Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Το Ιράν φέρνει διεθνή αγωγή κατά των ΗΠΑ ως ”ιδρυτή του ISIS”, βασισμένη σε δηλώσεις του Τραμπ

Αφότου ένας αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη διέταξε το Ιράν να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις αρχές του μήνα σε μια συμβολική απόφαση, το Ιράν προτίθεται να μηνύσει την Ουάσινγκτον για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Τεχεράνης κατά το τελευταίο έτος.

Το Ιράν αναφέρει ότι οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για την άνοδο του ISIS και επομένως είναι έμμεσα υπεύθυνες για τις δίδυμες τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν το κτίριο του Ιρανικού κοινοβουλίου και ένα λαϊκό θρησκευτικό ιερό τον Ιούνιο του 2017, που άφησε 17 νεκρούς και 43 τραυματίες, σύμφωνα με τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

“Κατά τη
διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ μίλησε σαφώς για την επίδοση της αντιπάλου του κας Κλίντον, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν το ISIL”, δήλωσε την προηγούμενη Τρίτη ο Abolfazl Fororabi, μέλος της δικαστικής επιτροπής του κοινοβουλίου, σε σχόλια που μετέφεραν Ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης . “Ο εισαγγελέας έχει επίσης καταθέσει αγωγή σχετικά με αυτό το θέμα”, πρόσθεσε ο Fororabi.

Το Ιράν ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα αποτελέσει ένα διεθνές προσκήνιο για το ρόλο της κυβέρνησης Ομπάμα στη διευκόλυνση της ανόδου του ISIS στο Ιράκ και στη Συρία – κάτι που ο Πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε επανειλημμένα κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Τραμπ επίσης κατηγόρησε τότε τη δημοκρατική προεδρική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον για την ταχεία άνοδο του ISIS, ειδικά σε σχέση με τις πολιτικές που επέβλεπε στη Λιβύη και στη Συρία ως υπουργός Εξωτερικών του Ομπάμα.

Ο Τραμπ δήλωσε πρώτα στους υποστηρικτές του τον Ιανουάριο του 2016 ότι «η Χίλαρι Κλίντον δημιούργησε το ISIS με τον Ομπάμα». Και σε μια συνέντευξη στο CBS στησν εκπομπή 60 Minutes που προβλήθηκε στις 17 Ιουλίου 2016, είπε και πάλι: «Η Χίλαρι Κλίντον εφηύρε το ISIS με τις ηλίθιες πολιτικές της».





Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας υποψήφιος που θα γινόταν πρόεδρος έχει κατηγορήσει τον προκάτοχό του για την ίδρυση τρομοκρατικής ομάδας.

Ένα αρκετά επίμονο θέμα του Τραμπ στο μονοπάτι της εκστρατείας του ήταν ότι το τεράστιο πρόγραμμα βοήθειας του Ομπάμα και της Χίλαρι στους ισλαμιστές “επαναστάτες” σε μέρη όπως η Λιβύη και η Συρία διευκόλυναν την ταχεία ανάπτυξη της τρομοκρατικής ομάδας. Επίσης, κατηγόρησε την βιαστική αποχώρηση στρατευμάτων του Ομπάμα από το Ιράκ.

Πολύ πριν από την ένταξή του στην εκστρατεία του Τραμπ, ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας υπό τον Ομπάμα, ο Μάικλ Φλιν, δήλωνε στο Αλ Τζαζίρα ότι ήταν μια «ηθελημένη απόφαση» η υποστήριξη τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία που περιελάμβαναν το ISIS.



Πράγματι, ένα εκπληκτικά ειλικρινές άρθρο στην δημοφιλή εφημερίδα Guardian της Βρετανίας συμπέρανε το ίδιο ένα ολόκληρο έτος πριν ο Τραμπ κάνει τις δηλώσεις για πρώτη φορά. Το άρθρο της Guardian, με τίτλο ”Η αλήθεια τώρα αναδύεται: πως οι ΗΠΑ πυροδότησαν την άνοδο του ISIS στη Συρία και το Ιράκ”, έγινε viral μετά τη δημοσίευσή του τον Ιούνιο του 2015 και ανέλυσε ένα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο πληροφοριών του Πενταγώνου το οποίο είχε κυκλοφορήσει ως μέρος μιας αγωγής μιας ομάδας που συνδέεται με τη διπλωματική επίθεση της Βεγγάζης.

To Off The Record είχε δημοσιεύσει το συγκεκριμένο αποχαρακτηρισμένο έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι είναι επιθυμητή η δημιουργία ενός ”Πριγκηπάτου Σαλαφιστών” στη Συρία.

Φαίνεται ότι η προκλητική κατηγορία του Τραμπ ότι ο Ομπάμα και η Κλίντον είναι οι «συνιδρυτές του ISIS» – δηλώσεις που έγιναν ένα χρόνο μετά την αρχική δημοσιοποίηση του μυστικού φακέλου του Πενταγώνου – ήταν πιθανόν το άμεσο αποτέλεσμα της ανάγνωσης του υπομνήματος του Πενταγώνου και των συνοδευτικών σχολίων των μέσων ενημέρωσης.

Τον Ιούνιο του 2016, ο Τραμπ ανέβασε σε tweet μια ιστορία που συνδέεται με το υπόμνημα του Πενταγώνου λέγοντας: “Η Χίλαρι Κλίντον έλαβε μια διαβαθμισμένη έκθεση πληροφοριών που δήλωνε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα υποστήριζε ενεργά την Αλ Κάιντα στο Ιράκ, την τρομοκρατική ομάδα που έγινε το Ισλαμικό Κράτος”.



πηγή
Την εποχή εκείνη, πολλά κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν παρουσίασαν επίσης το έγγραφο του Πενταγώνου, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισαν τις δηλώσεις του υποψήφιου Τραμπ που κατηγόρησε τη διοίκηση του Ομπάμα.

Είναι αυτά τα προηγούμενα σχόλια που το Ιράν θα χρησιμοποιήσει για να κάνει την υπόθεσή του ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κατηγορηθούν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS στο Ιράν το 2017, την οποία υπόθεση σχεδιάζει να καταθέσει στο διεθνές δικαστήριο σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων FARS. Το υπόμνημα του Πενταγώνου του 2012, το οποίο έχει διατεθεί στο κοινό από το 2015, πιθανότατα θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην παρουσίαση της υπόθεσης από το Ιράν.

Ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής δικαστικής επιτροπής του Ιράν σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιόπιστο από έναν ισχυρισμό που έθεσε ο πρόεδρος μιας χώρας».

Το καλοκαίρι του 2017, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι έκλεισε το μυστικό πρόγραμμα της CIA για να εκπαιδεύσει και να οπλίσει μαχητές κατά του Άσαντ στη Συρία, αφού φέρεται να είδε ένα βίντεο με “αντάρτες της CIA” να αποκεφαλίζουν ένα παιδί στο Χαλέπι.

Πηγή:
https://www.zerohedge.com/news/2018-05-30/iran-bring-international-lawsuit-against-isis-founder-united-states-based-trump

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »