Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Εντοπίστηκε σε λύματα στη Βαρκελώνη από τον Μάρτιο του 2019



Στο άρθρο του Reuters
αναφέρεται ότι:
Εντοπίστηκαν στην Βαρκελώνη ίχνη του κορωνοϊού σε δείγμα λυμάτων του Μαρτίου 2019, σύμφωνα με ισπανική μελέτη
Προτάθηκαν δε οι εξής δύο πιθανές εξηγήσεις του παράδοξου:

1η εξήγηση) «Υπήρχε η πιθανότητα ψευδώς θετικού αποτελέσματος λόγω της ομοιότητας του ιού με άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις». (There was the potential for a false positive due to the virus’ similarities with other respiratory infections). 

Σχόλιο ιστολογίου: Τα τεστ μοριακής ανίχνευσης PCR δεν αναγνωρίζουν το σύνολο του ιού αλλά ένα μικρό μέρος αυτού, το οποίο κάποιοι έκριναν ότι το έχει αποκλειστικά ο συγκεκριμένος ιός και κανείς άλλος. Αν όμως υπάρχουν ομοιότητες που μπερδεύουν το τεστ αν και ανήκουν σε άλλα είδη αναπνευστικών ιών, αυτό σημαίνει ότι ο ανιχνευόμενος ως ιός SARS-CoV-2 μπορεί να ανιχνεύεται σε πολλές περιπτώσεις ψευδώς, δηλαδή να υπάρχει μη ειδικότητα του τεστ όχι λόγω ανεπιτυχούς εφαρμογής του αλλά λόγω πιθανής εγγενούς αδυναμίας του τεστ να ξεχωρίσει ένα είδος ιού αν το τεστ βασίζεται σε κάποια συστατικά του ιού που είναι κοινά και σε άλλους ιούς.
Αυτό δημιουργεί μεγάλες ρωγμές στο όλο οικοδόμημα της πανδημίας.

2η εξήγηση) «Ο καθηγητής Gertjan Medema του KWR Water Research Institute στις Κάτω Χώρες, πρότεινε ότι η ομάδα της Βαρκελώνης πρέπει να επαναλάβει τις δοκιμές για να επιβεβαιώσει ότι είναι πραγματικά ο ιός SARS-CoV-2».

Σχόλιο ιστολογίου: Παρατηρούμε ότι αν και το συγκεκριμένο δείγμα των λυμάτων είναι 800ml φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να το ξαναερευνήσουν. Το συζητάνε αντί απλώς να κάνουν ξανά και ξανά το τέστ.  Αν όμως υπάρχει όντως ο ιός σε αυτό, πόσο βολικό θα ήταν να αντικατασταθεί το δείγμα των 800 ml από κάποιο άλλο!


3η εξήγηση) Υπάρχει όμως και μία τρίτη εξήγηση που είναι απορίας άξιο πως δεν την σκέφτηκαν. Ο ιός όντως να προϋπήρχε, το οποίο αλλάζει πλήρως όλο το αφήγημα της πανδημίας.




Ακολουθεί και το άρθρο του Sputniknews.gr


Κορονοϊός: Εντοπίστηκε σε λύματα στη Βαρκελώνη από τον Μάρτιο του 2019
Ο νέος κορονοϊός εντοπίστηκε σε λύματα στη Βαρκελώνη από τον Μάρτιο του 2019, σχεδόν έναν χρόνο πριν επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα.
Την παρουσία του SARS-CoV-2 εντόπισαν, σε δείγμα λυμάτων με ημερομηνία 12 Μαρτίου 2019, στη Βαρκελώνη, ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της πόλης. 

«Αυτά τα αποτελέσματα ενθάρρυναν τους ερευνητές να αναλύσουν ορισμένα κατεψυγμένα δείγματα μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Δεκεμβρίου 2019, με τα συγκλονιστικά αποτελέσματα της παρουσίας του γονιδιώματος SARS-CoV-2 τον Μάρτιο του 2019, πριν από οποιαδήποτε ειδοποίηση για κρούσματα COVID-19 στον κόσμο».
«Όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά σχετικά με την παρουσία του γονιδιώματος SARS-CoV-2 εκτός από αυτό στις 12 Μαρτίου 2019, όπου τα επίπεδα του SARS-CoV-2 ήταν χαμηλά αλλά ήταν θετικά» ανέφερε σχετική ανακοίνωση, επικαλούμενη έναν από τους ερευνητές.

Η μελέτη διεξάγεται στο πλαίσιο του εθνικού πρότζεκτ για την επιτήρηση του SARS-CoV-2 που έχει στόχο να λαμβάνει έγκαιρα μέτρα για την πρόληψη νέων κυμάτων επιδημιών.

Βρέθηκε ακόμη γιατί ο ιός υπήρχε στα δείγματα της 15ης Ιανουαρίου, λίγο περισσότερο από έναν μήνα πριν από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος COVID-19 στην Ισπανία.
«Η Βαρκελώνη δέχεται πολλούς επισκέπτες τόσο για τουριστικούς όσο και για επαγγελματικούς λόγους, [...] και είναι πιθανό να έχει συμβεί μια παρόμοια κατάσταση σε άλλα μέρη του κόσμου και επειδή οι περισσότερες περιπτώσεις COVID-19 παρουσιάζουν παρόμοια συμπτωματολογία με τη γρίπη, αυτές οι περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν θεωρηθεί μη διαγνωσμένη γρίπη» ανέφερε ο Άλμπετ Μπος, καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και συντονιστής του πρότζεκτ.
Η ανάλυση λυμάτων για κορονοϊό εκτελείται σε μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα και χρηματοδοτείται από το ισπανικό Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης και Δημογραφικής Πρόκλησης.
Η Ισπανία κατέγραψε το πρώτο της κρούσμα στις 25 Φεβρουαρίου και, μέχρι σήμερα, έχει καταγράψει 247.486 κρούσματα και 28.330 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ