Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

3 Παλαιστίνιοι σε απεργία πείνας στις ισραηλινές φυλακές

Τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι με "διοικητική κράτηση" στις ισραηλινές φυλακές είναι σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη φυλάκισή τους, χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς δίκη. Ένας από αυτούς βρίσκεται στην 109η μέρα της απεργίας πείνας, όπως αναφέρει η Επιτροπή Παλαιστίνιων Κρατουμένων.

Ο Ισμαήλ Αλί, από την πόλη Αμπού Ντις, ανατολικά της Ιερουσαλήμ, κάνει απεργία πείνας εδώ και 109 ημέρες. Η υγεία του έχει επιβαρυνθεί σοβαρά εξαιτίας της μακρόχρονης αποχής από την τροφή, έχει χάσει πολύ βάρος, έχει μειωθεί η όρασή του και η ικανότητα ομιλίας του.

Ένας άλλος κρατούμενος, ο Μουσάμπ αλ-Χεντί, κάνει απεργία πείνας εδώ και 47 ημέρες, διαμαρτυρόμενος για τη διοικητική κράτηση χωρίς κατηγορίες και δίκη και

πρόσφατα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο τρίτος κρατούμενος, ο Αχμάντ Ζαχράν, κάνει απεργία πείνας εδώ και 49 ημέρες και η υγεία του επίσης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η φυλάκιση του Ζαχράν παρατάθηκε για επιπλέον 4 μήνες, δύο μόλις ημέρες πριν την ημέρα που επρόκειτο να λήξει.

Διοικητική κράτηση είναι η φυλάκιση των Παλαιστινίων χωρίς διατύπωση κατηγορητηρίου και χωρίς δίκη, με διαταγή από την στρατιωτική διοίκηση και στη βάση μυστικών αποδεικτικών στοιχείων. Η διαταγή συνήθως έχει διάρκεια 6 μηνών, αλλά ανανεώνεται απεριόριστα από τις ισραηλινές στρατιωτικές αρχές.


Πηγή: days of palestine 

Μετάφραση: Μαντάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »