ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Πούτιν: Η Ρωσία είτε θα είναι κυρίαρχο κράτος είτε δε θα υπάρχει

Μήνυμα ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει ΗΠΑ και δυτικές χώρες σε βάρος της Ρωσίας, δεν πρόκειται να υποχρεώσουν τη Μόσχα να εγκαταλείψει την κυρίαρχη αναπτυξιακή πορεία της έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κοινή λογική θα επικρατήσει στις δυτικές χώρες και σταδιακά θα αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο China Media Group.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η κοινή λογική τελικά θα επικρατήσει [και] όλες οι παράνομες κυρώσεις που βλάπτουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας σταδιακά θα αρθούν και θα εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας με όλους τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών που ακολούθησαν [την Ουάσιγκτον] και επέβαλαν κυρώσεις», δήλωσε ο κ. Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε, ακόμη, ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν πρόκειται να υποχρεώσουν τη χώρα να εγκαταλείψει την ανεξάρτητη και κυρίαρχη αναπτυξιακή πορεία, προσθέτοντας ότι
τα κράτη που αποφάσισαν να υιοθετήσουν ανάλογα μέτρα υπό την αμερικανική πίεση αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις των περιορισμών.


«Η Ρωσία είτε θα είναι κυρίαρχο κράτος είτε δε θα υπάρχει καθόλου. Και ο ρωσικός λαός είναι βέβαιο ότι θα διαλέξει την πρώτη εκδοχή. Όπως, πιστεύω, θα κάνει και ο κινεζικός λαός. Δεν έχουμε άλλη επιλογή», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το Sputnik International.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του για καλές σχέσεις με τις δυτικές χώρες και τις ΗΠΑ παρά τις υπάρχουσες κυρώσεις. «Ελπίζω για καλές, θετικές σχέσεις», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε.

Όπως σημείωσε, μάλιστα, ο κ. Πούτιν, ο μόνος αντικειμενικός στόχος πίσω από τις κυρώσεις ήταν να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη, αν και η πολιτική αυτή επηρέασε πρωτίστως όσους την υιοθέτησαν.

SputnikNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ