ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Le Monde: Το μποϊκοτάζ των Ελλήνων στην αγορά της Αδριανούπολης έφερε αποτελέσματα

«Ο τουρισμός της Αδριανούπολης έχει μαραζώσει μετά το επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο τουρκικό έδαφος με την κατηγορία της κατασκοπείας, συμβάν που ανέβασε την ένταση μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Οι Έλληνες τουρίστες δεν έρχονται πλέον να κάνουν τα ψώνια τους στην Αδριανούπολη», αυτό γίνεται πολύ αισθητό από τους εμπόρους στην πόλη που διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της Άγκυρας.

«Στην Άγκυρα, δεν ενδιαφέρονται για τους Έλληνες τουρίστες. Γιατί πρέπει να πληρώσουμε για μια καταστροφική πολιτική όταν θέλουμε μόνο ένα πράγμα, να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονές μας;», αναρωτιούνται οι έμποροι της περιοχής.

Οι κακές σχέσεις με την Ελλάδα απελπίζουν τον
πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Fevzi Pekcanli, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και αναρωτιέται μήπως η τουρκική κυβέρνηση, καθυστερώντας να δικάσει τους Έλληνες στρατιωτικούς, έχει αποφασίσει να τους κρατά ως ομήρους.


Θα ήταν απαραίτητο να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό το περιστατικό των κακοποιημένων Ελλήνων στρατιωτών, να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε την κλιμάκωση”, τονίζει ο κ. Pekcanli.


«Την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στην Αδριανούπολη, στα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρώπη, δεν την αγγίζει η “εθνικιστική ρητορική” του Ερντογάν πριν από τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

https://www.lemonde.fr/europe/article/2018/05/31/a-edirne-le-recit-national-d-erdogan-ne-passe-pas_5307486_3214.html
Πηγή: lemonde.fr
ΠΗΓΗ: LE MONDE / ΑΠΕ-ΜΠΕ / enikos.gr


AZ: Η «έγκυρη» Le Monde, όπως την χαρακτηρίζει ο «έγκριτος» enikos.gr, παρουσιάζει την αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας, δηλαδή το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP και τον εκ Θεσσαλονίκης πρόεδρό του Fevzi Pekcanli, ως δημοκρατικό… ενώ στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται στην δήθεν «εθνικιστική ρητορική» του Erdogan, κάτι που δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Το CHP είναι το κόμμα του Κεμάλ Ατατούρκ και είναι ακριβώς αυτό το εθνικιστικό μόρφωμα που ευθύνεται για τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Σύμβολό του είναι 6 βέλη που αντιστοιχούν στις εξής αρχές: ρεπουμπλικανισμός, εθνικισμός, εκκοσμίκευση, λαϊκισμός, κρατισμός και επαναστατικότητα. Ο Kemal ίδρυσε το εθνικιστικό κίνημα της Τουρκίας ονομάζοντάς το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το οποίο θα είναι το μοναδικό κόμμα και θα κυβερνήσει την Τουρκία ως το 1950. Από την άλλη το κόμμα του Ερντογάν που είναι το “Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης” (AK Parti) είναι ισλαμικό — δημοκρατικό και είναι αυτό που όταν ανέλαβε την εξουσία, η Τουρκία βρισκόταν υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και μετά από αξιόλογη οικονομική ανάπτυξη η Τουρκία μετατράπηκε σε μια ανερχόμενη οικονομική δύναμη της περιοχής.

aznews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ