Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ουκρανικός ο πύραυλος που έριξε το Boeing της πτήσης MH17 το 2014, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας

Ο Ρώσος αντιστράτηγος Νικολάι Πάρσιν | © Associated Press
Η Μόσχα κατηγορεί εκ νέου το Κίεβο για την εμπλοκή του στη συντριβή του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών τον Ιούλη του 2014, παρουσιάζοντας νέα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν, κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ότι ο πύραυλος Buk», με τον οποίο κατερρίφθη το αεροσκάφος ήταν ουκρανικός.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε τον αριθμό παραγωγής του πυραύλου «Buk», με τον οποίο κατερρίφθη το Boeing της πτήσης MH17 της «Malaysian Airlines» τον Ιούλη 2014 πάνω από την Ουκρανία, αλλά και μαγνητοφωνημένη συνομιλία που έγινε μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών, ως στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του Κιέβου στην κατάρριψη του Boeing.

Ουκρανικός ο πύραυλος

Αναφέρει επίσης ότι τα στοιχεία που παρουσίασε το Κίεβο στην
ερευνητική επιτροπή που διερευνά τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, σύμφωνα με τα οποία ευθύνεται η Ρωσία για τη συντριβή του αεροσκάφους, είναι παραποιημένα.


«Ο αριθμός παραγωγής του ακροφυσίου και ο αριθμός παραγωγής του κινητήρα έδωσαν τη δυνατότητα να προσδιορισθεί ο αριθμός του πυραύλου», δήλωσε ο διοικητής της Διοίκησης πυραύλων πυροβολικού του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Νικολάι Πάρσιν, προσθέτοντας ότι ο πύραυλος αυτός κατασκευάσθηκε το 1986 «στο Ντολγκοπρούντνι, εστάλη εν συνεχεία στην Ουκρανία και δεν επέστρεψε ποτέ στη Ρωσία».


Συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος Πάρσιν είπε ότι ο αριθμός του πυραύλου «Buk», που κατέρριψε το Boeing, είναι 9H38 ZRK «Buk», προσδιορίσθηκε από τους εμπειρογνώμονες με βάση τους αριθμούς του κινητήρα (8869032) και του ακροφυσίου (830113).


Ο Ρώσος αντιστράτηγος είπε επίσης ότι ο πύραυλος συναρμολογήθηκε στις 24/12/1986 και στις 29/12/1986 εστάλη σιδηροδρομικώς στη στρατιωτική μονάδα 20/152 (η πραγματική της ονομασία είναι 223η ταξιαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων), ανήκε στη στρατιωτική Διοίκηση των Καρπαθίων και βρίσκονταν στην περιοχή του Τερνόπολ της Ουκρανικής ΣΣΔ».


Προσέθεσε επίσης ότι μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ, η στρατιωτική αυτή μονάδα εντάθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και σήμερα βρίσκεται στην περιοχή του Λβόφ. Αξίζει να σημειωθεί, δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός, ότι «η 223η ταξιαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων, από το 2014 είχε ενταχθεί στη λεγόμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο έδαφος της περιοχής Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της Ουκρανίας».


Συνομιλία Ουκρανών στρατιωτικών



Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ δήλωσε ότι η μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή της Οδησσού κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων με την επωνυμία «Rubez-2016» και δημοσιεύθηκε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, αποδεικνύει την εμπλοκή της Ουκρανίας στην κατάρριψη του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.


Ο Κανασένκοφ είπε ότι «αναμφισβήτητα δεν διαθέτουμε αποδεικτικά στοιχεία που να λένε ότι οι αυτονομιστές πήραν τον πύραυλο “Buk” και άλλους πυραύλους», αλλά η Ουκρανία με δηλώσεις που έχει κάνει κατά το παρελθόν, ισχυριζόμενη ότι κανένας αντιαεροπορικός πύραυλος ή άλλοι πύραυλοι δεν έπεσαν στα χέρια των αυτονομιστών που ανακήρυξαν τη δημοκρατία του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπε ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα σταλούν στην ολλανδική πλευρά, εκφράζοντας την επιθυμία ότι «η κοινή ανακριτική επιτροπή δεν θα δει απλά τα στοιχεία αυτά, αλλά θα τα αξιοποιήσει στην έρευνά της».


Το επιβατικό αεροσκάφος «Boeing 777» των μαλαισιανών αερογραμμών, που πραγματοποιούσε την πτήση MH17 Άμστερνταμ — Κουάλα Λουμπούρ, συνετρίβη στις 17 Ιούλη του 2014 στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι 298 επιβαίνοντες, που ήταν πολίτες από 10 διαφορετικές χώρες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, AFP

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »