Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

To Mali όπου επιχειρούν οι Γάλλοι κατά τζιχαντιστών δεν έχει μόνο ισλαμιστές ……αλλά και πετρέλαιο, αέριο, χρυσό, κολτάνιο…..ΠΟΙΟΣ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΚΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ;;;;;


To Mali είναι στο στόχαστρο ενδιαφέροντος μεγάλων πετρελαϊκών όπως η Total για τις τεράστιες ενεργειακές πλουτοπαραγωγικές πηγές του στην λεκάνη του Taoudeni. Διαθέτει μεγάλα αποθέματα αερίου πλησίον της πρωτεύουσας Bamako αλλά κι ορυχεία χρυσού. Έχει επίσης κολτάνιο ισχυρή πρώτη ύλη για κατασκευή κινητών τηλεφώνων.

Η Εταιρεία πετρελαϊκής εκμετάλλευσης του Mali (Petroma) ανακάλυψε πρόσφατα γιγαντιαίο κοίτασμα αερίου στο Bourakèbougou, στα 60 km από Bamako. Είναι σπάνιας ποιότητας παγκοσμίως αφού σε περιεκτικότητα είναι καθαρός υδρογόνο 98,8 % και 2 % μεθάνιο και nitrogène σύμφωνα με τον Aliou Diallo τον επικεφαλή της Petroma και είναι μόνο σε βάθος 107 m. Αυτή η ανακάλυψη δίνει τη δυνατότητα στην
εταιρεία του να παράγει ηλεκτρική ενέργεια στο Mali από υδρογόνο. Και ισχυρίζεται πως θα μπορεί να παράγει ρεύμα για όλη τη δυτική Αφρική τουλάχιστον 10 F CFA (0,020 centimes του euros) το kilowatt έναντι 106 FCFA σήμερα.

Πρόσφατα έγιναν εγκαίνια ορυχείου χρυσού στο Kodieran που ανήκει στην Petroma μια καναδέζικη εταιρεία εξειδικευμένη που το 98 % της είναι κεφάλαια του Μαλί και το 2 της Petroma Ink (καναδέζικη εταιρεία)…..

Το Β Μαλί όπου οι εντάσεις διαθέτει υπέδαφος έκτασης 850 000 km2 με αποθέματα αερίου, πετρελαίου σύμφωνα με την (Aurep).





Εικόνα
H ισλαμιστική κρίση στο Mali εκδηλώθηκε το 2012 με την υποστήριξη εξοπλισμού και oικονομική από Κατάρ και κατέλαβαν 3 μεγάλες επαρχίες στο Βόρειο Mali – Kidal, Gao κι Tombouctou – κυρίως το 2012. Αυτή τους η δράση ήταν το εύνασμα και καθώς είχαν προβεί σε φρικαλεότητες όπως ακρωτηριασμούς κλπ να γίνει η επιχείρηση του γαλλικού στρατού « Serval » που τους εκδίωξε από τ΄αστικά κέντρα το 2013..Αλλά επιβίωσαν σε περιοχές της υπαίθρου πέραν των ζωνών που κατείχαν το 2012. Και ως και σήμερα κινήματα που ανήκουν στην Al-Qaida στο Ισλαμικό Maghreb islamique (AQMI) δραστηριοποιούνται ως και στο κεντρικό Μαλί και Νότο… Boko Haram στη Νιγηρία (μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα Αφρικής), οι chebab στη Σομαλία, οι AQMI στο Mali αποτελούν το τόξο του ριζοσπαστικού ισλάμ στην Αφρική.

Η έξαρση του τζιχαντισμού στο Β Μαλί νομιμοποίησε την επιστροφή της γαλλικής αποικιοκρατικής δύναμης που σίγουρα χρησιμοποιεί το πλαίσιο αυτό για να εκμεταλλευτεί όπως η Τοtal το πλούσιο πλουτοπαραγωγικό δυναμικό της χώρας…..Άλλωστε το ίδιο έγινε και στη Συρία όπου η εμφάνιση των τζιχαντιστών νομιμοποίησε την αμερικάνικη παρουσία στο Βορρά και τον έλεγχο του 70% του συριακού πετρελαίου, το ίδιο χαρτί έπαιξαν οι Αμερικανοί και στο Ιράκ και στη Λιβύη με στόχο πάντα τα ενεργειακά.





L’image contient peut-être : texte
Ο αρχηγός των Γαλλικών Ενόπλων δυνάμεων François Lecointre μετά την απώλεια 13 ανδρών του σε σύγκρουση 2 ελικοπτέρων στο Μαλί μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι εντείνεται η κριτική κατά της αποικιοκρατίας με βάση την εκεί παρουσία τους και ζήτησε πολιτική λύση…Όλα δείχνουν πως κι εδώ η Δύση ευνοεί τον φονταμενταλισμό ισλαμιστικό για να μπορεί να παρεμβαίνει ως διαιτησία και προστάτιδα δύναμη και να διαιωνίζει στρατιωτική παρουσία της και να διασφαλίζει οικονομικά οφέλη από πλουτοπαραγωγικές πηγές….

Η Γαλλία ζητά τώρα την συνδρομή κι άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων για να μην αισθάνεται ότι φαίνεται σαν αποικιοκράτης έναντι των γηγενών αλλά ότι υπάρχει μείζον λόγος ασφάλειας που της υπαγορεύει αυτές τις κινήσεις…

Η τουρκική επιθετικότητα γι αυτό συντηρείται σε Κύπρο, Ελλάδα (αντίστοιχα θέματα ενεργειακά είναι ανοιχτά) για να έχει α΄λόγο η Δύση ως αποικιοκρατική δύναμη κι επί αυτών των χωρών;





 Τα ίδια σ΄ένα βαθμό και στη Λατινική Αμερική ο Έβο Μοράλες της Βολιβίας σε συνέντευξη που έδωσε στο rt ανέφερε ότι η ανατροπή του σχετίζεται με την παραγωγή λιθίου. Είπε πως το 2025 θα έκανε 14 εργοστάσια λιθίου και ότι η χώρα του έχει κοίτασμα 16.000 τ. χλμ λιθίου και ότι θα ήταν σε θέση να καθορίσει την τιμή του λιθίου στην παγκόσμια αγορά.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »