Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης
Παίζουν στο χρηματιστήριο ακόμη και το ρεύμα, παρότι είναι δημόσιο αγαθό.
Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!
Κι αφού υπνώτισαν τους ξεφτιλισμένους και ανασκολοπισμένους Νεοέλληνες με τις επιδοτήσεις ρεύματος, δείχνοντας το (δήθεν) φιλάνθρωπο πρόσωπό τους, τώρα τους ζητούν να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους.
Αυτό είναι ένα κλασικό δείγμα γραφής της ελεεινής και προπάντων σατανικής κυβέρνησης πατερΚούλη:
Δεν βγάζει αυτή τα μάτια σου, αλλά ζητάει από σένα να τα βγάλεις με τα ίδια σου τα χέρια!
Αυτήν την κυβέρνηση έχουμε, αυτή μας αξίζει.
Οι κυβερνήτες, όμως, βγαίνουν από την μήτρα του «κυρίαρχου λαού». Ό,τι είναι οι πρώτοι είναι και ο δεύτερος.
Ας μη γελιόμαστε: Όσοι δεν ψήφισαν την Νέα Δικτατορία ή
ψήφισαν άλλο κόμμα, τώρα κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.Άρα ευθύνονται και αυτοί για ό,τι φρικτό ζούμε και για ό,τι ακόμη πιο φρικτό θα ζήσουμε μετά βεβαιότητος.
Τα εγκλήματα, ως γνωστόν, είναι δύο ειδών: ενεργείας και παραλείψεως!
Έτσι, έχουμε από την μία πλευρά το 41% της ενέργειας και από την άλλη πλευρά το 59% της παράλειψης.
Τώρα, όμως, έχουμε και το «έγκλημα της ενέργειας», δηλ. εκείνο που διαπράττεται σε βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού με instrumentum sceleris (μέσον τελέσεως) την «ενέργεια».
Παλιά την «ενέργεια» την λέγαμε «ρεύμα», αλλά στην οργουελική νεογλώσσα του καθεστώτος της Νέας Δικτατορίας, η μπανάλ λέξη «ρεύμα» φτιασιδώθηκε φορώντας την γλωσσομάσκα της «ενέργειας».
Παράλληλα, εκμοντερνίσθηκε και η ίδια η ΔΕΗ, η οποία έχει κατακλύσει τις εφημερίδες με παραπλανητικές διαφημίσεις που προσπαθούν να μας πείσουν πόσο όμορφα και πράσινα σκέπτεται για όλους εμάς τους κακόμοιρους προλετάριους που την έχουμε ανάγκη.
Την ώρα που η ΔΕΗ μας καταληστεύει, τα αφεντικά της δεν έχουν κανέναν ανασταλτικό φραγμό να μας τρολάρουν με τάχα ελκυστικές διαφημιστικές καταχωρίσεις.
Εφεξής, λοιπόν, δεῖ δή ΔΕΗσεως γιά τήν ΔΕΗ, ώστε να έρθει το ρεύμα και να φωτισθούμε για το χρώμα του τιμολογίου που θα πρέπει να επιλέξουμε.
Το ότι μας ζητούν να επιλέξουμε χρώμα, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει: στα βρέφη συνεχώς χρώματα δείχνουν.
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαϊάς, στον οποίο απεικονίζονται πέντε τρίγωνα διαφορετικού χρώματος ανάλογα με την πιθανότητα να ξεσπάσει πυρκαϊά;
Τις πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες της χώρας ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού;
Την χρωματική διαβάθμιση των επιπέδων επαλήθευσης της κατάστασης υγείας μας, όταν εισήχθη στην ζωή μας το ψηφιακό πιστοποιητικό;
Για όποιον ξέχασε τι ίσχυε ως προς το ψηφιακό πιστοποιητικό:
Το πράσινο χρώμα σήμαινε ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιασθεί ή νοσήσει από κορωνοϊό και άρα λειτουργούσε ως πράσινο φως για την είσοδο σε κλειστούς χώρους.
Το κίτρινο χρώμα σήμαινε ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR).
Το κόκκινο σήμαινε λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό.
Είναι προφανές ότι η επιλογή των τριών αυτών χρωμάτων δεν ήταν τυχαία.
Βασιζόταν στο εμπεδωμένο μάθημα συμμόρφωσης των βρεφοποιημένων πολιτών, οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί στη συγκεκριμένη τριχρωμία από τη συμμετοχή τους στην οδική κυκλοφορία, ένα πεδίο που προσφέρεται ιδανικά για την εκγύμνασή τους στα πειθαρχικά κελεύσματα της εξουσίας:
Στο κόκκινο του φωτεινού σηματοδότη σταματούν, στο κίτρινο/πορτοκαλί λαμβάνουν προειδοποίηση, στο πράσινο περνούν ελεύθερα1.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το κίτρινο χρώμα που επαλήθευε το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου, μπορεί να παραλληλισθεί με τη λειτουργία της κίτρινης κάρτας στο ποδόσφαιρο:
Συνιστά προειδοποίηση για τον ποδοσφαιριστή που αγωνίσθηκε αντικανονικά, π.χ. επέλεξε να ανακόψει τον αντίπαλο κάνοντάς του σκληρό μαρκάρισμα.
Η κίτρινη κάρτα επελέγη και για τη δήλωση παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό, αν και ελάχιστοι τόλμησαν να την συμπληρώσουν, αφού έτσι θα έπρεπε να παραδεχθούν το τραγικό λάθος της επιλογής τους να μετατραπούν σε πειραματανθρώπους!
Ως γνωστόν, στην κίτρινη κάρτα ενσωματώνεται το μήνυμα προς τον ποδοσφαιριστή που έκανε το φάουλ ότι η επικίνδυνη συμπεριφορά την οποία επέδειξε έναντι του αντιπάλου του, παραβιάζοντας τους κανόνες του fair play, δεν θα γίνει ανεκτή την επόμενη φορά.
Η επανάληψή της θα τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα, δηλ. με αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο.
Αυτήν την κόκκινη κάρτα έχει έρθει προ πολλού η ώρα να την δείξουμε όχι μόνο στην ΔΕΗ αλλά και στο σκυλολόι της κυβέρνησης, καθώς και σε κάθε μέλος κόμματος που φορά προβιά δήθεν αντικαθεστωτικής παράταξης.
Επειδή, όμως, η κατρακύλα αυτού του βρεφοποιημένου λαού δεν έχει τέλος, η συμπαγής πλειοψηφία θα σκύψει πάλι το κεφάλι και θα προσπαθήσει υπάκουα να επιλέξει εκείνο το χρώμα του τιμολογίου της ΔΕΗ που θα πιθανολογήσει ότι την συμφέρει.
Έτσι οι περισσότεροι πολίτες θα βιώσουν ένα πολύ γνώριμο συναίσθημα: Θα νιώσουν σαν να παίζουν ΚΙΝΟ ή ΛΟΤΤΟ!
Άρα καλόν θα είναι εκείνοι που σκέφτηκαν να παίξουν το ρεύμα στο χρηματιστήριο, να προειδοποιούν τους πολίτες για τον κίνδυνο εθισμού και απώλειας της περιουσίας τους, όπως αναγράφουν σε διαφημίσεις του στοιχήματος στο πίσω μέρος των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς!
Μάλιστα, υπήρξαν ακόμη και φιλοκυβερνητικές-νεοταξίτικες φυλλάδες που δεν αισχύνθηκαν να παρομοιάσουν την επιλογή χρώματος για το τιμολόγιο της ΔΕΗ με το θανατηφόρο παιχνίδι της ρώσικης ρουλέτας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Βραδυνή της Κυριακής» (φύλλο της 18-19 Νοεμβρίου 2023), η οποία, όπως οι περισσότερες εφημερίδες της ψευτοδημοκρατικής Ελλάδας, λιβανίζει νυχθημερόν το καθεστώς Μητσοτάκη.
Ας το συνειδητοποιήσουμε:
Οι κακοποιητές πολιτικοί γλεντάνε καθημερινά τους κακοποιημένους πολίτες, οι οποίοι έχουν αναπτύξει σύνδρομο αντίστοιχο με εκείνο της κακοποιημένης γυναίκας (battered woman syndrome), που την ξυλοφορτώνει συστηματικά ο τυραννικός σύζυγός της. Έτσι, είναι πλέον αναγκαίο να μελετηθεί και το σύνδρομο του κακοποιημένου (ιδίως του Έλληνα) πολίτη2.
Αν ο κακοποιημένος πολίτης δεν αντιδράσει, Κύριος οίδεν τι ακολουθεί!
Επ’ αυτού βλ. αναλυτικά Βαθιώτη, Από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή. Συντονισμένα τρομο-κράτη σε φόντο παγκόσμιας διακυβέρνησης, Τρίτη έκδοση, Αλφειός, Αθήνα 2023, σελ. 139 και 283-285.
Για το σύνδρομο του κακοποιημένου πολίτη (Battered Citizen Syndrome) βλ. Βαθιώτη, Από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή, ό.π. (υποσ. 1), σελ. 354 επ., 357.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου