Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία: «Ο Γκουάιδο στρατολογήθηκε από τις ΗΠΑ πριν μια δεκαετία»

© Sputnik / Leo Alvarez
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος, Χουάν Γκουάιδο, στρατολογήθηκε από τις ΗΠΑ πριν από μία δεκαετία και είναι «μαριονέτα της Ουάσινγκτον», δήλωσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία.

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία, Κάρλος Ραφαέλ Φαρία Τορτόζα, δήλωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος, Χουάν Γκουάιδο, είχε στρατολογηθεί από τις ΗΠΑ πριν μια δεκαετία και είναι «μαριονέτα της Ουάσινγκτον».

«Ο Γκουάιδο είχε στρατολογηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περίπου πριν 10 χρόνια. Είχε σταλεί στη Σερβία για να σπουδάσει. Πιθανότατα γνωρίζετε γι’ αυτό. Κι όλα ξεκίνησαν με αυτό», δήλωσε ο Τορτόζα, μιλώντας σε
βουλευτές στο Ρωσικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο για την πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα του.
«Η στιγμή έφτασε… είπαν ότι ήταν έτοιμος, αλλά είναι εντελώς απροετοίμαστος γι’ αυτό το έργο. Είναι απλώς μια μαριονέτα και τοποθετήθηκε εκεί που βρίσκεται ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να στέκονται πίσω του και να μιλούν», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
Ο Τορτόζα τόνισε ότι ο θεσμός του «μεταβατικού προέδρου» δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα της χώρας και ότι οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου από τον Γκουάιδο και τους Αμερικανούς συμμάχους του, ήταν απλά μια προσπάθεια για να «κοροϊδέψουν» τη διεθνή κοινότητα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο οικονομικός πόλεμος εναντίον της χώρας του ξεκίνησε αμέσως μετά τον θάνατο του προέδρου Ούγκο Τσάβες και πως αυτός ήταν ο βασικός λόγος για την προεδρική κρίση.
«Ναι, φυσικά, πολλά λάθη έγιναν από το κράτος μας και από τον πρόεδρο Μαδούρο. Όμως αυτά δεν ήταν λάθη που μας οδήγησαν στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Υπήρξε ένα μποϊκοτάζ της παραγωγής βασικών τροφίμων και φαρμάκων. Αυτό ξεκίνησε μετά τον θάνατο του Κομαντάντ Τσάβες. Αμέσως μετά τον θάνατό του, αυτοί ξεκίνησαν έναν οικονομικό πόλεμο», δήλωσε.
Οι αμερικανικές κινήσεις εναντίον της Βενεζουέλας χρονολογούνται δύο δεκαετίες πίσω από την εκλογή του Τσάβες και τις πολιτικές που ακολουθούσε σε εσωτερικό και εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και η αναζήτηση διαφορετικών συμμάχων, γεγονός που ενόχλησε την Ουάσινγκτον, εξήγησε ο διπλωμάτης.

Σχολιάζοντας την αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια που συσσωρεύεται στα σύνορα της Βενεζουέλας, ο Τορτόζα δήλωσε ότι η βοήθεια αυτή ήταν απλώς μια «παγίδα» που θα μπορούσε να προηγείται μιας στρατιωτικής εισβολής. Ο διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να παγώσει τους λογαριασμούς της Βενεζουέλας στο εξωτερικό είχε στόχο να επιδεινώσει την οικονομική κρίση της χώρας για να ωθήσει τους πολίτες εναντίον της κυβέρνησης.
Προειδοποίησε επίσης ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας και της Βραζιλίας, για να βοηθήσουν στον στόχο της ανατροπής της κυβέρνησης Μαδούρο. «Είναι προετοιμασμένοι να το κάνουν αυτό και πρέπει να ληφθεί υπόψη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η Ουάσινγκτον τώρα ψάχνει ενεργά κάποιον στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας, ο οποίος είναι έτοιμος να «προδώσει τον πρόεδρό μας».

Οι δηλώσεις του Τορτόζα έγιναν στο πλαίσιο συνάντησης ομάδας εργασίας της επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας που ασχολείται με τη διερεύνηση παραδειγμάτων σύγχρονης μορφής ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών.

Αznews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »