Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Ρωσία: Πανεπιστήμιο αρχίζει να αναπτύσσει την "Κοινωνική Πίστωση" (Βίντεο)

Το Ρωσικό Κρατικό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο (RGSU) δοκιμάζει ένα σύστημα κοινωνικής αξιολόγησης για τους Ρώσους με βάση το κινεζικό μοντέλο.

05 Οκτωβρίου 2023 - Όταν τα «πλεονεκτήματα» και οι «προοπτικές» σας γίνονται αριθμοί.

Το Ρωσικό Κρατικό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο (RGSU) αναπτύσσει μια πειραματική πλατφόρμα «Εμείς» , η οποία δημιουργεί μια κοινωνική βαθμολογία για τους Ρώσους με βάση διάφορες παραμέτρους. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου κλήθηκαν να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να λάβουν μέρος στη δοκιμή του συστήματος, γράφει η Sota.

Το σύστημα αξιολόγησης του τεστ περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με την εκπαίδευση, την ύπαρξη παιδιών και εξαρτώμενων ατόμων, πηγές εισοδήματος, παροχές, πιστωτικό ιστορικό, ποινικό μητρώο, λογαριασμοί σε κοινωνικά δίκτυα, συμμετοχή στη δημόσια ζωή, κυβερνητικά βραβεία, γνώση γλωσσών (Κινέζικα επισημαίνεται ξεχωριστά), δέσμευση στον αθλητισμό, στον υγιεινό τρόπο ζωής κ.λπ.

Σύμφωνα με την ιδέα των συγγραφέων του έργου, η ιδέα του οποίου παρουσιάστηκε το 2022, τα τελικά δεδομένα θα παρουσιαστούν με τη μορφή κωδικού βαθμολόγησης από δύο δείκτες, όπου κάθε δείκτης είναι διψήφιος αριθμός που καθορίζει την κοινωνική θέση (πρώτος αριθμο-δείκτης) και το κοινωνικό επίπεδο (δεύτερος αριθμο-δείκτης) ενός ατόμου. Και επόμενο βήμα να συνδεθεί με τα έγγραφα ταυτότητας, ένα βήμα που θα απαιτήσει νομοθετική προσαρμογή.

Για παράδειγμα, 47-29. Η κοινωνική θέση αντανακλά, κατά κάποιο τρόπο, τα «πλεονεκτήματα» του ατόμου και το κοινωνικό επίπεδο αντανακλά τις «προοπτικές» του. Επιπλέον, αναμένεται να συνδέσει τον κωδικό βαθμολογίας (social rating) με SNILS, TIN, διαβατήριο και αριθμό τηλεφώνου.

Ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα δίνεται όχι μόνο στην «αξία», αλλά και στις προοπτικές ενός ατόμου όσον αφορά τις προσδοκίες του κράτους και την προθυμία του να υποστηρίξει προσωπικές πρωτοβουλίες προς το συμφέρον της χώρας.

«Το κοινωνικό επίπεδο (SL) ενός ακαδημαϊκού μπορεί να είναι κατώτερο από εκείνο ενός νεαρού τεχνίτη που εργάζεται σε ένα εργοστάσιο και φτιάχνει παιδικά έλκηθρα στο γκαράζ του ή μικρότερο από εκείνο ενός διατροφολόγου που, εκτός από την κύρια δουλειά του, ασχολείται με την προπόνηση για τη φυσική κατάστασή του και σπουδάζει κινέζικα», αναφέρει η έκθεση.

Οι συντάκτες του έργου προτείνουν ότι το σύστημα «Εμείς» θα είναι χρήσιμο όχι μόνο για τις τράπεζες, αλλά και για τους κυβερνήτες για να χωρίσουν τους πολίτες σε τάξεις ανάλογα με τη χρησιμότητά τους για το κράτος.

Στην Κίνα, το σύστημα κοινωνικής πίστωσης έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από το 2014. Οι νομοταγείς και αξιόπιστοι πολίτες με υψηλές βαθμολογίες στην αξιολόγηση θα λαμβάνουν μια σειρά από προνόμια, για παράδειγμα, μια ευκαιρία να βρουν μια καλή δουλειά, προτεραιότητα στις κρατικές υπηρεσίες και την ευκαιρία να πάρουν δάνειο.

Ταυτόχρονα, η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας, η κριτική των αρχών στα κοινωνικά δίκτυα και οι καταγγελίες που γράφτηκαν από γείτονες επηρεάζουν αρνητικά τους δείκτες αξιολόγησης και στερούν από έναν πολίτη τέτοια βασικά δικαιώματα όπως η ευκαιρία να ταξιδέψει.

Η κινεζικού τύπου κοινωνική αξιολόγηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την άσκηση πίεσης σε "ανεπιθύμητους" πολίτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις ή δημοσίευσαν "ψευδείς ειδήσεις".

Στη Ρωσία, το εργαστήριο κυβερνοασφάλειας SBER στα τέλη του περασμένου έτους δημοσίευσε μια έκθεση «Πρόβλεψη της επιρροής των υποσχόμενων τεχνολογιών». Μεταξύ των «τεχνολογιών που θα εφαρμοστούν εντός πέντε έως δέκα ετών» είναι η περιβόητη κοινωνική βαθμολογία.

Επιπλέον, η Κρατική Δούμα ενέκρινε νόμο για τα βιομετρικά στοιχεία και τη βάση δεδομένων γενετικών πληροφοριών των πολιτών.

«Στην αρχή, ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργήσει μόνο ως πλεονέκτημα και θα δώσει κάποια μπόνους, αλλά αργότερα θα ενσωματωθεί με κρατικές βάσεις δεδομένων (φορολογία, τροχαία, δικαστικοί επιμελητές, δικαστήρια, ταξίδια, στρατολογία, χρέη, φάρμακα, μεταφορές κ.λπ. .),»

Ο Στάνισλαβ Ναούμοφ, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Δούμας, δήλωσε ότι η κοινωνική αξιολόγηση των πολιτών θα επιτρέψει στο κράτος να συνετίσει τους πολίτες από τον ακατάλληλο τρόπο ζωής και να ενθαρρύνει εκείνους που ακολουθούν τις αξίες του κράτους.

"Κοιτάμε πώς συμπεριφέρονται οι γνωστοί μας , ο ένας είναι μεθύστακας, αποστάτης, ατημέλητος, και ο άλλος είναι εργαζόμενος, οικογενειάρχης, επαγγελματίας. Το κράτος θα ενθαρρύνει εκείνους που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, εργάζονται, δημιουργούν οικογένεια και εκπληρώνουν το πολιτικό τους καθήκον. Όσοι δεν το κάνουν αυτό δεν θα λαμβάνουν επιδόματα", δήλωσε ο Ναούμοφ.

Για παράδειγμα, ένας πολίτης που αθλείται και φροντίζει την υγεία του είναι λιγότερο πιθανό να πάρει αναρρωτική άδεια, θα συνταξιοδοτηθεί αργότερα και θα ζήσει περισσότερο. Ένας οικογενειάρχης φροντίζει τα παιδιά του. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απλώς ωφέλιμη για το κράτος και την ενθαρρύνει », εξήγησε ο Ναούμοφ.

Νωρίτερα, η Κρατική Δούμα εξήγησε γιατί το 2024 θα είναι σημείο καμπής για τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση του ΗΒ αναγνώρισε επίσης την κινεζική εμπειρία ως θετική και σχεδιάζει να την προωθήσει στα:

  • μηνύματα πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα,

  • αστυνομικά αρχεία,

  • Κάμερες CCTV,

  • αρχεία τοπικής αυτοδιοίκησης,

  • εκπαιδευτικά αρχεία,

  • ιατρικά αρχεία

  • ακόμα και διαδικτυακές αγορές.

Στην Αυστραλία, θα πρέπει τώρα να αποκτήσετε μια «ψηφιακή ταυτότητα» για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Υπάρχει μόνο μία πρόσβαση στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων εκεί - μέσω μιας καλής βαθμολογίας κοινωνικής δικτύωσης.

Και η δυστοπική κοινωνία θα καταλήξει κάπως έτσι:

Δεν μπορούμε να σας προσλάβουμε ως διευθυντή επειδή έχετε βαθμολογία 3,66 στα δέκα, υστερείτε στις στεγαστικές και κοινοτικές υπηρεσίες και το δάνειό σας, δεν περνάτε από ιατρικές εξετάσεις (και θα πρέπει να πληρώσουμε για την αναρρωτική άδεια ή την ασφάλισή σας), μένετε μακριά και θα αργήσετε, και επίσης βάζετε στοιχήματα και έχετε πρόσφατα δημοσιεύσει δημοσιεύσεις από περιόδους κατανάλωσης αλκοόλ.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 
 
Πηγή κειμένου:https://nioland.substack.com/
 
 «Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Ο Καναδάς νομιμοποιεί την «ευθανασία για κερδοσκοπικό σκοπό» για γονείς που μετανιώνουν που απέκτησαν το μωρό τους.

    https://thepeoplesvoice.tv/canada-legalizes-for-profit-euthanasia-for-parents-who-regret-having-their-baby/

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.