Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ινδία και Ιράν εγκαταλείπουν το δολάριο στο εμπόριο πετρελαίου για να παρακάμψουν τις Αμερικανικές κυρώσεις

© Thomas White / Reuters
Η Ινδία σύμφωνα με πληροφορίες θα πληρώσει για το Ιρανικό πετρέλαιο σε ρουπίες καθώς οι δύο χώρες επιδιώκουν να παρακάμψουν την οικονομική πίεση των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της βιομηχανίας στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι πληρωμές για το πετρέλαιο θα γίνουν μέσω της Ινδικής κρατικής UCO Bank, η οποία δεν έχει καμία συνδιαλλαγή με τις ΗΠΑ. Οι χώρες συζητούν επίσης το σύστημα που μοιάζει με ανταλλαγή για την αποφυγή των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Javad Zarif είναι σε μια επίσκεψη στην Ινδία αυτή την εβδομάδα, όπου έχει συναντηθεί με τον Ινδό ομόλογό του Sushma Swaraj. "Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για περαιτέρω επέκταση των δεσμών στον
τραπεζικό τομέα, την ενέργεια, το εμπόριο, την ασφάλιση, τη ναυτιλία, τη χρήση εθνικών νομισμάτων, τα έργα στο Chabahar και το σιδηροδρομικό δίκτυο Chabahar-Zahedan", δήλωσε ο Zarif σε δήλωσή του.

Ο Swaraj από την πλευρά της Ινδίας ανέφερε ότι η χώρα θα αγνοήσει τις Aμερικανικές εμπορικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν. "H Ινδία θα συμμορφωθεί με τις κυρώσεις του ΟΗΕ και όχι με συγκεκριμένες κυρώσεις κάποιων χωρών ", δήλωσε ο Swaraj. Το Ιράν είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας. Η Ινδία αγόρασε ένα ρεκόρ 27.200.000 τόνους πετρελαίου από την Τεχεράνη κατά τη διάρκεια του τελευταίου οικονομικού έτους, το οποίο έληξε το Μάρτιο του 2018. Αντιπροσωπεύει μια αύξηση 114 τοις εκατό του προηγούμενου έτους.

Για περισσότερες ιστορίες σχετικά με την οικονομία και οικονομικών επισκεφθείτε το RT στον τομέα των επιχειρήσεων [1]

References
↑ RT's business section
  ( https://www.rt.com/business/ )
https://www.rt.com

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ