Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Η Gillette γίνεται πολιτικά ορθή και προτρέπει τους άντρες στη νέα της διαφήμιση να ξυρίσουν την ”τοξική αρρενωπότητα” (video)

Στιγμιότυπο από το νέο διαφημιστικό σποτάκι της Gillette.

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της γνωστής βιομηχανίας ειδών ξυρίσματος Gillette, συντάσσεται με το κίνημα ”MeToo”, μιλά εναντίον της ”τοξικής αρρενωπότητας” και καλεί τους άνδρες να αναλάβουν δράση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και του εκφοβισμού.

Το διαφημιστικό σποτάκι αντιμετωπίζει ως δεδομένα όλα τα αρνητικά στερεότυπα για τους άντρες, υποθέτοντας ότι οι περισσότεροι άντρες διακατέχονται από την λεγόμενη ”τοξική αρρενωπότητα”, ότι παραβλέπουν την σεξουαλική παρενόχληση, και επιτρέπουν τον εκφοβισμό.


Η διαφήμιση που έχει τίτλο ”We Believe”, αναδιατυπώνει την
κλασική ατάκα της Gillette, “The Best a Man Can Get”, ρωτώντας: “Είναι αυτό το καλύτερο που μπορεί να γίνει ένας άντρας; Είναι; Δεν μπορούμε να κρυφτούμε απ’ αυτό. Γινόταν για πολύ καιρό. Δεν μπορούμε να γελάσουμε μ’ αυτό, φτιάχνοντας τις ίδιες παλιές δικαιολογίες.”

“Τα αγόρια που παρακολουθούν σήμερα θα είναι οι άνδρες του αύριο”, λέει ο αφηγητής.

Η διαφήμιση απορρίπτει τη φράση “τα αγόρια θα είναι αγόρια” ως δικαιολογία, και κάνει αναφορά στο κίνημα “MeToo” ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Η δημοσίευση της διαφήμισης έρχεται μόλις λίγες μέρες αφότου η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση χαρακτήρισε επίσημα την «παραδοσιακή αρρενωπότητα» ως «επιβλαβή».

1 σχόλιο:

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ