Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Zero Hedge : Ο Γκλεν Γκρίνγουολντ αποκαλύπτει την προσπάθεια του Βαθέως Κράτους να εμποδίσει τον Τραμπ να αμνηστεύσει τον Έντουαρντ Σνόουντεν και τον Τζούλιαν Ασάνζ

BY TYLER DURDEN

Συντάχθηκε από τον Adam Dick μέσω του The Ron Paul Institute for Peace & Prosperity,

Υπήρχαν πολλές εικασίες προς το τέλος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ότι ο Τραμπ θα απονείμει χάρη στον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον Τζούλιαν Ασάνζ ή και στους δύο αυτούς άνδρες, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την αποκάλυψη τεράστιων ποσοτήτων αδικημάτων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Όμως, αυτό δεν έγινε πραγματικότητα. Γιατί; Ο Glenn Greenwald, ο οποίος διαδραμάτισε βασικό ρόλο στο να βοηθήσει τον Snowden να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης της αμερικανικής κυβέρνησης και ο οποίος υποστήριξε δημόσια και παρασκηνιακά ότι ο Trump θα έπρεπε να απονείμει χάρη και στους δύο άνδρες, έχει μερικές ενδιαφέρουσες σκέψεις σχετικά με αυτό.

Ο λόγος που ο Τραμπ απέτυχε να δώσει χάρη είτε στον Σνόουντεν είτε στον Ασάνζ είναι ότι το βαθύ κράτος προσπαθεί να προστατευτεί θέτοντας τον Τραμπ σε κίνδυνο, υποστήριξε ο Γκρίνγουολντ την περασμένη εβδομάδα σε ένα επεισόδιο της εκπομπής του System Update.

Σε μια γραπτή εισαγωγή για το επεισόδιο, ο Greenwald σημειώνει ότι ο Trump, ενώ ήταν πρόεδρος, είχε

τόσο “εγείρει την πιθανότητα ότι θα μπορούσε να απονείμει χάρη στον Snowden” όσο και “εξέταζε ενεργά το ενδεχόμενο απονομής χάρης στον Assange”.

Ο Γκρίνγουολντ, στην εισαγωγή, εστιάζει σε μια πρόσφατη συνέντευξη του Τραμπ από την Κάντας Όουενς. Στη συνέντευξη, ο Τραμπ δήλωσε ότι έφτασε “πολύ κοντά” στο να απονείμει χάρη σε έναν από τους δύο, αλλά τελικά δεν το έκανε. Γιατί; Ο Τραμπ είπε ότι ο λόγος ήταν επειδή ο Τραμπ “ήταν πολύ καλός” για να εκδώσει τη χάρη.

Ο Γκρίνγουολντ δεν πιστεύει αυτή την εξήγηση. Γράφει: “Ο Γκρίντεν δεν πιστεύει ότι αυτή είναι η αλήθεια:

Το ερώτημα που προφανώς προκύπτει από αυτή την απάντηση είναι: πολύ καλός σε ποιον; Στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας – τη CIA, την NSA και το FBI – οι οποίες είχαν περάσει τέσσερα χρόνια κάνοντας ό,τι ήταν δυνατόν για να σαμποτάρουν και να υπονομεύσουν τον Τραμπ και την προεδρία του με την επινόηση του Russiagate και άλλες διαρροές ψευδών κατηγοριών στους συμμάχους τους στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης; Πολύ καλός με τους πολεμοκάπηλους υπηρέτες του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος στις καθεστωτικές πτέρυγες και των δύο κομμάτων που ήταν σύμμαχοι αυτών των υπηρεσιών ασφαλείας στην προσπάθεια να εκτροχιάσουν την ατζέντα εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ “Πρώτα η Αμερική”; Πολύ καλός με τον Τζον Μπρέναν, τον Τζέιμς Κλάπερ και τη Σούζαν Ράις, τους αξιωματούχους ασφαλείας της εποχής Ομπάμα που ανυπομονούσαν περισσότερο να δουν τόσο τον Ασάνζ όσο και τον Σνόουντεν να σαπίζουν στη φυλακή ισόβια επειδή αποκάλυψαν τα εγκλήματα κατασκοπείας του Ομπάμα και τη διαφθορά των Δημοκρατικών το 2016; Η εξήγηση του Τραμπ “είμαι πολύ καλός” δεν είναι, ας πούμε, και τόσο πειστική.

Στο επεισόδιο System Update, ο Γκρίνγουολντ εξηγεί περαιτέρω ότι η εχθρότητα του Τραμπ προς αυτές τις δυνάμεις του βαθέος κράτους που βοήθησε τον Γκρίνγουολντ και πολλά άλλα άτομα να πιστέψουν ότι ο Τραμπ μπορεί να εκδώσει τις αμνηστεύσεις:

Τώρα, το επιχείρημα για το γιατί ο πρόεδρος Τραμπ όχι μόνο θα έπρεπε να έχει απονείμει χάρη στον Τζούλιαν Ασάνζ και τον Έντουαρντ Σνόουντεν, αλλά και γιατί κάποιοι από εμάς πίστευαν ότι υπήρχε πιθανότητα να μπορέσει, δεν βασιζόταν στην καλοσύνη του προέδρου Τραμπ. Στηριζόταν στο γεγονός ότι γνώριζε καλύτερα από τον καθένα πόσο δόλιες, καταχρηστικές και επικίνδυνες είναι αυτές οι υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες που αποκαλύφθηκαν από τον Σνόουντεν και τον Ασάνζ και εκείνες που απαιτούσαν να φυλακιστούν για πάντα. Γνώριζε, όσο κανείς άλλος, την προδοσία και την παράνομη ανάμειξη στην εσωτερική μας πολιτική, επειδή ήταν ένας από τους στόχους τους.

Ωστόσο, οι αμνηστίες δεν υλοποιήθηκαν. Γιατί; Ο Γκρίνγουολντ δηλώνει ότι ο Γκρίνγουολντ “γνώριζε ότι ο Τραμπ ήθελε να απονείμει χάρη στον Έντουαρντ Σνόουντεν και είχε εξετάσει έντονα το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στον Τζούλιαν Ασάνζ”. Αλλά, συνεχίζει ο Γκρίνγουολντ, ο Τραμπ “φοβήθηκε να μην δώσει χάρη σε κανέναν από τους δύο για λόγους που θα σας εξηγήσω”. Στη συνέχεια, ο Greenwald υποστηρίζει ότι τελικά ο Τραμπ υπέκυψε στις πιέσεις του βαθέος κράτους που ασκήθηκαν μέσω της απειλής των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών να καταδικάσουν τον Τραμπ για την παραπομπή που ασκήθηκε εναντίον του κατά τις τελευταίες εβδομάδες της θητείας του. Λέει ο Γκρίνγουολντ:

Του έκαναν ξεκάθαρα και ρητά σαφές Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές όπως ο Lindsey Graham και ο Marco Rubio και ο Mitch McConnell ότι αν κάνεις οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα που σκέφτεσαι να κάνεις, να απονείμεις χάρη στον Assange και τον Snowden, να αποχαρακτηρίσεις τα αρχεία του JFK, να αποχαρακτηρίσεις άλλα μυστικά που θα έπρεπε να είχαν αποχαρακτηριστεί εδώ και πολύ καιρό, επειδή προέρχονται από προδοσία δεκαετιών από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης, θα ψηφίσουμε για την παραπομπή σου σε δίκη. Είχαν αυτό το μοχλό πίεσης τη δαμόκλειο σπάθη να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του….

“Αυτή είναι η ιστορία του γιατί το βαθύ κράτος πήρε για άλλη μια φορά το δρόμο του”, καταλήγει ο Γκρίνγουολντ στο επεισόδιο του System Update, “ακόμη και με ένα πρόσωπο στον Λευκό Οίκο που γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο κακοί, καταστροφικοί και τοξικοί είναι”.

Παρακολουθήστε το επεισόδιο System Update και διαβάστε την εισαγωγή και το κείμενο, εδώ.

zerohedge.com

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »