Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

«Θα σας ξέρουν από το περπάτημα»! Μήνυμα για τα επόμενα βήματα της ψηφιακής ταυτότητας, vid

Οι ανακοινώσεις στην Ελλάδα και το παράδειγμα της Κίνας

Σε έξι μήνες στο ψηφιακό wallet θα προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου!

Ειδικότερα, τόνισε ότι προς το παρόν εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες, ενώ το τεχνικό κομμάτι πηγαίνει πολύ γρήγορα. Παράλληλα, σημείωσε ότι το καινούργιο wallet «δημιουργείται και θα ενταχθούν νέες υπηρεσίες η κάρτα της ΔΥΠΑ, του δακτυλίου, η νέα ταυτότητα και το δίπλωμα. Σκοπός είναι το νέο wallet μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι πλέον ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και σε πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα».

Ο Τζόρνταν Μπερντ Πίτερσον είναι Καναδός καθηγητής ψυχολογίας, κλινικός ψυχολόγος, YouTuber και συγγραφέας. Άρχισε να δέχεται ευρεία κριτική στα τέλη της δεκαετίας του 2010 για τις απόψεις του σε πολιτικά ζητήματα, που συχνά περιγράφονται ως εναλλακτικές.

Μεταξύ άλλων δήλωσε για την ψηφιακή ταυτότητα, της οποία η χρήση διευρύνεται, όπως βλέπετε, στην Ελλάδα και θα περιέχει σταδιακά πολύ περισσότερα πράγματα:

«Εάν η κάμερα κυκλοφορίας στην Κίνα σας πιάσει να διασχίζετε τον δρόμο παράνομα, το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας σας έχει εντοπίσει. Έχει το αίμα σας τώρα, έχει τον γενετικό σας κώδικα, έχει την φωτογραφία σας, μπορεί να προσδιορίσει πώς περπατάτε.

Οπότε, ακόμα κι αν δεν μπορούν να δουν το πρόσωπο, μπορούν να σας καταδικάσουν για παράνομο περπάτημα και να βγάλουν χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό χωρίς κανένα ενδιάμεσο δικαστικό σώμα και θα δείξουν μια φωτογραφία σας στα άτομα της γειτονιάς σας για να γνωρίζουν ότι έχετε παρανομήσει και μειώσατε το κοινωνικό πιστωτικό σας σκορ. Και εάν η κοινωνική πιστωτική σας βαθμολογία πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο τότε δεν μπορείτε να αγοράσετε ποτά από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, δεν μπορείτε να παίξετε βίντεοπαιχνίδια, δεν μπορείτε να μπείτε σε τρένο, δεν μπορείτε να βγείτε έξω από την 15λεπτη πόλη. Όλο αυτό είναι ήδη σε ισχύ στην Κίνα».

Δείτε:

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »