Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Μετά από χρόνια υποθέσεων, ο αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού παραδέχεται ότι προμήθευαν Σύριους αντάρτες με όπλα

Ο απερχόμενος αρχηγός των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) αποκάλυψε ένα όχι και τόσο καλά φυλαγμένο μυστικό του Ισραηλινού στρατού, ότι προμήθευσε τους Σύριους αντάρτες που πολέμησαν την κυβέρνηση του Μπασάρ Άσαντ με όπλα “για αυτοάμυνα”.

Ο Gadi Eisenkot, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής του προσωπικού των Ισραηλινών δυνάμεων τα τελευταία τρία χρόνια, δήλωσε στους Sunday Times σε μια αποχαιρετιστήρια συνέντευξη ότι το Ισραήλ είχε άμεση συμμετοχή στη Συριακή διαμάχη με την πλευρά των Σύριων ανταρτών, κάτι που το Τελ Αβίβ ήταν απρόθυμο να αναγνωρίσει πριν.

Ο στρατηγός, ο οποίος αποχωρεί από τη στρατιωτική υπηρεσία, δήλωσε ότι το Ισραήλ προμήθευσε αντάρτες στα σύνορα με ελαφριά όπλα για σκοπούς “αυτοάμυνας”.

Ενώ οι άμεσοι δεσμοί μεταξύ των ανταρτών της Συρίας και των Ισραηλινών διοικητών έχουν αποκαλυφθεί επίσημα για πρώτη φορά, οι φήμες για
στενούς στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των ένοπλων μαχητών και της Ισραηλινής κυβέρνησης κυκλοφορούν εδώ και χρόνια.

Το περιοδικό Foreign Policy ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι το Ισραήλ προμήθευε όπλα και έδωσε χρήματα σε τουλάχιστον 12 ομάδες ανταρτών που βρέθηκαν στη νότια Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έδωσαν επίσης μηνιαία επιδόματα 75 δολάρια ανά άτομο στους μαχητές, επιπλέον των κεφαλαίων που έλαβαν οι ηγέτες τους για την προμήθεια όπλων στη μαύρη αγορά.

Σε αντάλλαγμα, οι αντάρτες αναμενόταν να αποτρέψουν την Ιρανική Χεζμπολάχ και τους Ιρανούς υποστηρικτές από τα Υψίπεδα του Γκολάν τα οποία κατέχει το Ισραήλ.

Το σχέδιο αναφέρθηκε σε ισχύ σε όλη την επιχείρηση Good Neighbor, η οποία ξεκίνησε επισήμως τον Ιούνιο του 2016 και ολοκληρώθηκε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, το Ισραήλ βοήθησε ανοιχτά τους αντάρτες, αλλά υποστήριξε ότι η βοήθεια ήταν αυστηρά ανθρωπιστική. Το Ισραήλ νοσήλευσε τραυματισμένους Σύριους αντάρτες και τις οικογένειές τους στα νοσοκομεία του, παρέχοντας 1.524 τόνους τροφής, 250 τόνους ρούχων, 947.520 λίτρα καυσίμων, καθώς και τεράστιο ποσότητα ιατρικών προμηθειώνα

Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα το Ισραήλ αρνούνταν σθεναρά κάθε ανάμειξη πέραν αυτού. Το ρεπορτάζ της Jerusalem Post τον Σεπτέμβριο σχετικά με την IDF, που επιβεβαίωσε ότι είχε δώσει ελαφρύ οπλισμό σε Σύριους επαναστάτες, αφαιρέθηκε αμέσως από τον ιστότοπό της. Η εφημερίδα δήλωσε στο RT την εποχή εκείνη ότι αναγκάστηκε να αφαιρέσει το άρθρο “για λόγους ασφαλείας”.

Τον Νοέμβριο, ο στρατηγός Gershon Hacohen, πρώην ανώτερος διοικητής της IDF, αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν είχε προσωπικά συναντηθεί με μια ομάδα Σύριων ανταρτών, χωρίς να προσδιορίσει την χρονική περίοδο. Ο Γιααλόν ήταν επικεφαλής της άμυνας του Ισραήλ από το 2013 έως το Μάιο του 2016.

Ο Ισραηλινός στρατός φαίνεται να έχει αρχίσει τελικά να αποκαλύπτει το πεδίο της συμμετοχής του στη Συριακή διαμάχη, που προηγουμένως περιβαλλόταν από μυστικότητα. Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Eisenkot αναγνώρισε ότι το Ισραήλ διεξάγει μια μεγάλη βομβιστική εκστρατεία με στόχο την υποβάθμιση της στρατιωτικής επιρροής του Ιράν στην περιοχή. Μόνο το 2018, η IDF έριξε 2.000 βόμβες σε υποτιθέμενους στόχους που σχετίζονται με το Ιράν στη Συρία. Οι εξορμήσεις στην επικράτεια της γειτονικής χώρας έγιναν «σχεδόν καθημερινά γεγονότα» αφού η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε πράσινο φως για την επέκταση της επιχείρησης τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τον συνταξιούχο στρατηγό.

Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »