ότι η στάθμευση
ενός μικρού αριθμού σκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Κύπρο θα άλλαζε για πάντα την ισοζυγία δυνάμεων όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή. Μα και μόνον πέντε τέτοια σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη αν στάθμευαν στην Κύπρο, αμέσως αλλάζουν όλα τα πιθανά πολεμικά σενάρια. Σε περίπτωση νέας αντιπαράθεσης με αυτά τα αεροσκάφη:


ο- Θα υπάρχει προστασία διαθέσιμη για τις νέες πηγές φυσικού αερίου.


ο- Θα υπάρχει προστασία διαθέσιμη για αντιμετώπιση επέλασης των Τουρκικών αρμάτων μάχης (τα οποία για σαράντα χρόνια τώρα βρίσκονται σε επιθετική διάταξη στην πρώτη γραμμή γιατί δεν έχουν αντίπαλο δέος).


ο- Θα υπάρχει δυνατότητα ανάσχεσης Τουρκικών αεροσκαφών, είτε αυτά σηκωθούν από οποιοδήποτε σημείο στην Κύπρο ή από τα νότια παράλια της Μικράς Ασίας.


ο- Θα υπάρχει δυνατότητα προστασίας για το Καστελλόριζο, την Ρόδο, και όλη την Ανατολική ΑΟΖ της Ελλάδας.


ο- Θα υπάρχει δυνατότητα προστασίας για νέες αφίξεις σκαφών στην Κύπρο από Κρήτη. 


Σήμερα στην Κύπρο κατέχουμε σύγχρονα αεροδρόμια και λιμάνια που μπορούν να φιλοξενήσουν όχι μόνο πέντε αεροσκάφη και “μερικά” πολεμικά πλοία από την Ελλάδα, αλλά πολλαπλάσιους αριθμούς. 


Και όμως οι ανθέλληνες νεοΚύπριοι που μας κυβερνούν προτιμούν να προσκαλούν και να φιλοξενούν εδώ οποιεσδήποτε άλλες αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις ΕΚΤΟΣ από εκείνες της Ελλάδας που είναι οι μόνες που ανήκουν εδώ. Από το 1974 ως σήμερα, ουδεμία από τις διαδοχικές μας Κυβερνήσεις άσκησε το νόμιμο της δικαίωμα να προσκαλέσει επίσημα και ανοικτά την Ελλάδα να σταθμεύσει αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια εδώ – ενώ όποιον και αν ρωτήσουμε μες τον δρόμο ή κάτω στην αγορά θα μας πεί αμέσως “μα είν’ κοντά στον νου” πως η Ελληνική Αεροπορία “είν’ απαραίτητη δαμαί αν θα επιβιώσουμε”. 


Και τι πιο φυσικό, νούσιμο, και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ από το να προσκαλέσουμε να έλθουν και να σταθμεύσουν στην Κύπρο τέτοιες δυνάμεις από την Ελλάδα; Η Κύπρος μάλιστα όφειλε να προσφέρει όχι μόνο φιλοξενία, μα να επωμιστεί και όλα τα έξοδα συντήρησης, εκπαίδευσης, ανεφοδιασμού, ανταλλακτικών, κλπ. για αυτές τις Ελλαδικές στρατιωτικές δυνάμεις. 


Οι ανθέλληνες νεοΚύπριοι άρχοντες μας όμως προτιμούν να προσκαλούν εδώ τις δυνάμεις της Κατοχικής Γερμανίας, του Σιωνιστικού Ισραήλ και της νεο-Αποικιακής Γαλλίας, προτιμούν “να μην κοντράρουν” την Κατοχική Αγγλία, να “ανανεώνουν” τις στρατιωτικές των σχέσεις με τις Ιμπεριαλιστικές ΗΠΑ και να συνδιαλλάσσονται με την Κατοχική Τουρκία για να μας επιβάλουν μια ρατσιστική Διζωνική “λύση” τύπου Απάρτθαϊντ όπως εκείνο που λειτουργεί σήμερα στο Ισραήλ και ως πρόσφατα στη Νότιο Αφρική, πλήρη με Φυλετικούς Νόμους, ανώτερη και κατώτερη Φυλή… και όλα τα αξεσσουάρ. Ο Πρόεδρος μας το έχει πει ξεκάθαρα πως εκεί στοχεύει:


“….Ο υπέρτατος νόμος στην νέα Κύπρο του Αναστασιάδη θα είναι ο Φυλετικός Νόμος που καθορίζει με εθνοφυλετικά κριτήρια την κυρίαρχη φυλή σε κάθε Ζώνη, και αναθέτει το που δικαιούται να κατοικεί, να ψηφίζει και να κατέχει περιουσία ο καθείς. Μόνο έτσι μπορεί να ιδρυθεί και να λειτουργήσει “νόμιμα” ένα Τουρκικό κρατίδιο στα κατεχόμενα”:


Η Ρατσιστική Διζωνική και ο Αναστασιάδης




Τι άλλο εγγυείται η παρουσία όλων αυτών των ξένων δυνάμεων στην Κύπρο ΕΚΤΟΣ από της Ελλάδος, παρά το ότι όλες των θα συμμαχήσουν για να μας επιβάλουν την ρατσιστική Διζωνική που το ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχουν συμφωνήσει με τους ξένους να μας επιβάλουν, συν την εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων για τα συμφέροντα του Διεθνούς Κεφαλαίου και του διεθνούς παρακράτους; 


Αυτές οι ξένες δυνάμεις δεν βρίσκονται στην Κύπρο ούτε για να μας βοηθήσουν να επιβιώσουμε, ούτε για να απελευθερωθούμε από την Κατοχή. ΟΥΔΕΠΟΤΕ στην Ιστορία πολέμησε κάποια ξένη χώρα για την ελευθερία μιας άλλης όταν ο σκλαβωμένος λαός εκείνης ΔΕΝ πολεμά για το δίκαιο του. Μα… θα μου πείτε, γιατί λέτε δεν θα πολεμήσουμε; Διαβάστε πιο κάτω τα σχέδια της Κατοχικής Κυβέρνησης Αναστασιάδη για την Άμυνα και πέστε μου: μήπως αυτά δεν αποτελούν τις τελευταίες βελόνες στο φέρετρο της Εθνοφρουράς; Μήπως τα σχέδια αυτά δεν είναι η εγγύηση πως δεν πρόκειται να επιτραπεί στον λαό να συμμετέχει πλέον στην Άμυνα; Τα παραθέτουμε πιο κάτω για να τα μελετήσετε.


Οι τρεις κινήσεις που συγκροτούνται τώρα προκαθορίζουν την βέβαιη καταστροφή της Άμυνας μας:

1. Πρόσκληση για χρήση και κατάχρηση της Κύπρου από ξένες ψευδο-συμμαχικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εδώ μόνο για τη συνέχιση ή και επιδείνωση του status quo (δηλ. της υπάρχουσας κατάστασης) μέσα στα πλαίσια του διεθνούς Ιμπεριαλισμού που θυματοποιεί και εμάς και τους γειτόνους μας.

2. Συνέχιση του αποκλεισμού κρισίμων στρατιωτικών δυνάμεων της Ελληνικής Αεροπορίας και Ναυτικού ώστε να διαιωνίζεται (τεχνητά πλέον) το ψέμμα ότι “η Κύπρος κείται μακράν”. (Επισημαίνουμε το “τεχνητά” διότι κάποτε στο παρελθόν ήταν αλήθεια πως δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις για την Αεροπορία και το Ναυτικό στην Κύπρο – τώρα όμως όλα έχουν αλλάξει!) 


3. Σταδιακή αποσύνθεση, αποδιοργάνωση και διάβρωση της ΕθνοΦρουράς ώστε να καταστεί παντελώς άχρηστη και άσχετη (οι λεπτομέρειες πιο κάτω).


Δείτε λοιπόν μερικές μικρές παραγράφους από τις εφημερίδες των ημερών. Επανερχόμαστε πιο κάτω για να παρουσιάσουμε τις λεπτομέρειες για την συνειδητή καταστροφή της ΕθνοΦρουράς.

“Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Συμφωνία Μόσχας και Λευκωσίας για στρατιωτικές διευκολύνσεις

Ρώσοι στην αεροπορική βάση

Λευκωσία: Μόσχα και Λευκωσία προχωρούν στη σύναψη συμφωνίας για χρήση από τη Ρωσία της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, όπως γίνεται από Γαλλία και Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το θέμα αυτό ήταν στην ατζέντα της χθεσινής συνάντησης που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Κύπρου…

…/…

Οι διευκολύνσεις σε σχέση με τη στάθμευση πολεμικών πλοίων για ανεφοδιασμό στο λιμάνι της Λεμεσού θα συνεχισθεί, ενώ η συνεργασία αναβαθμίζεται με τη χρήση από ρωσικής πλευράς και της αεροπορικής βάσης”.


  

“19 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΨΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ FIR ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

40 μαχητικά πάνω από το οικόπεδο 12

Ισραηλινοί αξιωματικοί στο κέντρο ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας

Μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση πραγματοποιεί απόψε εντός του FIR Λευκωσίας η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ η οποία θα κάνει αισθητή την παρουσία της στους αιθέρες της Ανατολικής Μεσογείου για περίπου δυο ώρες.

Στο πλαίσιο της άσκησης θα πετάξουν εντός του FIR και πάνω από τα οικόπεδα 4, 5, 6, 7, 10, 11 και 12 της κυπριακής ΑΟΖ περίπου 40 μαχητικά του Ισραήλ καθώς και πέντε αεροπλάνα «Gulfstream5» για σκοπούς συντονισμού.

Η «εμπλοκή» της Λευκωσίας στην άσκηση αναβαθμίζεται και από τη χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέα Παπανδρέου» από αεροσκάφη της γείτονας χώρας, τα οποία θα πραγματοποιήσουν αλλεπάλληλα «touch and go». Χθες εξάλλου έφτασαν στη βάση και τα πρώτα πολεμικά ελικόπτερα. Δυο Ισραηλινοί αξιωματικοί θα παρακολουθούν την άσκηση από το κέντρο ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας.”




“ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΑΝΔΡ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» ΘΕΛΕΙ Η ΜΟΣΧΑ

Ζήτησαν βάσεις για Μιγκ 

Διευκολύνσεις για μαχητικά της αεροπλάνα στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» ζήτησε και κατ’ αρχήν εξασφάλισε η Μόσχα από τη Λευκωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η Ρωσία έχει καταθέσει επισήμως σχετικό αίτημα, με την Κυπριακή Δημοκρατία να έχει απαντήσει θετικά, θέτοντας ωστόσο την προϋπόθεση ότι αυτές οι διευκολύνσεις δεν ισοδυναμούν με παραχώρηση επί μονίμου βάσεως των εγκαταστάσεων στην Πάφο, αλλά αντιθέτως με εξυπηρετήσεις σύντομης χρονικής διάρκειας. Παρόμοιου τύπου διευκολύνσεις έχει ζητήσει και εξασφαλίσει η Μόσχα και για τον ελλιμενισμό πλοίων του πολεμικού της ναυτικού σε λιμάνια της Δημοκρατίας.”



Ποιός πιστεύει πως η Γερμανία θα πολεμήσει για τα συμφέροντα μας; Δεν βλέπουμε τι κάμνει η οικονομική Γερμανία σε βάρος του Ελληνικού λαού σε Ελλάδα και Κύπρο; Μήπως η στρατιωτική Γερμανία θα κάμει κάτι διαφορετικό;

Θα πολεμήσει το Ισραήλ για τα δίκαια μας; Η ρατσιστική αυτή κρατική δύναμη – προέκταση του Πενταγώνου των ΗΠΑ – που κατασφάζει κάθε μέρα τους Παλαιστινίους και Λιβάνιους γείτονες μας έκαμε οτιδήποτε στην ιστορία της ποτέ που να δείχνει αντίληψη Δικαίου; Ή έδειξε ενδιαφέρον για στρατιωτική βοήθεια προς την Κύπρο; Και μετά από τόσες δεκαετίες χρόνια καλής γειτονίας που εισέπραξε από μας (για παράδειγμα την βοήθεια που έδωσε ο κατεχόμενος λαός της Κύπρου στους κατατρεγμένους πρόσφυγες Εβραίους την δεκαετία του ’40), τι έκαμε για μας το κράτος του Ισραήλ – που απέχει μόνο 250 χλμ. από την Κύπρο – μες τα τόσα χρόνια που η Τουρκία επιδίδεται σε εθνική κάθαρση και παράνομη κατοχή της Κύπρου; Γνωρίζουμε βέβαια τι έκαμνε: έστελλε κατάσκοπους που κατέγραφαν τις ασκήσεις της ΕθνοΦρουράς και πουλούσε τα μυστικά μας στον εχθρό μας, ενώ εκείνος συνεχίζει να μας κατασφάζει [1].

Ποιός πιστεύει ότι η Γαλλία θα πολεμήσει για μας; Δεν είδαμε τι έκαμε στον λαό της Λιβύης, που του κατάστρεψε την υποδομή όλης της χώρας, κατέσφαξε τον κόσμο άδικα, παρέδωσε την εξουσία της χώρας σε βάρβαρους και βύθισε τον λαό ξανά σε μια νεο-αποικιακή οπισθοδρόμιση; Μήπως αυτά που κάμνει τώρα στο Μάλι, στη Συρία, ή πιο παλιά στην Αλγερία δείχνουν πως η Γαλλία θα είναι τάχα σύμμαχος μας, πιστή στις πανανθρώπινες αρχές της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης;


Δεν μας αρκούσαν όλα αυτά από μόνα τους, αλλά έρχονται τώρα να προστεθούν και στο μέγα όνειρο και ψέμμα των ανθελλήνων ΚυπριοΕθνικιστών για “αποστρατικοποίηση” της Κύπρου. Κάποτε το σύνθημα “αποστρατικοποίηση” εσήμαινε παγκόσμια Σοσιαλιστική και ΑναρχοΚομμουνιστική Επανάσταση, Απελευθέρωση, Δικαιοσύνη και Ειρήνη μεταξύ των λαών, ώστε να μην χρειάζονται πλέον στρατοί και πολέμοι. Σήμερα όμως ο ευγενής αυτός πόθος έγινε εργαλείο προπαγάνδας για την άρχουσα τάξη νεοΚυπρίων που με το σύνθημα στοχεύει να παρουσιάσει την καταστροφή της ΕθνοΦρουράς ως τάχατες “προοδευτικό” ή “επαναστατικό” έργο.
 


Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης, όπου παρουσιάζει επισήμως το σχέδιο της Κατοχικής Κυβέρνησης Αναστασιάδη για την ΕθνοΦρουρά:


“07 Ιουνίου 2013


Μείωση θητείας, προστασία της ΑΟΖ και ένταξη στο Συνεταιρισμό

Τρεις άξονες για αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς παρουσίασε ο ΥΠΑΜ


Τρεις άξονες για αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς παρουσίασε ο ΥΠΑΜ

Λευκωσία: Ημιεπαγγελματικός στρατός και μείωση της θητείας των κληρωτών, προστασία της ΑΟΖ και ένταξη στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» αποτελούν τους τρεις άξονες, πάνω στους οποίους βασίζεται το όραμα της κυβέρνησης Αναστασιάδη για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου.


Παρουσιάζοντας το στρατηγικό πλάνο και τους κύριους στόχους για την πενταετία 2013-2018, ενώπιον ανώτατων και ανώτερων στελεχών της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Φωτίου ανέφερε…

…/…

Στόχος, είπε, είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου και ημιεπαγγελματικού στρατού…

…/…

Δεύτερος πυλώνας, ανέφερε, είναι η προστασία και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με κατάλληλα μέσα και αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ και άλλες φίλες χώρες.


Ως τρίτο στοιχείο, ανέφερε την αναβάθμιση της Αμυντικής Διπλωματίας, με την ένταξη της Κύπρου στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», την ενεργότερη εμπλοκή της στην εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ και την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων με τις χώρες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.

…/…

Είπε εξάλλου ότι η μείωση της θητείας των κληρωτών οπλιτών είναι αλληλένδετη με την οικονομική δυνατότητα της χώρας και θα συνδέεται με την ενίσχυση της Δύναμης με επαγγελματίες οπλίτες και τη βελτίωση της υφιστάμενης νομοθεσίας για μείωση της φυγοστρατίας και των αναστολών. Με αυτόν τον τρόπο, είπε, η Εθνική Φρουρά θα μετατραπεί σε έναν ημιεπαγγελματικό στρατό, με κατακόρυφη αύξηση της μαχητικής του ικανότητας.”



Να λοιπόν: η ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού στρατιωτών παρουσιάζεται μέσα από τις έξυπνες πονηρίες του μάρκετινγκ ως “ενίσχυση” της δύναμης! Ενώ σε μια κατεχόμενη χώρα όπως την Κύπρο θα έπρεπε να έχουμε συμμετοχή των γυναικών στη θητεία (διπλασιάζοντας τον αριθμό των στρατιωτών μας), και διά βίου συμμετοχή όλων των εφέδρων στην υπηρεσία – ολόκληρου του λαού δηλαδή – η Κυβέρνηση μας θέλει να ελαττώσει όσον γίνεται τη συμμετοχή του λαού στην ΕθνοΦρουρά, και να παραδώσει την άμυνα μας σεμισθοφόρους. Ποιός λαός διεσφάλισε ποτέ την επιβίωση του ή κέρδισε την ελευθερία του στηριζόμενος σε μισθοφόρους; Αντί να πολεμούν οι άνθρωποι για την ελευθερία τους θα πολεμούν – και θα γίνονται θυσία! – για τον μισθό; Αλλάζει κάτι σ’ αυτή την ιστορική αλήθεια αν ονομάσουμε τους μισθοφόρους “επαγγελματικό” στρατό;


Και πως αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αδήριτη μας ανάγκη για παλλαϊκή συμμετοχή στην Άμυνα; Μας σερβίρει κάποιες γενικότητες του τύπου “…βελτίωση της υφιστάμενης νομοθεσίας για μείωση της φυγοστρατίας και των αναστολών.” Μα, κύριε Υπουργέ, πανάθεμαν τα, η ελάττωση της θητείας για τους άνδρες, ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των γυναικών από την θητεία, η ανάθεση της άμυνας σε μια χούφτα μισθοφόρους, δεν συναποτελούν μια επίσημη Κρατική εκδοχή της φυγοστρατίας; Δεν είναι με αυτό τον τρόπο που όχι μόνο πλέον ανέχεστε, αλλά και ενθαρρύνετε τους νέους να μην θέλουν να υπηρετήσουν; Με το να παρουσιάζει η Κυβέρνηση την μείωση θητείας σαν επιθυμητό στρατιωτικό στόχο δεν επιβεβαιώνει πως οι φυγόστρατοι τάχα έχουν δίκαιο;


Με τις δηλώσεις του Υπουργού πιο πάνω καθίσταται σαφές πως η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ – του οποίου τα πολεμικά αεροπλάνα τώρα δρουν στην Κύπρο, αλλά εκείνα της Ελλάδας όχι – γίνεται με βάση ένα επίσημο σχέδιο, και δεν είναι μια αυθόρμητη πράξη της στιγμής, ή ένας πρόσκαιρος διπλωματικός χειρισμός. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον αποκλεισμό της παρουσίας δυνάμεων της Ελληνικής Αεροπορίας και του Ναυτικού μας: όλα είναι βάση το ίδιο σχέδιο, δεν είναι τυχαίοι χειρισμοί.


Και το κερασάκι στην τούρτα: η συμμετοχή της Κύπρου στην κλαδική οργάνωση του ΝΑΤΟ που κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται “Συνεταιρισμός για την Ειρήνη”. Μα… μήπως δεν είναι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που κατέχουν την Κύπρο; Δεν είναι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που κατασφάζουν όλους μας τους γειτονικούς λαούς από μέχρι την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν πιο κάτω; Ή χάσαμε τον νου μας τελείως; Η Αγγλία και η Τουρκία που ανήκουν; Τι σημαίνει το να μας κατέχουν αυτοί στρατιωτικά και εμείς να τρέχουμε να μπούμε στις στρατιωτικές τους οργανώσεις; [2].


Όλες αυτές οι ανωμαλίες προστίθενται στις συνεχιζόμενες συνειδητές πράξεις καταστροφής της ΕθνοΦρουράς που άρχισαν από καιρό, επιταχύνθηκαν από την Κυβέρνηση ΑΚΕΛ-Παπαδόπουλου και ΑΚΕΛ-Χριστόφια, και τώρα συνεχίζονται από την Κατοχική Κυβέρνηση Αναστασιάδη:

ο- Αφοπλισμός των εφέδρων. Συνεχίζεται σε ταχείς ρυθμούς.


ο- Ελάττωση των πυρομαχικών που δίδονται στους λιγοστούς πλέον έφεδρους σοτυς οποίους επιτρέπεται να φυλάττουν όπλα στα σπίτια τους.


ο- “Απαγκίστρωση” των στρατιωτών μας από τα φυλάκια της πρώτης γραμμής και φραστικές υποσχέσεις από κοκορόμυαλους πολιτικούς ότι θα αντικατασταθούν τάχα, από “έξυπνες” κάμερες παρακολούθησης!


 


ο- Συγκέντρωση μικρών προηγουμένως διεσπαρμένων μονάδων σε μεγάλα στρατόπεδα τώρα, ώστε να μπορεί ο εχθρός να τις καταστρέψει όλες μαζί με ευκολία με μερικά βλήματα πυροβολικού ή με απλούς βομβαρδισμούς.


ο- Αλλαγές στα στρατηγικά σχέδια: οπουδήποτε αναφέρεται η έννοια “αντεπίθεση” κατά του εχθρού αυτή αντικαθίσταται με υποχώρηση σε “γραμμή αναδίπλωσης” – οι μόνες περιπτώσεις “αντεπίθεσης” που διατηρούνται είναι ανώφελες και εικονικές. Όποιος Αρχηγός της ΕθνοΦρουράς μέχρι τώρα τόλμησε να συμπεριλάβει απελευθέρωση των κατεχομένων (αντί μόνο άμυνα) στα σχέδια, αντικαταστάθηκε.


ο- Εγκατάλειψη της Πολιτικής Άμυνας. Οι πολίτες δεν έχουν αντι-αεροπορικά καταφύγια, δεν έχουν γνώση, ενημέρωση ή καθοδήγηση για το τι θα κάμουν σε περίπτωση συγκρούσεων. Ουδείς γνωρίζει αν οι δύο μεγάλες πόλεις που είναι περικυκλωμένες από τον εχθρό, Λευκωσία και Λάρνακα, πρόκειται να αντισταθούν ή να εκκενωθούν. Ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει υποδομή και προμήθειες σε νερό, τρόφιμα, φάρμακα, πυρομαχικά, καύσιμα, κοκ. ώστε αν ο πληθυσμός παραμείνει στις πόλεις να μπορέσει να αντισταθεί σε πολιορκία.


ο- Εγκατάλειψη της πρότερης στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας ~ Κύπρου που ήταν γνωστή με το απαίσιο εκείνο όνομα ως “Ενιαίο Δόγμα” που αναφερόταν σε αμυντικούς σχεδιασμούς και κοινές ασκήσεις με βάση την αντίληψη του στρατηγικά Ενιαίου Χώρου Ελλάδος-Κύπρου. Αυτή η συνεργασία εγκαταλείφθηκε στην πράξη πριν πολλά χρόνια, και τώρα τα απομεινάρια της υπέστηκαν και την τελειωτική πράξη:

α. Οι ενιαίες αεροναυτικές ασκήσεις έχουν σταματήσει (γίνονται τώρα μόνο “επί χάρτου”, πάνω σε τραπέζια και υπολογιστές στα επιτελεία).


β. Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), μικρή αλλά σημαντική στρατιωτική δύναμη πεζικού από την Ελλάδα που είναι το πιο μάχιμο μέρος του στρατεύματος, βρίσκεται σε μια κατάσταση πολιτικής ακροβασίας: ενώ ουδεμία από τις δύο Κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος την θέλει εδώ, επωμίζεται τις πιο κύριες ευθύνες στον τομέα της Άμυνας με διαρκώς φθίνουσα, όλο και μικρότερη υποστήριξη σε υλικό, ανεφοδιασμό, κλπ., και αναγκάζεται να υπόκειται τον ανθελληνικό ρατσισμό των νεοΚυπρίων ταυτόχρονα με την εγκατάλειψη από την Ελλαδική Κυβέρνηση.


γ. Ο Υπουργός Άμυνας της ανθελληνικής Κυβέρνησης Χριστόφια, Κώστας Παπακώστας, τώρα υπόδικος για τους φόνους που διέπραξε το καθεστώς του στη στρατιωτική βάση στο Ζύγι / Μαρί, δήλωσε πως το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα είναι “πυροτέχνημα”, πραγματώνοντας τον πολιτικό επιτάφειο εκείνης της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδος [4].


Επιπλέον είναι γνωστό στους πάντες ότι η Κύπρος υφίσταται από το διεθνές παρακράτος ένα παράνομο αποκλεισμό από τις αγορές όπλων (μαυροπινακισμό), που δεν μας επιτρέπει να αγοράσουμε βαρέα όπλα, πυροβολικό, άρματα, πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, κλπ. Η Κυβέρνηση μας ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβε μέτρα για να εκθέσει διεθνώς αυτή την παράνομη συνωμοσία, να διαμαρτυρηθεί, να σπάσει τον αποκλεισμό με το να απευθυνθεί π.χ. στα Ηνωμένα Έθνη και να καταγγείλει με στοιχεία αυτά τα πράγματα, ή να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο, ή στο Δικαστήριο της Ευρώπης και να απαιτήσει τα δίκαια. Παλινδρομεί μεταξύ μιας απάθειας επ’ αυτού, αφ’ ενός, και αφ’ εταίρου επιδίδεται σε αλαζονικά αππώματα για “έξυπνα όπλα” και “νέα οπλικά συστήματα” και άλλα κατά συρροήν ψεύδη αυτού του τύπου για να κοροϊδεύει τον λαό μας.


Καλά, η Ρωσσία;


Ορθώς αναρωτιούνται μερικοί, καλά η Ρωσσία δεν θα μπορούσε να είναι καλή σύμμαχος; Εμείς λέμε βεβαίως, και η Ρωσσία και η Κίνα, μέσα σ’ ένα ορθό πατριωτικό πλαίσιο, θα μπορούσαν να είναι εξαίρετοι σύμμαχοι και μια καλή σχέση μαζί τους θα προωθούσε σε μεγάλο γεωγραφικό και διαχρονικό βάθος τα κοινά συμφέροντα των λαών μας.


Η ανεγκέφαλη νεοΚυπριακή “διανόηση” όμως που μας κυβερνά έχει την ικανότητα να συνάψει ορθές σχέσεις με αυτές τις χώρες;


Ακόμα και ο πιο σημαντικός εξω-κομματικός υποστηρικτής του Προέδρου Αναστασιάδη, ο δημοσιογράφος Σάββας Ιακωβίδης (χωρίς την βοήθεια του οποίου ο Δράκουλας ουδέποτε θα εκλεγόταν Πρόεδρος), αποκαλύπτει και ομολογεί την εξωφρενική και αλαζονική συμπεριφορά του Αναστασιάδη στη νέα μας σχέση με την Ρωσσία. Σε άρθρο του ο Σ. Ιακωβίδης μόλις πριν μερικές μέρες μας εξήγησε πως ενώ η Κύπρος αναμένει και προσεύχεται για οικονομική βοήθεια από την Ρωσσία, ο Πρόεδρος μας προσέβαλε δημόσια τον Πρόεδρο Πούτιν με το να συναγλοίφεται επί της διεθνούς σκηνής με τους χειρότερους  του πολιτικούς εχθρούς. Συγκεκριμένα, ο Ρώσσος φίλος και πελάτης του κου Αναστασιάδη που του “δάνεισε” το αεροπλάνο για να πάει Παρίσι πρόσφατα, είναι σχεδόν θανάσιμος εχθρός του Πρόεδρου Πούτιν, μεγαλοκαρχαρίας, πρώην πράκτορας της Κα Γκε Μπε (KGB) και υπόδικος σε μια δίκη όπου μπορεί να πάει φυλακή για χρόνια. Και δεν τα λέει μόνο ο Σ. Ιακωβίδης – μπορείτε να δείτε στις σημειώσεις μας πιο κάτω του λόγου το αληθές όπως το επιβεβαιώνουν και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων [3].


Λύσεις υπάρχουν!

 

Είναι πεντακάθαρο πως η Άμυνα μας δεν μπορεί πλέον να αφεθεί στα χέρια των νεο-Κυπρίων είτε της ψευδο-Αριστεράς είτε της ψευδο-πατριωτικής παράταξης. Το ΔΗΣΑΚΕΛ μας οδηγεί στον όλεθρο.


Έχουμε δημοσιεύσει μπόλικο υλικό για το πως μπορεί να διασωθεί η Άμυνα. Εδώ θα προσφέρουμε μόνο τις γενικές αρχές και αξίες, και σας παρακαλούμε να δείτε το υλικό μας στις παραπομπές πιο κάτω, που μιλούν για το πως ακριβώς υλοποιείται μια διάσωση και ανανέωση της Άμυνας μας.


Η Άμυνα είναι υπόθεση όλων μας. Μόνο με παλλαϊκή συμμετοχή στο στράτευμα δύναται η Κύπρος πλέον να αντιστρέψει την πανάθλια κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει οι αλλεπάλληλες Κυβερνήσεις ανάξιων και προδοτών.


Η παλλαϊκή συμμετοχή συνεπάγεται και:

ο- Εκπαίδευση και γύμναση των γυναικών στα όπλα και την στρατιωτική οργάνωση.


ο- Να οπλιστεί όλος ο λαός.


ο- Αυτο-οργάνωση των εφέδρων.


ο- Δημιουργία ένοπλων μονάδων άμεσης δημοκρατίας των πολιτών-οπλιτών.


ο- Δια βίου συμμετοχή των εφέδρων γυναικών και ανδρών στο στράτευμα.


ο- Συγκρότηση και σύμπηξη των τακτικών τμημάτων της ΕθνοΦρουράς μαζί με αυτο-οργανωμένες μονάδες εφέδρων, αυτόνομες ομάδες ένοπλων πολιτών, εθελοντικών τμημάτων, κλπ. σε Λαϊκό Στρατό.


ο- Πλήρη αντιστροφή του πολεμικού δόγματος:

α. Η στρατιωτική “σκέψη” που κυριαρχεί σήμερα στο στράτευμα είναι μια κακέκτυπη και ρηχή εκδοχή του “δόγματος Κλάουσεβιτς” (Carl von Clausewitz, 1870-1831), που σήμερα έχει εκφυλιστεί ακόμα περισσότερο με φαντασιώσεις για όπλα υψηλής τεχνολογίας, μισθωτούς στρατούς, κ.α. Το δόγμα Κλάουσεβιτς αφορά την πολεμική σύγκρουση τακτικών στρατών που έχουν περίπου συγκριτέα (συγκρίσιμα) και παρόμοια μεγέθη. Αφορά κυρίως αυτό που ονομάζεται “συμμετρικός” πόλεμος. Η κατάσταση στην Κύπρο ουδέποτε ήταν τέτοια, με μόνη εξαίρεση την περίοδο όταν βρισκόταν εδώ η Ελλαδική Μεραρχία, την οποία ο Μακάριος και η Χούντα κατάφεραν να διώξουν από την Κύπρο το 1967. Το δόγμα Κλάουσεβιτς είναι τελείως ανάρμοστο για τα δεδομένα μας. Πρέπει να εξοβελιστεί, και οι στρατιωτικοί μας να το αποτάξουν (να μάθουν να λέν “απεταξάμην”), ώστε να καθαρίσει ο νους τους.


β. Τα στρατιωτικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα της Κύπρου ΜΟΝΟ για ανορθόδοξο πόλεμο προσφέρονται στην παρούσα κατάσταση. Όλες οι μονάδες όλων των τύπων (τακτικός στρατός, έφεδροι, αυτόνομοι εθελοντές) θα πρέπει να εκπαιδευτούν στη θεωρία και πράξη του ανορθόδοξου (ασύμμετρου) πολέμου. Υπάρχει μπόλικο, μακροσκελές και ιστορικά βαθύ υλικό στην σύγχρονη στρατιωτική επιστήμη που αξιοποιεί αυτές τις αρχές και κατευθύνσεις στον πόλεμο, με κορυφαίες συνεισφορές από τον Μάο Τσε Τούνγκ, τον Τσε Γκουεβάρα, τον στρατηγό Β. Γκιάπ, τον στρατηγό Διγενή, την Χεζμπολλάχ του Λιβάνου, κ.α.


γ. ο- Αναδιοργάνωση στα στρατιωτικά επιχειρησιακά σχέδια με προσανατολισμό σεευέλικτες αυτόνομες μονάδες μικρού μεγέθους, αξιοποίηση απλής και χαμηλής τεχνολογίας (πολεμικές εφαρμογές υλικών και εργαλείων της καθημερινής ζωής, αυτοσχέδια όπλα, κλπ), με οδηγό τα στοιχεία και την τακτική του ανορθόδοξου πολέμου, και τη στρατηγική του Λαϊκού Πολέμου.



ο- Εναρμόνιση της Παραγωγής και Οικονομίας με τις ανάγκες της Άμυνας (συμμετοχή των εργαζομένων και της βιομηχανίας σε οχυρωματικά έργα, παραγωγή οπλισμού χαμηλής τεχνολογίας κλπ.). 

ο- Συμμετοχή του Στρατεύματος στη Παραγωγή και Οικονομία (κατασκευές δρόμων, αντιδιαβρωτικών υποδομών όπως τις δόμες, αξιοποίηση του Στρατεύματος στη συγκομιδή γεωργικών προϊόντων σε υποβαθμισμένες κοινότητες, αξιοποίηση του σε όσες τοπικές ή μικρο-μεσαίες βιομηχανίες στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την επιβίωση και άμυνα του πληθυσμού).

ο- Αναζωογόνηση της ευρεσιτεχνίας για πατέντες αυτοσχέδιου οπλισμού και άλλων μέσων άμυνας και προστασίας του πληθυσμού σε περίπτωση συγκρούσεων.

ο- Αναδιοργάνωση της Πολιτικής Άμυνας με έμφαση στη συνεργασία με την Εθνοφρουρά και την Αστυνομία, συνεργασία με αυτόνομες ομάδες Εφέδρων και πολιτών (σε επίπεδο γειτονιάς, χώρου εργασίας, σχολείου, κοκ.) και με ιδιαίτερη έμφαση στους κρίσιμους τομείς:

ο- Πρώτες Βοήθειες,
ο- Επικοινωνίες (ασύρματες, ενσύρματες, μέσω αγγελιαφόρων, οπτικών-ακουστικών σημάτων, κωδικών, κλπ.)
ο- Μετακινήσεις πληθυσμού, αποφυγή χάους και μαζικού πανικού.


Τα θέματα είναι πολλά, αλλά και η θέληση των λαών για επιβίωση και ελευθερία είναι μεγάλη. Όσοι έχουν κίνητρο και ενδιαφέρον μπορούν να μελετήσουν τα πιο κάτω κείμενα. Και αν έχετε ενδιαφέρον στην ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ αυτής της Λαϊκής Άμυνας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας!


Πέτρος Ευδόκαςpetros@cyprus-org.net
το είδα





<<<      Νέο βρώμικο ’89 με τα ψηφιακά κανάλια και το μαύρο στην ΕΡΤ 



 Τι είναι η Ζέα και γιατί απαγορεύτηκε στην Ελλάδα - artFM Radio    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ