Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Ξεκίνησε και στην Ελλάδα: Drag queens διαβάζουν παραμύθια σε μικρά παιδιά σε βιβλιοθήκη στην Αθήνα


Απ’ ότι φαίνεται η προώθηση της ιδεολογίας των τρανσέξουαλ σε παιδιά έφτασε και στη χώρα μας, με drag queens να διαβάζουν σε παιδιά ηλικίας 4 ως 8 ετών παραμύθια που καταρρίπτουν ”έμφυλα στερεότυπα” σε βιβλιοθήκη της Αθήνας πριν λίγες μέρες.

Το πρώτο εργαστήρι ”Drag for kids” πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου στην ”Βιβλιοθήκη Φλάφι” (Fluffy Library) στα πλαίσια ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ της εικαστικού Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου, το οποίο φιλοξενείται από την Atopos CVC.

Το facebook της βιβλιοθήκης ”Φλάφι” περιέγραψε την εκδήλωση ως ”Παιχνίδι, δημιουργικότητα, ανακάλυψη, μεταμφίεση, ουράνια τόξα, χνουδωτή απαλότητα, συγκινητικά παραμύθια, drag πριγκίπισες με πολιτικά μηνύματα, εξωγήινες που καταρρίπτουν έμφυλα στερεότυπα” και
”πολύ αγάπη στην κάθε μοναδικότητα.”

Το πρώτο ”Drag for kids” στην Αθήνα διοργανώθηκε από την Παρασκευή Δαμάσκου η οποία μιλώντας στο Antivirus δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν η τρανσέξουαλ προπαγάνδα και η κάμψη των αντιστάσεων των παιδιών ώστε να καταρρίψουν την βιολογία και να γίνουν μέρος του ”δικού τους κόσμου”:

”Η ιδέα αυτή γεννήθηκε μέσα από το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μου υπόβαθρο, σε συνδυασμό την αγάπη για το ντραγκ και την ακτιβιστική εσωτερική ανάγκη και επιθυμία ενεργειών με στόχο την  αναδιαμόρφωση της κοινής ετερο αντίληψης για τις λοατκι+ οντότητες…”

”Οι στόχοι του Drag for Kids είναι το άνοιγμα ενός διαλόγου περί των έμφυλων επιτελέσεων πέραν του στερεοτυπικού κοινωνικού διπόλου, και δίνεται η δυνατότητα τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες που τα συνοδεύουν, να προσεγγίσουν οντότητες που δεν συναντούν στην καθημερινότητά τους, όπως οι drag queens. Από την πλευρά μας, η προσέγγισή μας έχει στόχο να ενσυναισθανθεί τις ενδεχόμενες  αντιστάσεις, που μπορεί να προκύψουν απο τους συμμετέχοντες, ως αποκύημα κοινωνικών κατασκευών, να αποδεχτεί και να ανοίξουμε τις πόρτες του δικού μας πολύχρωμου, γκλιτεράτου, φροντιστικού, πονεμένου και δυναμικού κουήρ κόσμου…”.
Διακόσμηση που μοιάζει με χείλη ή αιδοία με το βιβλίο ”Ο Τζούλιαν είναι γοργόνα”
Από παλιότερη εκδήλωση της βιβλιοθήκης, στα καμαρίνια.
”Αρρενωπές νεράϊδες” και ”πριγκίπισσες δράκοι”.

Η Παρασκευή Δαμάσκου εκπαίδευσε επίσης τις drag queens στην φιλοσοφία διαπαιδαγώγησης του ”Attachment Theory” και η ίδια είναι και επίσημη συνεργάτιδα της Attachment Parenting Hellas, ένα πρόσφατο οργανωμένο δίκτυο επαγγελματιών που προσφέρουν εκπαιδευτικές και ψυχολογικές υπηρεσίες σε γονείς και το οποίο με τη σειρά του είναι μέλος της Attachment Parenting International.

Κάπου εδώ αρχίζει να γίνεται αντιληπτό ότι η όλη ιστορία δεν αφορά μόνο την τρανσέξουαλ ιδεολογία αλλά ως συνήθως και…μπίζνες.

Στο περσινό του άρθρο στην Guardian με τίτλο ”Η διαβολική μεγαλοφυία της βιομηχανίας συμβουλών για μωρά”, ο Oliver Burkeman γράφει:

”Το Attachment parenting πατάει σε ένα θέμα οικείο στην αυτοβοήθεια: την ιδέα ότι πρέπει να απορρίπτετε την εξωτερική πραγματογνωμοσύνη για χάρη των δικών σας ενστίκτων – εκτός από την περίπτωση που ο γκουρού προσφέρει αυτή τη συμβουλή, ο οποίος απαιτεί την υπακοή σας στην εμπειρία του ή της.”

Η φιλοσοφία αυτή διαπαιδαγώγησης που πωλείται από επαγγελματίες είναι κυρίαρχη στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια, και σύμφωνα με την Amy Tuteur είναι η γονεϊκή ιδεολογία που ευνοείται από τις ελίτ. Γράφει ότι το Attachment parenting ”είναι μια φιλοσοφία προνομίων. Είναι απολύτως απρόσιτο για γυναίκες που είναι φτωχές, εργάζονται σε χαμηλές θέσεις εργασίας και στερούνται την υποστήριξη ενός συντρόφου που κερδίζει αρκετά ώστε να τo καταστήσει οικονομικά εφικτό.”

Τουτέστιν, η διοργανώτρια αυτής της εκδήλωσης βρήκε την ευκαιρία να προωθήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση στην οποία ανήκει και η ίδια, με όχημα την τρανσέξουαλ ιδεολογία.

Όλα αυτά, ασχέτως των επιπτώσεων στην ψυχοσύνθεση των παιδιών. Καμία επιστημονική μελέτη δεν υπάρχει προς το παρόν. Στο εξωτερικό όμως όπου αυτές οι πρακτικές προωθούνται εδώ και πολλά χρόνια και βρήκαν έδαφος σε πιο αδύναμα παιδιά που αναζητούσαν μια ταυτότητα για να κάνουν την εφηβική τους επανάσταση, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Μόλις πριν λίγες μέρες η βρετανική The Sun μετέδωσε ότι στη Βρετανία ένα παιδί την ημέρα αλλάζει το φύλο του, κάποια ως και 10 ετών. Στην Αμερική, σοκαρισμένες μητέρες βλέπουν τις κόρες τους να επιστρέφουν με μουστάκια και έχοντας κάνει αφαίρεση στήθους, ενώ παιδιά drag queens φωτογραφίζονται με γυμνούς άντρες.
Παλιότερο ”ποίημα” από παιδάκι το οποίο γράφει για…πισινούς, μέσα στην ”Fluffy Library”.

Προς το παρόν, η διαφορά με ανάλογες δράσεις σε χώρες του εξωτερικού όπως ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, είναι ότι σε εκείνες τις χώρες οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται πλέον ανοιχτά σε δημοτικές βιβλιοθήκες ακόμη και από σχολεία.

Επειδή λοιπόν τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα, ίσως θα πρέπει να αναλάβουν δράση οι οργανισμοί προστασίας τους και ταυτόχρονα οι γονείς που σκέφτονται να πάνε τα παιδιά τους σε τέτοιες εκδηλώσεις να αφήσουν στην άκρη τον εγωϊσμό τους και να σιγουρευτούν ότι τα παιδιά τους δεν θα θυσιαστούν στον βωμό μιας ιδεολογικοπολιτικής ατζέντας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ